Když se na to budu chtít podívat zezhora, tak mi stačí sundat jenom horní víko, jako když se kontrolujou ventily, nebo budu must sundat i něco jinýho?
Díval jsem se na to, že bych sundal i to víko spojky ale to bych asi musel vyměnit i těsnění pod tím kouskem motoru co zykrývá to plastový ozubený kolečko od vodní pumpy?
Upravil DAGR dne 13.03.2013 19:33
Plastové kousky v motorovém oleji=>výměna vodící lišty
Přidané 13.03.2013 21:18
Tomyz napsal:
Tady máš jak to vypadá, je tam i to plastový kolečko od vodní pumpy.
hlavne, ze jebete osmikilare, ze to jsou plastomrdky soukoli mame imho celokovove.. vodici listy jsou plast.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 14.03.2013 05:54
wirgil napsal:
Určitě bych se koukl na náhon vodní pumpy. Měl jsem v oleji podobnej binec.
Když bych nic nezjistil z vrchu tak to víko spojky budu sundávat, ale stačí mi sundat dekl spojky a kouknout se na obě ty kolečka na obr. č. 9 a 6? nebo musím zvlášť sundávat i tu malou krytku co do ní vedou ty hadice na obr. č.1?
Četl jsem tady, že při sundávání krytu spojky se musí sundat ta trubka co vede kolem motoru a i výfuk
DAGR přiložený následující obrázek:
Přidané 14.03.2013 13:30
D-A-G-R napsal:
wirgil napsal:
Když bych nic nezjistil z vrchu tak to víko spojky budu sundávat, ale stačí mi sundat dekl spojky a kouknout se na obě ty kolečka na obr. č. 9 a 6? nebo musím zvlášť sundávat i tu malou krytku co do ní vedou ty hadice na obr. č.1?
Četl jsem tady, že při sundávání krytu spojky se musí sundat ta trubka co vede kolem motoru a i výfuk
[url] http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=0175&mospid=51603&btnr=11_2932&hg=11&fg=45 [/url]
to si čet dobře... je to docela pakárna
když už se v tom budeš hrabat, tak rovnou vyměň i gufera na pumpě a zkoukni hřídelku, jak se tu píše
ale jinak to neni podmínkou a ani kapalina ti ven nepoteče...
jardajerman@seznam.cz
Přidané 14.03.2013 13:41
D-A-G-R napsal:
wirgil napsal:
[url] http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=0175&mospid=51603&btnr=11_2932&hg=11&fg=45 [/url]
Když už to budeš takhle rozdělávat, tak už sundej i ten kryt vodní pumpy (1) a vyměň tam gufera a hřídel čerpadla (sada 6). Není to zase až tak drahý a budeš mít jistotu, že to nezačne téct.
Jinak ta trubka musí dolů, bez ní to víko ven nepůjde. Výfuk jsem rozdělávat nemusel.
Upravil wirgil dne 14.03.2013 13:43
Přidané 14.03.2013 18:59
D-A-G-R napsal:
wirgil napsal:
Z toho čerpadla (6) by se ti nic do oleje dostat nemělo a kdyby bylo špatné gufero tak ti poteče voda z tý drenážní dírky na výfuk.
Upravil Tomyz dne 14.03.2013 19:03
Přidané 14.03.2013 20:15
Tak jsem to rozdělal, nejdříve víko ventilů a nestačil jsem se divit, byl tam kus (docela velký) plastu, měli jste pravdu jsou to kusy vodící lišty více obrázek. Ale nedalo mi to a tak jsem sundal i kryt spojky, tam je lišta taky lehce poškozená je to trochu vidět na obrázku na okarji levé lišty (z pohledu na obrázek).
Teď mám dotaz na techniky, co všechno musím sundat při výměně těch lišt?
A jestli to zvládne doma lajk s pomocí tohoto fora a manuálu?
DAGR přiložený následující obrázek:
Přidané 14.03.2013 20:19
wirgil napsal:
Když už to budeš takhle rozdělávat, tak už sundej i ten kryt vodní pumpy (1) a vyměň tam gufera a hřídel čerpadla (sada 6). Není to zase až tak drahý a budeš mít jistotu, že to nezačne téct.
Jinak ta trubka musí dolů, bez ní to víko ven nepůjde. Výfuk jsem rozdělávat nemusel.
Máš ABS všiml jsem si že té trubce zavazely trubičky s brzdovkou, takže jsem výfuk povolit musel
Přidané 14.03.2013 20:21
ne ne nemusíš uděláš to natom. jen musíš sundat sojkovej koš.. a pokud nato nemáš přípravek nebo vzduchovej povolovák je to trošku oříšek
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Přidané 14.03.2013 20:31
ne ty jsou utaženy jen 10Nm to je málo ale podním je velká matice a tu musíš povolit abys sundal celej koš dolu pač zaním drží lišta
Upravil servisak dne 14.03.2013 20:32
... servis a diagnostika BMW Motorrad