Tipy pre Macedonia podľa F&B:
1) mesto Bitola
2) priehrada Matka
3) Mavrovo
4) Ohrid
5) Prespanské jazero + ostrov Golem Grad
6) mesto Skopje
7) Smolarský vodopád
8) Stobi
9) kláštor SV. Michaela
10) Tetovo
niečo z toho po ceste pozriem, niečo vynechám a pridám ešte
kláštor Treskavec (pri meste Prilep)
prejazd Vitoliste - Tikves
kláštor Zrze
a ak to bude možné výjazd na vrch Jakupica
Hledám tipy na zajímavá místa v Srbsku a Makedonii + Bulharsku
Přidané 17.04.2013 21:36
Payo78 - něco z těch tipů, které jsi sem dal už jsem projel a nebylo to špatné.
Waltr - dík, snad vše dobře dopadne
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Přidané 11.07.2013 16:25
Ahoj. Měli jsme pad tak jsme vzhledem ke kamarádovu zdraví cestu osekali, a tu cestu ke Galičníku nedal.
Přijeli jsme od východu k Ohridu a na jihu je krásné sedlo, ohrid jako na dlani, dole kemp hnus a drahý, tak jsme zajeli do Alb a nad Podgradcem je město Hudenisht a tam je krásný malý kemp za 5 eček. Výborné jídlo atd.
No a já to pak vzal udolím Devoli na Tiranu, cesta do Vermosh už se chystá na asfalt.
Aspoň černou horu jsme si trošku projeli.
Fotky zde. http://waltr.rajc...ecko_2013/
Přidané 12.07.2013 08:37
milosch napsal:
zetor napsal:
milosch napsal:
Na letošní výlet jsem si připravil pár zajímavých míst. Neprojeli jsme vše, ale i tak bylo výborně http://goo.gl/map...
Hmm...díky za Tip na Predjamský hrad...ve středu po cestě z Triglavu do Chorvatska se tam zastavím...
Jestli Ti vyjde čas a ještě jsi tam nebyl, tak si vyjeď pod Mangart, poplatek 5€ za to podle mě stojí http://goo.gl/map...
To už nedávám...jedu to na jeden zátah...kolem Solnohradských jezer přes Triglav a pak na ten hrad...zakončení na Krku...budu toho mít za ten den plný kecky...
Přidané 03.09.2013 20:53
zdravim z bavorska kousek od munichu do makedonie k ohridu - dejte si mistni rybu (jak se vlastne jmenuje?) a vychlazenou tiranu, ale to maj nejspis jenom na druhe strane hranice - tak sup, at uz tam jste
Přidané 03.09.2013 22:52
jmenuje se to myslim koran, ta ryba... a v Makedonii je chráněná, nesmějí ji lovit a na druhý straně ji Albánci tahaj jak o život
Já bych jel taky radši na Al stranu
jardajerman@seznam.cz
Přidané 07.09.2013 23:36
Tak jsme zpátky z „gastrovýletu“. Bylo to bezvadné. Jelo nás 8ks, ale jak jsem předpokládal, tak to nedělalo žádné problémy. Když se jede se správnými lidmi, tak nic není problém – prostě dobrých, kamarádských a pohodových lidí se „vleze“ do „týmu“ spousta. Najeli jsme za 10 dní přes 3500km. Tranzit Slovenskem a Maďarskem, pak Rumunsko a pěkné šotoliny v nár. parku Cheile Nerej – Beusnita a kouskem Banátu. Pak okolo Dunaje k „Železným vratům“, přejezd do Srbska, a potom do Makedonie.
Musím konstatovat, že Srbsko skýtá spoustu krásných míst, nádherných silnic, silniček a šotolinových cest po kopcích a krásných horách, dále pak jeskyní, kaňonů, jezer, pramenů, pohostinnosti lidí a skvělého jídla a pití. Vždy jsem ho víceméně jen projížděl (jako tranzit do dalších států), ale dneska vím, že se tam dá strávit klidně celý týden a stejně člověk neprojede a nenavštíví všechno. My dali nár. park Djerdab, okolí Borského (Brestovačského) jezera, Lazarevskou jeskyni a okolí kaňonu Lazarev, cesty v pohoří Beljanica, Kučajská planina, Rtanj, průsmyk Ozren u Sokobanji, pramen (s bazénem) u vesničky Popšica, Svrljišskou planinu, Vlasinské jezero a jeho okolí, krásné šotoliny v okolí hory Besna Kobila.
Makedonie je stejný případ – Skopje, kaňon Matka, Mavrovský park, šotolinový průsmyk u hory Jama (přibližně mezi obcemi Gari a Ivančišta), okolo řeky Treska, Ohridské a Prespanské jezero, park Galičica, jezero Kozjak, starodávná observatoř Kokino, chráněná oblast Jasen (nedá se normálně projet – je na průjezd uzavřená – my ji ale nakonec projeli, i když to byl trochu problém a koukal z toho menší „průser“ u hlídačů parku) – to je jen zlomek toho, co tato země nabízí. V některých místech už jsem byl podruhé a vůbec toho nelituji.
Vzhledem k tomu, že jsme si našli dost cílů a „ježdění“ v Srbsku a Makedonii, tak do Bulharska už nezbyl čas – tak někdy příště.
a nějaký "syrový" videa z kamery na přilbě jsou tady (nic moc kvalita videí, měl jsem kameru danou moc nízko, a občas byl taky na šotolinách zaprášený objektiv) : http://tonda1200....na_prilbe/
Upravil Tonda dne 08.09.2013 01:23
Přidané 08.09.2013 12:52
Jo kime, já to měl od kluků určeno v popisu práce (Joe mi to určil hned první den) - funkce dokumentaristy výletu
Ale puchýř na ukazováčku nemám Spíše roztaženej žaludek z toho žrádla
Upravil Tonda dne 08.09.2013 12:55
Přidané 11.06.2014 21:10
Tonda napsal:
..........................Vzhledem k tomu, že jsme si našli dost cílů a „ježdění“ v Srbsku a Makedonii, tak do Bulharska už nezbyl čas – tak někdy příště.............
Tak zítra vyrážíme s Joem a kamarády (skoro stejná sestava jako loni) znovu do Srbska kouknout se ještě na pár pěkných míst. Např.:
A pak do Bulharska do pohoří Rila - díky zdejšímu členovi Sajmonovi za potvrzení mých tipů (průjezdnost). Ta cesta k jezerům ve 2500m.n.m. je podle fotek úžasná - tak snad nás nezastaví ještě sníh. Tak tu cca 11 dnů nebudeme