somm napsal:
Až bude konkrétní plán, tak si můžem napsat a vyměnit kontakt.
Máme v plánu projet ostrov a pár dnů spát i na jednom místě abychom dali i nějakou menší pěší turistiku.
Korsiku znám zatím jen "z moře" a přístavů, tak jsem vědav co nabídne vnitrozemí a místní městečka..
Máte nějaké tipy,kde strávit těch pár dnů aby tam bylo rozumný ubytování (pěkný kemp nebo nějaké privátní ubytování) moře a možnost nějakého výstupu do hor, třeba k jezerům apod.?
Příp. co jiného stojí za to určitě vidět.
p.
Celé západní pobřeží nemá chybu, hlavně stará pobřežní cesta z Calvi do Porta, (ne Porto-Vecchio, pozor), Calanche, Bonifacio, Corte, soutěska Restonica (z Corte na západ do hor), z jihu na sever jsem jel vnitrozemím - horama to je nádherné svezení zatáčka za zatáčkou. Jednu noc jsme spali ve vesnici Lama, kouzelné místo, 800 roků staré domy.....
Ajaccio nic moc - hrůza aut, odtud jsme zdrhli.
Východní pobřeží jsem nejel, ale co tam byli kluci se kterými jsme se potkali tak prý nuda, nová rovná silnice....
Podle mne je nejlepší ten čas tam strávit na západním pobřeží a ve vnitrozemí v horách.
Byli jsme tam loni v 1/2 května a super počasí 20 - 25 st., minimální provoz (kromě Ajaccia).
A určitě stojí za to nechat si jeden večer a den na Bonifacio, taky bych si nenechal ujít projížďku na lodi kolem bílých útesů a dalších přírodních krás v této oblasti.
Když vezmete baby na večeři do nočního Bonifacia, odměna Vás nemine .
Spali jsme v bungalovech, cena okolo 50 eur za bungalov (většinou pro 5 lidí)
Fotky hír: http://liborj.raj...oto_2012/#R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
LiborJ - souhlasím, projel jsem sever, severozápad, západ, vnitrozemí, jih, pouze východ na rychlo, najel cca 1600km, prochodil dost pěšky a silnice z Calvi do Porta s odpoledním sluncem nemá chybu
www.jantruhlar.cz
Korsická debata dnes proběhla.Děkuji Honzovi za typy na výlety.Odpoledne se měl ještě za Honzou stavit Somm,tak doufám,že má taky nějakou inspiraci.Už aby byl ten bílej hnus pryč.Teď jsem se vrátil domů z cest a před Mor.Budějovicemi 4 auta v polích.Všude náledí a navátý sníh.Díky Bohu už jsem doma a můžu plánovat letní motodovolenou.Honzo díky a nezapomeň na ten email.
nekurtuje maji tam jen takovy silnejsi provazy a tema to privazou k nakymu zelezu co je zrovna na miste sebou si vem jen veci co budes potrebovat behem plavby se nakladni prostor zamkne a nikdo se tam nedostane hlavne si pohlidat za co to privazou at neni ujma
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
zmijon napsal:
nekurtuje maji tam jen takovy silnejsi provazy a tema to privazou k nakymu zelezu co je zrovna na miste sebou si vem jen veci co budes potrebovat behem plavby se nakladni prostor zamkne a nikdo se tam nedostane hlavne si pohlidat za co to privazou at neni ujma
Jirina1 napsal:
Přátelé, jak je to s kurtováním motorky na trajektu? Kurtuje se, nekurtuje se, vlastní kurty, nebo tam něco mají?
Ono je to jak kde a jak kdo.Rozhodně kurty si beru vždy svoje.Jednou chtěli aby jsme to dali jen na hlavní stojan a šli okamžitě na palubu,asi měli málo času.Stejně jsme bez ohledu na stálé vyhánění,motorky přivázali.Při jiné plavbě,zase motorku ke zdi na boční stojan a chtěli nám to přitáhnout tím lanem přes sedadlo lanem.Měl jsem obavu o sedadlo.Někdo pod to lano dal alespoň nějaký hadr.Já si to přitáhl radši kurtnama co jsem si vezl.Vždy se najde něco k čemu se to dá uvázat,jen musíš mít čím.
somm napsal:
Máme v plánu projet ostrov a pár dnů spát i na jednom místě abychom dali i nějakou menší pěší turistiku.
Korsiku znám zatím jen "z moře" a přístavů, tak jsem vědav co nabídne vnitrozemí a místní městečka..
Máte nějaké tipy,kde strávit těch pár dnů aby tam bylo rozumný ubytování (pěkný kemp nebo nějaké privátní ubytování) moře a možnost nějakého výstupu do hor, třeba k jezerům apod.?
p.
Celé západní pobřeží nemá chybu, hlavně stará pobřežní cesta z Calvi do Porta, (ne Porto-Vecchio, pozor), Calanche, Bonifacio, Corte, soutěska Restonica (z Corte na západ do hor), z jihu na sever jsem jel vnitrozemím - horama to je nádherné svezení zatáčka za zatáčkou. Jednu noc jsme spali ve vesnici Lama, kouzelné místo, 800 roků staré domy.....
Východní pobřeží jsem nejel, ale co tam byli kluci se kterými jsme se potkali tak prý nuda, nová rovná silnice....
Podle mne je nejlepší ten čas tam strávit na západním pobřeží a ve vnitrozemí v horách.
Byli jsme tam loni v 1/2 května a super počasí 20 - 25 st., minimální provoz (kromě Ajaccia).
A určitě stojí za to nechat si jeden večer a den na Bonifacio, taky bych si nenechal ujít projížďku na lodi kolem bílých útesů a dalších přírodních krás v této oblasti.
Fotky hír: http://liborj.raj...oto_2012/#
Tak pomalu ladím Korsiku a ještě jednou jsem se podíval na tvoje fotky. Říkám si,kde já tu motorku viděl?No,už vím,mám ji tento měsíc v kalendáři.Pěkný stroj.
Nemáte někdo souřadnice vodopádů na Korsice?
-Vizzavona
-Bocognano
-Ospedale
O těchto vím,že tam jsou.Jen bych pro lepší hledání chtěl souřadnice.Někteří to hledali,ale nenašli,asi špatné značení.Pokud by někdo věděl i o jiných budu rád.
Ahoj, tak my už máme Korsiku letos za sebou. od 4.5. do 11.5.. 3500km. Jako z rychlíku. Když odečtu cestu tam a zpět, tak jsme na Korsiku měli 4 dny. A to je docela kalup z Bastie do Bonifacia a zpět... Vybírali jsme malé silničky a po těch 4 nech jsme měli zatáček celkem dost. Ale je tam nádherně. Trajektem Savona-Bastia (noc v kajutě), zpět Bastia-Livorno. Alpy tam GaPa-Brenero v dešti, zpět Livorno - Praha v dešti
TomP napsal:
Ahoj, tak my už máme Korsiku letos za sebou. od 4.5. do 11.5.. 3500km. Jako z rychlíku. Když odečtu cestu tam a zpět, tak jsme na Korsiku měli 4 dny. A to je docela kalup z Bastie do Bonifacia a zpět... Vybírali jsme malé silničky a po těch 4 nech jsme měli zatáček celkem dost. Ale je tam nádherně. Trajektem Savona-Bastia (noc v kajutě), zpět Bastia-Livorno. Alpy tam GaPa-Brenero v dešti, zpět Livorno - Praha v dešti
Jsem tam byl v tom samém termínu a taky dobrý ...
Born To Lose. Live To Win.
somm napsal:
p.
Fotky hír: http://liborj.raj...oto_2012/#
Tak pomalu ladím Korsiku a ještě jednou jsem se podíval na tvoje fotky. Říkám si,kde já tu motorku viděl?No,už vím,mám ji tento měsíc v kalendáři.Pěkný stroj.
Dík
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
Myslím že nemá cenu zakládat nové vlákno,proto využiju tohle
Byl jsem na Korsice 2x ale jednou v červnu a jednou v květnu.Byl tam někdo z Vás v první půli září?Podle různých tabulek co jsem na netu našel je tam v září průměr 23°,ale raději bych radu od někoho z Vás co tam byl v září na motorce.Dík