albert:
Zásadní rozdíl je v tom, že Baja mají na nohavici nahoře na celé přední straně stehna síťovinu, je vidět skrz naskrz. Chinook jsou takový víc enduro kalhoty s obrovským otvorem na nasávání vzduchu ale ten jde zavřít zipem.
Jsou tam ještě další rozdíly ale tohle je nejmarkantnější.
DAKAR - enduro kalhoty s velkoryse řešeným větráním, dole široké, používají se přes boty, v rozkroku mají strečový materiál, při i mírném dešti okamžitě tato část promokne, v chladnějším počasí tudy i dost profukují, za vedra příjemné, za chladu už tolik ne (jezdím v nich, vlastní zkušenosti) CHINOOK - enduro kalhoty, vršek téměř schodný s kalhoty DAKAR, spodek uspúsobený pro použití v botách, čili více pro krosové použití
BAJA - kalhoty vyloženě do pouště nebo velkých veder, pro středoevropské poměry nevhodné, bude ti v nich zima ROCKWAY ENDURO - ve stručnosti se dají popsat jako jednodušší a levnější varianta Dakaru, taky přes boty a velké větráky, Dufíno v nich ted jel Intercontinental rallye
Jinak v kalhotech Rockway Adventure 2011 jsem jel letos v září Albánii,kde taky zrovna zima nebyla a s rozepnutýma větrákama uplně v cajku...to samé předloni v Chorvatsku,když byly ty ukrutný 40°C vedra...a taky v pohodě...
No už som pochopil, že na dlhšie cestovanie by neboli Baja práve vhodné, ale ja zháňam niečo na jazdenie na lahkom endure v letných horúčavách...a pre mňa sú horúčavy už od 25°C...
Ale je pravda, že Chinook alebo Dakar by boli v tomto smere asi univerzálnejšie...
1200 GSA
Ne, je to oblečení čistě na enduro a do horka. Neřekl bych, že v tom člověk zmrzne, já se obvykle na enduru potil jako kůň a z foxů mi tekl pot proudem do bot ale na cestování to fakt není.
Dakar nebo Chinook jsou ideální pokud nechceš něco co je s membránou.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Priklánam sa k motokrosovému ziešeniu. Aj na vrch , korytnačka + svetlý dres a navyše všetky chrániče su tam kde majú byť. A ked sa ochladí dám bundu bez chráničov, prípadne dám dole rukávy to je moj "letný komplet"