Není to špatný nápad. Dát jim celou korespondenci a oni třeba něco vymyslí. Z emailu se zjistí IP z ní zhruba poloha, ale spolehlivost je mizerná. Nicméně k předání motorky používají třetí osoby. Když policisté udělají vábničku a zadrží ho, třeba jim něco řekne. Toť možná hypotéza jak by to mohlo vypadat
Upravil Spitfire dne 24.06.2013 19:14
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
hicks napsal:
jj.. jinak pozor.. je to temer urcite gang.
Jak jsi na to přišel?
bude jich vic... znam svy papenheimsky
a zas tak moc se nesmej... uplna prdel to neni. Tyhle bandy nebejvaj uplne spatne organizovany. Ani se nestitej dat ranu.
Upravil hicks dne 24.06.2013 19:19
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Kdysi jsem prodával yougtimera Mercedesa W126 přes mobile.de a nějaký takový se ozval. Nejdřív jsem komunikoval, od třetího mailu bylo jasné, že je to podvodník, tak jsem mu česky i anglicky napsal, co si o něm myslím, závěrem ho neslušně poslal kamsi a informoval, že podávám podnět policii. A byl pokoj a nebál jsem se ani vteřinu, tihle lidi rozešlou takových mailů stovky a nestojí jim za to se tím dál zabývat, natož Tě někde hledat:-):-). Kamarád má příbuzného na kriminálce, tehdy jsem mu dal celou korespondenci, ale nevím jak to skončilo.
Já se už v životě potkal s různými gaunery, i osobně, hlavně po r.1989 a přišel na to, že většina jsou drsňáci jen jako - svým vystupováním Tě vystraší a už je to dané. Když se s nimi jedná stejně, ztratí pevnou půdu pod nohama. Kdysi, asi v r.1993, přišli k nám do firmy vymahači výpalného, jako že je svět nebezpečný a taková firma může vyhořet atd. a když jim budeme platit, nemusíme mít strach. Byli dva, jeden svalnatější než druhý. Slušně jsem si s nimi dal schůzku za pár dní, že jejich nabídka je zajímavá ale musím to probrat se společníkem. Když jsme to probírali, padaly varianty policie, pozvat si na schůzku ještě větší ranaře atd., zaplatit nás nenapadlo. Pak jsem dstal nápad a protože jsme měli tehdy obvyklý hromadný zbrojní průkaz, před schůzkou jsme s kolegou v kanceláři rozebrali pár pistolí a revolverů, něco nechali smontovaného a když vymahači zaklepali, pozvali jsme je slušně dál, bavili jsme se o jejich podmínkách a mezi řečí čistili bouchačky. Pak jsme jim řekli, že jejich nabídka pro nás není zajímavá a nashledanou. Odešli a už jsme o nich neslyšeli.
Pak byla ještě jedna příhoda, to už jsem na 2 vyhlášené mafiánské gaunery vytáhl svůj .357 Magnum a řval ať zmizí, že už je nechci vidět, tedy jsem byl fakt dost připosraný ale neviděl jsem jiné řešení. Asi patřili k nějakému menšímu gangu, už jsem je nikdy neviděl.
Ale člověk musí posoudit konkrétní situaci, určitě jsem vždycky nebyl hrdina, dost ale pomáhá diplomacie:-):-)
Upravil Ivan dne 25.06.2013 13:56