Díky moc všem za názory. Vlastně jde o to, že TV má být svatební dar od šéfů firmy :-) Vzhledem k tomu, že TV z časových důvodů příliš nesleduji, vlastně většinou jen Teorii velkého třesku, tak spotřeba mě nijak netrápí...
Nevím, ale myslím že plazmová Panasonic Viera není špatnou volbou...
Souhlasíte s mým rozhodnutím?
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Ještě se zeptám přítomných vlastníků - jak je na tom plazma přes den, když je venku světlo a svítí slunce? Je něco vidět? Máme hodně hodně světlej byt...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Ahoj , mám několik let plasmu Panasonic , tuším 300hz,full HD , asi 3 rky zpět , asi 30 klacků, maximální spokojenost , pozorovací úhel bez problémů , děti mají lcd a led a , pokud velkou tam plasmu panasonic , neuděláš chybu a za tu cenu co to budeš mít už vůbec ne
nicholas1 napsal:
Ještě se zeptám přítomných vlastníků - jak je na tom plazma přes den, když je venku světlo a svítí slunce? Je něco vidět? Máme hodně hodně světlej byt...
Uvidíš , dáš dynamický obraz a on se podle čidla světla upraví, ale přímé slunce je špatně u všech
milda_km napsal:
Ahoj , mám několik let plasmu Panasonic , tuším 300hz,full HD , asi 3 rky zpět , asi 30 klacků, maximální spokojenost , pozorovací úhel bez problémů , děti mají lcd a led a , pokud velkou tam plasmu panasonic , neuděláš chybu a za tu cenu co to budeš mít už vůbec ne
Tak tahle je znatelně levnější, ale myslím, že za 3roky se ceny hodně změnily, hodně klesnuly. Zatím se přikláním k té plazmě.
Ještě mi teda prosím napiš, jak je to s koukáním když svítí slunce.
Díkes :-)
Koukám, že už jsi mi to mezitím odpověděl :-) Takže ještě jednou děkuji :-)
Alda napsal:
Sice odbornik jsem, ale..
Plazma ma prijemnejsi obraz, ne tak pocitacovej, technickej a dokonalej. Ale na oko prijemnejsi.
LEDky maji mnohem nizsi spotrebu, casto jsou vybavenejsi, samozrejme placatejsi a lehci.
Pokud plazmu tak jedine Panasonic, vsechno ostatni jsou ludry.
Za me ale jedine LED. Samsung, LG, Sharp..
Přikláním se k SHARP...... mám ji a musím jen chválit.
BMW R1200GS (2004)
nicholas1 napsal:
Koukám, že už jsi mi to mezitím odpověděl :-) Takže ještě jednou děkuji :-)
jak jsem psal, máme Panasonic Viera a nemám problém. TV je na stěně naproti oknu od lodžie, tzn. okno je mírně kryté lodžií souseda, ale nemám s tím problém. mj. psali, že upravuje obraz dle světelných podmínek. Pokud je letní/zimní Olympiáda, běží to skoro pořád a musím konstatovat, že jsem spokojenej
www.jantruhlar.cz
já jsem stejnou otázku řešil před asi dvěma roky asi dva měsíce . Věděl jsem, že nechci plazu a značku LG. Co člověk to odborník v obchodech i mimo. Dvacet lidí dvacet názorů. Pak jsem koupil telku, na kterou každá návštěva říká, pěkný obraz i TV. Je mírně stažená na spotřebu jako LCD....a co to mám ? a teď jsem koukal jak se hraje hokej ??? Plazma LG
..ještě tady někdo říkal, že dnes 3D upadá, sice ji nemám a ani nechci, ale proč ?
všude dobře.....doma GSA
nicholas1 napsal:
Pokud je tu nějaký odborník rád bych znal odpověď na následující dotaz. Zvažuji koupi televize a nevím, zda bude lepší LCD, nebo plazma. Jasně - vím, že plazma má nižší spotřebu, že se časem může obraz zhoršit...Ale - co znamená časem? 100hodin, nebo 100 000hodin? Jak moc vydrží plazma?
Konkrétně mám vytipované dvě TV
Jdi jednoznačně do Samsungu mam 140 LED - dostal jsem se k němu reklamací Sharpa s tím byly jen problémy - se sat. tunerem, porouchaná obrazovka, nešla naladit no děs a hrůza nikdz víc .
Jak to pročítám rady...tak stále nevím :-)
Je možné, že v cenové relaci 12 000,- se asi nedá pořídit žádnej zázrak. Na druhou stranu - na to naše sledování hodinu denně opravdu není potřeba televize za 20 000,-
Panasonic plazma, 2200Hz spotřeba trochu větší, ale obraz oproti omalovánkám LED SUPER stojí kolem 12000,- Full HD = plně hnusný detail 1050i - obraz který na LEDce neuvidíš
Upravil bobGS dne 10.05.2013 22:14
nicholas1 nezapomeň, že záleží od kusu. Já měl limit 20 až 25 a nakonec stála 14, uhlopr. 120 s vybavením jako v tu dobu jiná za 20 včetně zvuku. Byla to novinka za zaváděcí cenu. Jinak můžeme být všichni rádi, že elektronika celkem vydrží a nestojí tolik. Vždy si vzpomenu jak rodiče našetřili za rok na kazeťák s rádiem zn. Monako za 7 tis. v době perestroky
všude dobře.....doma GSA
Dneska jsem se byl zeptat v Datartu, co by doporučili a takovou přednášku jsem ještě nezažil. Ve finále mi bylo řečeno, že za 12 000,- nic moc nepořídím, že to chce alespoň minimálně 15 000,-. Takže nevím zase nic
Prodavac zridka kdy doporuci zbozi dle skutecne potreby zakaznika.
Kazdej honi trzby,cim vic urve,tim lip.A jestli na to koukas min,netrapil bych to a koupil levnou.Zbytek projezdil.
A poznas vubec vubec rozdil mezi levnou a drazsi podle obrazu?? O funkcich se nebavim, ty vlastne ani nepouzivam krom USB na filmy. Ale obrazove to nejak nejsem schopnej poznat, tak mam pomerne levnou velkou plazmu v obyvaku a nahore levny LED se vsema funkcema a jsem vicemene spokojenej, ale na plazmu se mi kouka stejne lip Je to podobnejsi stary CRT na kterou jsem leta zvyklej a neni to monitor. Jak jde elektronika dopredu vubec bych drahou TV nekupoval, to uz mam za sebou 2 TV kazda 50 tis. a za 5 let nejde ani jedna i kdyby sla nemela by cenu vic nez 5 tis.
Jediny u tech nejlevnejsich je videt uz celkem spatny zpracovani, levny plasty na ramecku atd. tak to jsem si zas priplatil asi litr za vzhled
jj...to si pamatuji taky, víš co rozhodlo ? Začal jsem hledat ne prodejce, ale reklamačního pracovníka. Kamarád zavolal nějakému známému, co to řeší v Alze a bylo rozhodnutu. neboť závada může být na každé značce. Před tím jsem byl asi v deseti obchodech a co prodejce to doporučení něčeho jiného....u nás spokojenost. Fotky a videa stejně do všeho dnes strčíš na USB a to mi zrovna v Datartu přemlouval, že k tomu musím mít DVD za desítku. Tak mám místo toho USB 32GB za 250,- Kč
všude dobře.....doma GSA
pepanek1150 napsal:
já jsem stejnou otázku řešil před asi dvěma roky asi dva měsíce . Věděl jsem, že nechci plazu a značku LG. Co člověk to odborník v obchodech i mimo. Dvacet lidí dvacet názorů. Pak jsem koupil telku, na kterou každá návštěva říká, pěkný obraz i TV. Je mírně stažená na spotřebu jako LCD....a co to mám ? a teď jsem koukal jak se hraje hokej ??? Plazma LG
..ještě tady někdo říkal, že dnes 3D upadá, sice ji nemám a ani nechci, ale proč ?
Já jsem to říkal o 3D..... je to vyčteno z odborné literatury, takže tolik. Kolik programů vysílá ve 3D? Kupovat si 3D abych pak musel nakupovat nějakých pár filmů, které jsou v tom formátu...děkuji, nechci.
BMW R1200GS (2004)