rubigs napsal:
Boxer má nádhernej zvuk,ale u 1150 je zmrvenej originál výfukovou soustavou,běží to jak šicí stroj. U 1200 už se mi docela líbí v originále.
No a prave otazka je, jak tomu dokaze pomoct treba ten Akrapovic pri zachovani toho "zmrvenyho zbytku"
rubigs napsal:
Boxer má nádhernej zvuk,ale u 1150 je zmrvenej originál výfukovou soustavou,běží to jak šicí stroj. U 1200 už se mi docela líbí v originále.
No a prave otazka je, jak tomu dokaze pomoct treba ten Akrapovic pri zachovani toho "zmrvenyho zbytku"
Moje zkušenost je,že jen koncovka nepomohla,jak jsem psal o kousek výš.
... nemáte chlapi někdo nějaký video či zvuk nebo odkaz na video se zvukem .. kde jsou slyšet homologovaný laděný koncovky + origo kat ... abych si mohl udělat představu jak se hodně ten zvuk změní ?
nemáte šajnu kolik váží origo koncovka 1150 versus váha nějaké laděné ?
(ch)stepan
chstepan napsal:
... nemáte chlapi někdo nějaký video či zvuk nebo odkaz na video se zvukem .. kde jsou slyšet homologovaný laděný koncovky + origo kat ... abych si mohl udělat představu jak se hodně ten zvuk změní ?
Už jsem psal Lebimu - jakmile mi dorazí y svod, tak udělám videa, kat + originální koncovka, kat + akrapovic koncovka a y svod + akrapovic koncovka.. Tak snad to bude z videa alespoň trosku patrny a muzu to i zvážit...
Upravil marhan dne 03.06.2013 17:45
Tady je moje starý video,ještě když jsem měl Y-svod podle Zardu a titanovou koncovku BSM Future. Teď mám Y-svod i koncovku od Sharonu a jsem spokojenej.
YouTube Video Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
chstepan napsal:
Už jsem psal Lebimu - jakmile mi dorazí y svod, tak udělám videa, kat + originální koncovka, kat + akrapovic koncovka a y svod + akrapovic koncovka.. Tak snad to bude z videa alespoň trosku patrny a muzu to i zvážit...
.. to by bylo super ... a kdyby jsi to i zvážil tak by to bylo ještě víc super
(ch)stepan
Pres marhanovu nabidku porizeni videi jednotlivych konfiguraci a i kvuli potrebe neco zas koupit, jsem objednal koncovku od Akrapovice na 1150. Dnes dorazila, probehla instalace a pred chvili sem se vratil z kratke projizdky. Dojmy s dB-killerem:
- po prvnim nastartovani subjektivne zadna zmena, co se zvuku tyce.
- pri jizde zadna zmena.
- jizda po dalnici (predpisovych 120 km/h) zadny narust hluku, na delsi cestovani nevidim problem. To uz je vetsi aerodynamicky hluk v helme.
Po pravde sem cekal o trochu vic. Neslo mi o narust hluku, ale o hlubsi zvukovy projev. Budu muset zkusit vytahnout dB-killer a doufat, ze policajti budou schovany. Nechtel sem na prvni vyjizdce hned drazdit.
Hmotnost koncovky je 2.124 kg. Original zvazim zitra. Videa jsem neporidil, jelikoz nevlastnim telefon, ktery by to zvladl.
Jen update i prestoze uz to neni asi aktualni: hmotnost original koncovky je 5.602 kg ---> celkem draha uspora nejakych 3.5 kg
Upravil lebi dne 11.06.2013 10:51
chstepan napsal:
Originál koncovka na 1150 váží 6Kg.
Katalyzátor váží 6,5Kg.
tudíž váhová úspora origo+kat versus Y-svod+laďák = cca 6-8 kg ?
takže kvůli váze to dělat nebudu .. to radši zhubnu těch 7kg ... to by bylo prospěšnější ...
Upravil chstepan dne 05.06.2013 11:57
(ch)stepan
chstepan napsal:
Originál koncovka na 1150 váží 6Kg.
Katalyzátor váží 6,5Kg.
tudíž váhová úspora origo+kat versus Y-svod+laďák = cca 6-8 kg ?
takže kvůli váze to dělat nebudu .. to radši zhubnu těch 7kg ... to by bylo prospěšnější ...
Zhruba tak, podle typu koncovky, oni lidi většinou vidí, že sundali z motorky katalyzátor a koncovku, což je dohromady asi 13Kg a už zapomínají na to, že taky laďák a y-svod něco váží.
Ale, ani těch 8Kg není špatných. Hlavní je ale zvýšený krouťák.
Ja to kvuli vaze taky nedelal,ale motor je o dost zivejsi. Mam KN+Y svod Remus + Remus Revolution ( carbon ). Defakto jsem najezdil nejvetsi km s touto kombinaci,takze kdyz jedu na dvocu a davam Y svod + origos koncovku,vidim dobre tu zmenu prubehu.Kdybych resil vahu, tak psis budu jezdit s poloprazdnou nadrzi.Protoze plna bandaska na ADV jde sakra citit.Hlavne na miste
Upravil milanosor dne 05.06.2013 12:51
I pád na hubu je pohyb kupředu