Ivan napsal:
Zob - ty si umíš motor spravit sám? Už jsi to dělal? Máš BMW dílenský manuál? Já osobně bych neváhal a odvezl do některého z osvědčených servisů.
Koupě jiného motoru - proč ne, ale toho z inzerátu bych se bál, mohou to být peníze vyhozené za něco co má 300 tisíc km...
Uz jsem se v nekolika motorech vrtal,ale BMW nikdy. Jen japonce.
Mám doma na půdě polomotor z R1100RS r.v. 99 nebo 99. Pěkněj, bez škrábance.
Za 6tis Kč je tvůj.
Co všechno musíš přeházet nevím. Naběháno má asi 35tis km. Původní majitel motorku rozstřelil o auto....
---
Když nebude v cajku, můžeš mi ho omlátit o hlavu.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabě_X - shodný motor (typ motoru) je u R1100R a R1100GS.
A jelikož má Zob ročník 1995 a ten "polomotor" z RS je ročník 99, tak by mu stejně nepasovala kliková hřídel.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
No, myslím, že už při koupi bylo něco divného, aby motorka z roku 1994 měla najeto jen 66.000 km??? To si myslím, že lidé jezdící na GS najezdí více než 3500 km za rok, ale třeba se pletu. Spíše mi to ale ukazuje na stočený tachometr a to pak nevíš, co doopravdy kupuješ a jestli to náhodou nemá 300?! Přeju, ať vše zdárně vyřešíš, protože jsem něco podobného zažil, když jsem kupoval VTR a vím, jak se cítíš.
Jedla
Jedla napsal:
No, myslím, že už při koupi bylo něco divného, aby motorka z roku 1994 měla najeto jen 66.000 km??? To si myslím, že lidé jezdící na GS najezdí více než 3500 km za rok, ale třeba se pletu. Spíše mi to ale ukazuje na stočený tachometr a to pak nevíš, co doopravdy kupuješ a jestli to náhodou nemá 300?! Přeju, ať vše zdárně vyřešíš, protože jsem něco podobného zažil, když jsem kupoval VTR a vím, jak se cítíš.
Na stav km jsem ani tak moc nekoukal. Pokud neni moto nova tak tomu moc neverim.Celkove se mi motorka libila a motor sel krasne tak jsem myslel,ze to bude v pohode a neni VTR jsem mel taky,uzasna masina na blbnuti.
Tonda napsal:
Hrabě_X - shodný motor (typ motoru) je u R1100R a R1100GS.
A jelikož má Zob ročník 1995 a ten "polomotor" z RS je ročník 99, tak by mu stejně nepasovala kliková hřídel.
Nepasovala by mu hřídel na spojku nebo kam? Nevím, tak se třeba pro někoho blbě ptám...
Polomotor mám komplet osazenej i s ojnicema atd.. Vím, že to má jen jiný prsa než GS + vývod na termostat, ale tyhle věci jdou řešit.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Mám doma na půdě polomotor z R1100RS r.v. 99 nebo 99. Pěkněj, bez škrábance.
Za 6tis Kč je tvůj.
Co všechno musíš přeházet nevím. Naběháno má asi 35tis km. Původní majitel motorku rozstřelil o auto....
---
Když nebude v cajku, můžeš mi ho omlátit o hlavu.
Co je to polomotor?
Jakože jsi z toho udělal jednoválec?
Polomotor je blok osazenej klikou a ojnicema (motor bez válců, altíku, prsou motoru a pár našroubovanejch vehementů).
V říši to prodávaj hodně jako komplet, bo se to skládá s klikou na míru ke konkrétnímu bloku.
H.
mates31 napsal:
Co v tom motoru bylo za olej ? Jen ze zvědavosti
Už vidím, jak někdo napíše, že to byl třeba Castrol a hned bude jasný, že je to ten nejhorší na světě .... Ti, co ho tam mají, ho budou vylejvat, ti, co ho nevylejou, budou poslouchat se stetoskopem a něco se jim nebude zdát ...chmm, s tím Motulem to tak netlouklo, nevrzalo, co s tím?? Prodejci Castrolu budou páchat harakiri ....... atd. Dokonce i fotky rozebranýho rozbitýho motoru, samo kvůli oleji, se objeví ... Jojo, olej a jeho výběr je nekonečný téma..
tak asi každýmu je jasný, že pokud tam byl Castrol, olejem to nebude...
on spíš myslel, jestli to nebyl nějakej Fritol apod.
Upravil JardaFGS dne 16.06.2013 21:10
jardajerman@seznam.cz
mates31 napsal:
Co v tom motoru bylo za olej ? Jen ze zvědavosti
Už vidím, jak někdo napíše, že to byl třeba Castrol a hned bude jasný, že je to ten nejhorší na světě .... Ti, co ho tam mají, ho budou vylejvat, ti, co ho nevylejou, budou poslouchat se stetoskopem a něco se jim nebude zdát ...chmm, s tím Motulem to tak netlouklo, nevrzalo, co s tím?? Prodejci Castrolu budou páchat harakiri ....... atd. Dokonce i fotky rozebranýho rozbitýho motoru, samo kvůli oleji, se objeví ... Jojo, olej a jeho výběr je nekonečný téma..
tak asi každýmu je jasný, že pokud tam byl Castrol, olejem to nebude...
on spíš myslel, jestli to nebyl nějakej Fritol apod.
Tak už opět moje geeso žije.V pátek ráno jsem se vrhnul na výměnu motoru a v sobotu po 15h. ožilo. Velké díky patří Tondovi který mi ochotně poradil při shánění motoru.Ještě doladit detaily a mužu vyrazit na zkušební jízdu. Nejlépe k někomu kdo by mi motor seřídil.
Ahoj je fajn že už motorka o5 žije :-)
jinak podle fotky co jsi sem dal tak bych asi řekl že vím od koho ta motorka je.. jak to dopadlo psal jsi mu to a nebo ne??