Hele kluci, s DBFkama normálně pracuju, akorát ve W7 a O2010 už to nemaká a tak mám kvůli tomu instalovanej virtuál XP a na něm starý ofisy, kde si to převádím jak potřebuju. Pokud byste potřebovali starý ofisy, mohu dodat. Doma je na jednom PC také udržuju, jsem holt konzerva a občas zabrousím do strarejch jednodušších programů. Mejl do práce je vám klidně šoupnu do PMka, ale až ráno
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik: dík, vyhrabal jsem starou instalaci Office 2003, tak to by snad mělo být ono. I na nejstarším vraku co jsme našli ve firmě, běžel Office 2007 a excel 2007 to fakt neumí.
Díky moc!
Jinak na rozdíl od Milana jsem se rozhodl nečekat jestli to půjde nebo ne a klasicky pět hodin trávím ručním kopírováním a vkládáním položek. Není nad geniální software Pohoda Grrrrr...
milan jeste vcera vecer psal, ze se to tvari, jako ze to maka. Napsal bych vam navod jak na to, ale jen na verzi 2010. Ale jak jsem mluvil s milanem, tak 2007 vypada trochu jinak a v praci uz mam taky 2010
Jedine mi to poslat, abych to prevedl, ale chapu, ze to pro vas muzou byt citliva data...
prave ze ve verzi 2010 jsem vcera udelal pokusnej kus vasi tabulky a poslal milanovi a ten rikal, ze to vypada funkcne... Hosi, musite se tam domluvit jestli ti ten navod staci odpoledne, tak ti to krok po kroku sepisu, ale ted delam dokumentaci k jenomu vyvozu na zitra a nemam cas.
Jasně že stačí..
Ten převod někdy používám taky - na jiné účely než to teď potřebuje Milan, takže by to bylo fakt zajímavé vědět, jak se to dá udělat i s novým Excelem. Super.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Labus01 napsal:
ok, jakmile to tady dodelam, tak se do toho vhnu a poslu ti PM. Ale jak rikam, ve 2007 to vypadalo jinak, snad si teda poradis
A taháš to přes Aces a nebo nějak jinak? Dobereš se ve výsledku k dbf? Už 2007 mě neumožňuje uložit jako dbf. Otevřít jo, ale tím to hasne. A nebo jsem něco prokaučoval?
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Labus01 napsal:
xls naimportuju do acesu a uložim jako mdb. ale to jde ve verzi 2010, nevim jak 2007. dbf nejde. a nejsem si jistej, jestli i dřív šlo...
Vwe starších ofisech jo. Já si na to udržuju při životě oxp. Tam to ještě maká. Vezmu sešit, zaznačím pole a uložím jako DBF IV. VGon je s dff nejen problém ve formátu, ale už třeba na w7 v podstatě nechodí ODBC. Ovladače vidím, upravím a co? Nemakaj. A mám pár klientů, který používaj ještě složené databáze na dbf formátu. Bez XP jsem v loji. No, na starém PS s XP jsem měl ještě 98osmy a na W7 mám holt virtuála. Na hry to není, bo to neumí obrazovku, ale na práci a převody to funguje. Ale je to stejně vopruz
hm, to chápu, ale zkrátka dneska už sou to všechno zastaralý jádra, který se nedají moc vylepšit, tak se musí narodit něco jinýho... a pak je tu ta řeč peněz no jak to máš ty, tak je to sice vopruz, ale je to asi nejjistější výsledek.
Jinak já databáze moc neřešim. vždycky jen když mám problémy. a než bych si nechával starej PC na kdyby náhodou, tak se občas vztekám
No jo, však já už taky nejsem zajíc Tak si sem tam dopřeju krám sobě rovnej. Jo a starej komp mám ještě pro sichr zašitej ve skladu. Už se mě za ty leta stalo, že přišel zákazník a mermomocí chtěl nějakou vykopávku. Jsem zvědavej, jestli opravdu protlačej vosmy a nebo to bude propadák jako visty. Co jsem poznal, tak svět IT z nich neřičí blahem. Jakmile to budou zákazníci mít ve větším než zanedbatelném množství, tak mě neminou. Koukal jsem , že ntb už se snad bez vosem ani neprodávají.
Labus01 napsal:
xls naimportuju do acesu a uložim jako mdb. ale to jde ve verzi 2010, nevim jak 2007. dbf nejde. a nejsem si jistej, jestli i dřív šlo...
Access 2010 umí exportovat do hodně formátů včetně dBASE (dbf). Umí verze III, IV, V. Je to tuším na stejný kartě jako importy a jmenuje se to nějak ****ně - z hlavy nevím :-)
Je to obecně pakárna, protože spousta různých účetních nebo jiných ekonomických SW podporuje dBase jako prakticky jediný možný importní formát dat. A nejen u nás ale i třeba v Německu nebo v Anglii atd. Není to jen naše specifikum.
Takže jsme koupili dva různé komerční konvertory, které převádí starý formát XLS (pochopitelně neumí nový formát office) na dBase. Problém je, že ani jeden neumí češtinu. Tak jsme koupili další, který češtinu umí ale výsledný dBase formát je z nějakého důvodu nekompatibilní třeba s tou Pohodou, která ten soubor prostě odmítne. Pakárna, pakárna...
A proč tohle všechno? Protože se před pár lety MS rozhodli že dBase nechají být ale mraky firem to dál používá a nemíní to změnit. Něco modernějšího? Chaha. XML? Co to je? Při komunikaci např. s americkým dodavatelem nějaké techniky musím posílat objednávku v CSV, protože je to nejspolehlivější. Návrat 10 let do historie?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...