Ty to furt prekrucujes.
Asi nikdo nerikal, zrusit reklamy. Navrhnul jsem zavest banery po stranach. Mista je tam dost. V baneru muzes mit vsechny motorky co mas na prodej a vsichni to budou mit trvale na ocich. Kdyz moto prodas, banner si snadno sam vymenis a moderatory to nebude vubec stat nejaky cas navic...Proste klasicky prohazovaci baner. Podle mne by to tak bylo lepsi i pro tebe, protoze bys porad nemusel "pinkat" zapadly inzerat jako prispevek, aby byl nahore.
PARImoto napsal:
Chlapy ja mam opravdu jiny nazor...a neni to proto ze mota vozim...kdyz v inzerci vidim velkou nabidku,tak to o webu preci neco svedci,ne?!Zaplatil jsem tomuto webu za reklamu nemale penize a udelal bych to znovu prave proto,ze vidim za co platim...a neni prave kontraproduktivni ze vam vadi ze dam 8 motorek najednou?...
kurna jak jsem si mohl tehle diskuze nevsimnout?!!
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
PARImoto napsal:
kdyz v inzerci vidim velkou nabidku,tak to o webu preci neco svedci,ne?!
Když zůstaneme u Tebou zmíněné ekonomiky a oprostíme se od emocí, tak velká nabídka v inzerci svědčí hlavně o tom, že se inzerentovi vyplácí zde inzerovat.
A proč? No protože je zde velká návštěvnost přesně takových lidí, jaké právě ke svému byznysu potřebuješ... Jen si zkus tu návštěvnost finačně zregulovat nějakým vstupným a dalšími komplikacemi, a uvidíš, co to s návštěvností udělá. Jenže takovýto pokus by už nebyla nějaká virtuální hra, u které, když to nevyjde, se řekne sorry, zmáčkne se storno a jede se znovu.
PARImoto napsal:
Nekdy mi v CZ pripada ze lide chteji hodne za vubec nic a takto ekonomika nefunguje
To je hodně subjektivní pohled a je proto asi zbytečné se o to přít. Určitě ale nefunguje ekonomika tak, že zabiješ výborný web tím, že ho zpoplatníš.
A mimochodem, kvalitu a oblíbenost serveru www.bmwgs.cz tvoří - samozřejmě kromě nenásilného Milošova vedení a jemného usměrňování - z velké části právě zdejší "bezplatní" návštěvníci.
A to nejsou nějací čeští paraziti, kteří by chtěli všechno zadarmo. Jsou to naopak lidé, kteří ve svém volnu a bez nároku na odměnu právě tu zdejší kvalitu a oblíbenost webu vytvářejí. Ve prospěch ostatních méně zkušených, ve prospěch svůj i ve prospěch Tvůj (viz Tvé cíleně zaměřené inzeráty).
Právě oni a hlavně oni stojí za zdejší bohatou databázi zkušeností a vědomostí. Bez nich by sis mohl platit o několik řádů dražší inzeráty v denním tisku nebo v televizi. To bys neměl nikdy ztrácet ze zřetele.
PARImoto napsal:
A k moji cestine...myslel sem MY,ale omlouvat se nebudu
Nic ve zlém, ale to MI jako MI5 bylo myšleno jako malý joke vzhledem k Tvému anglickému zázemí
PARImoto napsal:
Chlapy ja mam opravdu jiny nazor...a neni to proto ze mota vozim...kdyz v inzerci vidim velkou nabidku,tak to o webu preci neco svedci,ne?!Zaplatil jsem tomuto webu za reklamu nemale penize a udelal bych to znovu prave proto,ze vidim za co platim...a neni prave kontraproduktivni ze vam vadi ze dam 8 motorek najednou?...
A o tom poplatku.Ziji 12let v UK a asi jsem uz naucenej jinak,ale ten poplatek preci investujes do sebe a svuj benefit.Jsem tady prihlasen na par forech a za vsechny platim a mile rad.Protoze kdyz se chci dozvedet cokoli treba o me motorce,koupit si novou,prodat starou,najit nahradni dil,doplnek nebo jen tak pokecat o tripu do Skotska,staci mi jedna stranka,jeden klub na kterym jsou lide stejneho razeni a co nejvetsi vyber informaci...to je preci co KLUB znamena!...A takovy klub-web je preci spousta prace a potrebuje podporu-penize na to aby se zdokonaloval a fungoval...Nekdy mi v CZ pripada ze lide chteji hodne za vubec nic a takto ekonomika nefunguje...muzes mi psat cokoli o nejakych skrtech ve vlade apod. a stejne budu mit svuj nazor na tohle.........'kdyz se chci mit dobre tak musim investovat a myslet na budoucnost a kam jinam investovat nez sam do sebe'...to je pro me poplatek webu...ktery kdyz tak na to myslim dam na zacatku roku dobrovolne...takze Breto mas prvniho dobrovolneho platiciho...
A k moji cestine...myslel sem MY,ale omlouvat se nebudu...jak rikam zivot jinde mi v ni moc nepomaha...
Paris.
Tak za prve mi neni jasny,proc by Breta,ktery ma svuj web nam mel zpoplatnovat tento web?
Za druhy chodim na tento web proto,ze nemusim byt clenem zadneho klubu!
Za treti si myslim,ze tento web funguje naprosto super a nevsiml jsem si,ze by si zde Milos stezoval,nebo tady brecel jak je to spatne.
A za ctvrty nechapu,ze nekdo kdo je zde chvili a z 90% sem dava jenom inzeraty
(i kdyz si je plati),tak ze zrovna on ma pocit,ze nejlip vi,jak by to melo fungovat.A taky nejsme v Anglii.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Jen abych upřesnil nějaké informace, které se týkají webu. Opravdu o reklamu (komerční inzerci) se již 3/4 roku stará Prezi, kterému jsem přenechal záležitosti, týkající se reklamy a starostí o inzerenty. Já jsem se tomu nechtěl nikdy věnovat, nebaví mě to a ani to neumím.
PARImoto má zaplacenou reklamu a povolenou inzerci. Je to inzerce jako každá jiná. Možná se otvírá spíše otázka, jak zobrazovat inzerci. Je to vlastně rok, kdy jsem na toto téma vložil anketní otázku, výsledkem bylo 62% pro ponechání stávajícího stavu. Inzerci ponechat v diskusi, ale nezobrazovat na úvodní stránce webu mezi ostatními příspěvky chtělo pak 13% a oddělit inzerci od diskuse pak 16%. Pokud by jste chtěli, mohu takové naše referendum udělat znovu. Každopádně zakazovat Parimu inzerci, by byla myslím škoda.
1. za členství na webu se neplatilo a platit nebude
2. nekomerční inzerce členů webu je zdarma
3. komerční inzerce je zpoplatněna
( zájemci mne mohou oslovit, viz. kontakty v profilu nebo PM )
Díky
Myslim,ze takhle je to spravne.
A taky je snad videt,ze tenhle web dobre funguje a zije a to take diky tomu,ze ho Milos nechava zit a vyvijet se a zasahuje do toho jen v nejnutnejsich pripadech!
Upravil vevis dne 19.05.2011 19:41
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
utekli jste od tématu. Není to o placení fóra členy, ale o způsobu zobrazování komerční inzerce, která "zasírá" diskuzní témata. To měl v příspěvku na mysli Petr. Šlo o to, že otevřete web a z prvních 10ti témat je 9 od Pariho.
vevis napsal:
A taky je snad videt,ze tenhle web dobre funguje a zije a to take diky tomu,ze ho Milos nechava zit a vyvijet se a zasahuje do toho jen v nejnutnejsich pripadech!
take si myslim...
17 cm
Příspěvek: 1769
Založený: 09.08.07
Od Milos
Datum 04. April 2012
Předmět Castrol MTX 75w140 - 10€
Dobrý den,
do komerční inzerce jste vložil "Castrol MTX 75w140 - 10€". Komerční inzerát je zpoplatněn do 30.9.2012 částkou 300 Kč / měsíc. Po tomto datu je cena 200 Kč / měsíc. Vzhledem k povaze inzerátu mohu nabídnout 100 Kč / měsíc. Napište, zda s cenou souhlasíte, nebo zda chcete inzerát zrušit.
S pozdravem
Miloš Pinkava
Portál BMW GS
http://www.bmwgs.cz/profile.php?lookup=1
ahoj milos,
dakujem za zvyhodnenu cenovu ponuku ale vzhladom na to ze na jednom litri mam "zisk" 50 centov vratane DPH (slovom patdesiat centov)
je pre mna nerentabilne platit si tuto inzerciu
predpokladam ze mas ekonomicke vzdelanie a vies ze "zisk" 50 centov pri sume 10€ je nieco co sa da povazovat "zadarmo"
cenu 10euro som naschval posadil najnizsie ako som vedel pretoze som chcel aby ludia co patria do tejto komunity mali nejake vyhody...ak mas stale pocit ze to treba napriek tomu spoplatnit tak potom vdaka tebe bude cena 10€ + dan z bmwgs.cz
z mojej strany je to chapane ako sluzba pre uzivatelov tejto stranky, ak mas napriek tomu pocit ze je to komercne vlakno kde inzerent ide zarabat tazke peniaze potom urob co pokladas za dolezite....
len pamataj na to ze tieto stranky tvoria ludia ktori sem chodia, zo vsetkym co k tomu patri t.j. aj s prijmom z inzercie... pri takomto pristupe sa obavam ze sa kludne moze stat ze si niekto zaregistruje svoju GS-domenu a zacne robit to iste co vy len s tym rozdielom ze bude citlivejsie pristupovat k teme spoplatnenej inzercie... v tejto oblasti mam pocit ze sa vam "zatmelo pred ocami" a menezujete tuto stranku viac pre svoj osobny zisk ako pre zisk komunity ludi ktorych nieco spolocne spaja
ked ste ma spoplatnili v teme kde som ponukal extra zlavu na hyperpro tak som nad tym mavol rukou... ale tentokrat to tak nespravim... ono sa to totiz neda ak robis veci pre inych zadarmo
stepan - zo zaslanim nie je ziaden problem ale vzhladom na postovne by bolo urcite lepsie keby si si objednal viacero litrov (spolu s kamosmi) a riesilo sa to napriklad cez XLjaneka ktory casto jazdi na slovensko a tak by vam to mohol zadarmo hodit co CZ ... to je myslim jedina cesta ako ziskat ten olej za stale dobru cenu
Upravil raptor dne 04.04.2012 14:52
ako clen bmwgs.cz sa zamyslam nad tym ci na tejto stranke ma sancu niekto pomoct bez toho aby vam z toho odvadzal "dane"...
Upravil raptor - neaktivni ucet dne 04.04.2012 20:37
hele Raptore tak to dej do nekomercni inzerce, ne?
14kc na litru je charita, pripadne dumping... treba to Milos schvali v nekomercni?
17 cm
hicksi som presvedceny ze ked to napadlo teba muselo to aj jeho.. ale jemu nejde o to aby si tu niekto mohol kupit nieco lacnejsie ak on z toho nema zisk
raptor napsal: hicksi som presvedceny ze ked to napadlo teba muselo to aj jeho.. ale jemu nejde o to aby si tu niekto mohol kupit nieco lacnejsie ak on z toho nema zisk
no ale pockej, tys to dal do komercni inzerce a Milos to treba nezkoumal?
nejsem admin, ale treba by to prezilo v nekomercni..
17 cm
Vzhledem k povaze inzerátu mohu nabídnout 100 Kč / měsíc.
naozaj si to myslis?
tak on Milos nevedel, ze to je bez zisku, kdyz to psal, ne?
17 cm
raptor napsal:
ale ked to vymazal tak to uz vedel ne?
ach jo,,,
17 cm
Příspěvek: 1769
Založený: 09.08.07
Od Milos
Datum 04. April 2012
Předmět Castrol MTX 75w140 - 10€
Dobrý den,
do komerční inzerce jste vložil "Castrol MTX 75w140 - 10€". Komerční inzerát je zpoplatněn do 30.9.2012 částkou 300 Kč / měsíc. Po tomto datu je cena 200 Kč / měsíc. Vzhledem k povaze inzerátu mohu nabídnout 100 Kč / měsíc. Napište, zda s cenou souhlasíte, nebo zda chcete inzerát zrušit.
S pozdravem
Miloš Pinkava
Portál BMW GS
http://www.bmwgs.cz/profile.php?lookup=1
ahoj milos,
dakujem za zvyhodnenu cenovu ponuku ale vzhladom na to ze na jednom litri mam "zisk" 50 centov vratane DPH (slovom patdesiat centov)
je pre mna nerentabilne platit si tuto inzerciu
predpokladam ze mas ekonomicke vzdelanie a vies ze "zisk" 50 centov pri sume 10€ je nieco co sa da povazovat "zadarmo"
cenu 10euro som naschval posadil najnizsie ako som vedel pretoze som chcel aby ludia co patria do tejto komunity mali nejake vyhody...ak mas stale pocit ze to treba napriek tomu spoplatnit tak potom vdaka tebe bude cena 10€ + dan z bmwgs.cz
z mojej strany je to chapane ako sluzba pre uzivatelov tejto stranky, ak mas napriek tomu pocit ze je to komercne vlakno kde inzerent ide zarabat tazke peniaze potom urob co pokladas za dolezite....
len pamataj na to ze tieto stranky tvoria ludia ktori sem chodia, zo vsetkym co k tomu patri t.j. aj s prijmom z inzercie... pri takomto pristupe sa obavam ze sa kludne moze stat ze si niekto zaregistruje svoju GS-domenu a zacne robit to iste co vy len s tym rozdielom ze bude citlivejsie pristupovat k teme spoplatnenej inzercie... v tejto oblasti mam pocit ze sa vam "zatmelo pred ocami" a menezujete tuto stranku viac pre svoj osobny zisk ako pre zisk komunity ludi ktorych nieco spolocne spaja
ked ste ma spoplatnili v teme kde som ponukal extra zlavu na hyperpro tak som nad tym mavol rukou... ale tentokrat to tak nespravim... ono sa to totiz neda ak robis veci pre inych zadarmo
stepan - zo zaslanim nie je ziaden problem ale vzhladom na postovne by bolo urcite lepsie keby si si objednal viacero litrov (spolu s kamosmi) a riesilo sa to napriklad cez XLjaneka ktory casto jazdi na slovensko a tak by vam to mohol zadarmo hodit co CZ ... to je myslim jedina cesta ako ziskat ten olej za stale dobru cenu
Upravil raptor dne 04.04.2012 14:52
ako clen bmwgs.cz sa zamyslam nad tym ci na tejto stranke ma sancu niekto pomoct bez toho aby vam z toho odvadzal "dane"...
Celé to Raptore od tebe považuji jen za cílenou provokaci.
Založil jsi vlákno do komerční inzerce, která má jasně daná pravidla (http://www.bmwgs....d_id=13557). Tedy jsi souhlasil s tím, že máš za inzerci platit. Místo toho, aby ses sám přihlásil, tak se divíš, že si tě dovoluji oslovit a to ještě se zajímavou cenou. Neodpovíš na mou soukromou zprávu soukromou zprávou, ale místo toho přímo do svého komerčního tématu vložíš text, který jsem poslal jen tobě. Navíc zde připojíš nějaký blábol o tom, že se vlastně nejedná o komerci, ale že je to od tebe dobročinnost. Celé téma již nic nemá společného s komerční inzercí, tedy jsem ho zrušil. Proč jsi to tedy nedal rovnou do neziskových nabídek?
Jelikož je ti cizí pojem "Soukromí", jistě ti nebude vadit, když zveřejním, jak jsi hlasoval v anketě „Chcete na bmwgs.cz komerční inzerci?“. Nehlasoval jsi, že „Web chci bez reklamy“, to by jsi pak nemohl propagovat na bmwgs svoje aktivity. Nehlasoval jsi „Web by měl být s placenou komerční inzercí“, protože to bys pak musel zaplatit třeba 100 Kč za měsíc a to je opravdu moc. A nehlasoval jsi ani „Je mně to jedno“, protože máš pocit, že máš právo do webu mluvit. Hlasoval jsi s nejmenší skupinou lidí „Web by měl být s neplacenou komerční inzercí“, protože si nevážíš a neuznáváš mou práci, která za webem každý den je.
Vzhledem k tomu, co jsi teď o sobě svým přístupem prozradil, již bych nedal nabídku na olej ani do neziskové inzerce. Nyní nevěřím tomu, že to děláš nezištně pro majitele motorek BMW GS. Spíše jsi chtěl použít stejný trik, co uplatňují hypermarkety, tedy nalákat lidi na jedno zlevněné zboží a věřit, že koupí i další.
Moc rád bych se v tobě zmýlil.
Vzhledem k tomu, že jsi záměrně porušil pravidla webu, uděluji ti napomenutí před banem. Možná, že by bylo nejlepší, abys na web již nechodil, když ti pravidla tak strašně nevyhovují a nejsi ochotný akceptovat názor většiny. Asi by nebylo od věci, kdybys vytvořil svůj web a tam ukázal, jak se má komunitní web správně dělat. Třeba pochopíš, že každá práce má své a že se nedá srovnávat provoz malého eshopu (kde si vytváříš navíc zisk) a starost o zájmový web, kde chodí denně 3500 lidí. Až ve svém obchodě budeš nabízet všechno zboží za nákupky a budeš tedy jako motorkář pro motorkáře něco opravdu nezištně dělat, pak teprve můžeš použít svoje kritická slova na mou adresu.
Upravil Milos dne 05.04.2012 07:07
100 lidi, 100 nazoru.
Ja bych rekl, ze od toho jsou pravidla. Aby se dodrzovaly, ne aby se o nich diskutovalo.
Z myho oboru... kdyz jsem se jeste hodne venoval autohifi, na autohificlub.cz jsem fungoval asi jako tady Pardal.
Mel jsem obcas potreby vyprasit sklady, takze jsem prodaval za nakup nebo pod nakup, ale i diky tomu ze jsem nenabizel 1ks ale vetsi mnozstvi a diky tomu, jak jsem byl na webu obecne znamej (prodejce) by me nikdy nenapadlo zkouset inzerovat bezplatne, zrejme bych se nejdriv zkusil domluvit s adminem a dal mu k tomu treba i k nahlednuti fakturu o mym nakupu. Proste bych se opatrne zeptal a ocekaval, ze to zrejme neprojde.