Já mám špunty v uších abych se neslyšel zpívat. Jinak já se na moto nenudím ani na dálnici v Maďarsku. Pozoruju lidi v autech co mě předjíždí, auta okolí.. A když jsem unavenej, tankuju po pár litlech a přemlouvám čárku na palivoměru aby ještě nemizla a fakt to funguje. Asi jsem blázen
Jak to delas ze to funguje? To premlouvani... Ja se snazim co to jde a ona mi kazdych cca 25 km zbledne zavisti... Jen ta posledni misto zblednuti jeste i zoranzovi mirne nalevo... Ale s tim spevem mas pravdu... Jan doufam ze to obcas neni slyset az do tech aut kolem
Hele kluci a není to nebezpečný? Co třeba kdyby za váma potřebovala projet sanita nebo jste neslyšeli jiný zvukový znamení který vás na něco upozorňuje?? Já bych si to teda netroufnul
Zpivat nebo mit spunty? Neee normalne slysis, zas tak uplne to neodizoluje. jinde nez na dalnici je stejne nepouzivam a tam si sanitky v zrcatku vsimnes. Kazdopadne je to jiny nez monotonni zvuk, tak bych rekl ze sance ze to nezaslechnes je celkem mala
Když máš sluchátka tak bys asi nic neslyšel, když máš reproduktorky např. od interkomu zabudované v helmě tak je to asi jako když máš autorádio - slyšíš jak hudbu tak okolí naprosto bez problémů.
HonzaGS-SV napsal:
Když máš sluchátka tak bys asi nic neslyšel, když máš reproduktorky např. od interkomu zabudované v helmě tak je to asi jako když máš autorádio - slyšíš jak hudbu tak okolí naprosto bez problémů.
To je sice pravda, ale dobrý špunty hrají úplně jinou ligu než ty chrchláky od interkomu.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Hele mám špunty, a je to v pohodě, dokonce bych řekl že je to to samé jak v autě, proto nevidím důvod, aby to bylo nebezpečné... Když bude mít tuzer (tuningový šílenec) v autě hudbu na plný koule, uslyší sanitu? Asi ne... je to jenom o tom mít něco v hlavě a uvažovat. Já slyším okolí v pohodě...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Tak špunty nebo pecky jsou rozdíl, špunty (kvalitní) ikdyž jsou vypnutý tak prakticky neslyšíš okolí, což u pecek jo, ale zkus si s čímkoliv v uší jet 400km celý den... myslím že po hodině, dvou budeš sundavat helmu. Jinak ta muzika z interkomu je limitována tim BTčkem než kvalitou zvuku - měl jsem home-made repro v helmě (rozebral jsem KOSS sluchátka, napájel pevnější kabely, dal pozlacené konektory) zvuk byl opravdu jinde ale ten opruz s odpojováním a připojováním kabelů na každé pumpě atd byl celkem opruz... takže nakonec F4 a není to vůbec špatné a hlavně pohodlí jinde... čekám kdy přijde F6 s integrovanou mp3 a pak to bude bomba :-) bude mi jedno co mám za navigaci, nebude to žrát tolik baterky atd atd...
VojtechPolicky napsal:
Posloucháte někdo během cesty na motorce hudbu? popřípadě jakou. Hledám inspiraci, to co mám v MP3 a nebo v navi se mi oposlouchalo . Dík
Já nasadím helmu a automaticky zapínám MP3, směs heavy metalu , Iron Maiden, Metallica, Accept, Nightwish, Helloween, Ozzyho, Manowar, Hammerfall. Jezdil jsem xlet s klasickou MP3 a pak hlavně na hudbu koupil F4. Takto to praktikuju cca 8 let. Slyším normálně jen to co chci ( hlavně doma ) .Když přijedu na nějakého města, kde je třeba větší pozornost, tak tu hudbu vůbec nevnímám. F4 se sama přidává a ubírá dle rychlosti. Nedovedu si představit, že pojedu týden na motorce a nebudu poslouchat hudbu. Pokud si přivodím nějaký problém cca 2x ročně tak proto, že se někam zakoukám a ne hudbou.
všude dobře.....doma GSA
Já mam špunty s gumičkama, a zatím netlačí. A musím souhlasit, že zatím mi to žádný malér nepřivodilo. Pouze pokud jsem koukal jinam, a to se mi stávalo popravdě víc bez hudby než s hudbou. Od té doby co poslouchám jsem mnohem klidnější a tolerantnější. Možná i zdrženlivější. bez hudby ani ránu, max do města a zpět (dohromady 7 km)
VojtechPolicky napsal:
Já mam špunty s gumičkama, a zatím netlačí. A musím souhlasit, že zatím mi to žádný malér nepřivodilo. Pouze pokud jsem koukal jinam, a to se mi stávalo popravdě víc bez hudby než s hudbou. Od té doby co poslouchám jsem mnohem klidnější a tolerantnější. Možná i zdrženlivější. bez hudby ani ránu, max do města a zpět (dohromady 7 km)
Jaký používáš špunty? Chci si koupit na poslech hudby, ale potřebuju nějaký který netlačí, tedy aby byly malý.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
VojtechPolicky napsal:
Jaký používáš špunty? Chci si koupit na poslech hudby, ale potřebuju nějaký který netlačí, tedy aby byly malý.
Mám origo Nokia, a jsem spokojený ... ty co se dávají k Nokii lumia
Oživím to trochu... taková klasika.. taky docela dobrý a poslouchatelný :-) Jinak se ten můj seznam dost rozrostl... a podle hudby jezdím.. takže rychlejší muzika.. rychlejší jízda... klidnější hudba klidnější jízda
třeba YouTube Video
a nebo více epické YouTube Video Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
VojtechPolicky napsal:
vozim do cross prilby i do c3 pro spunty Senheiser a super . Namontoval sem napred do vyklapecky f4 a to je na muziku bes. Spunty perfetni zvuk nastavil sem kablik navic redukci s regulaci hlasitosti a nema to chybu. Mel jjsem to na 2 mesice na ceste a nedokazu si predstavit ze bych to nemel.
Upravil VojtechPolicky dne 13.01.2015 22:33