Zeptám se třeba blbě - proč ne tablet? V zimě jsem koupil 10" Asus Transformer Pad Infinity TF700T s odnímatelnou klávesnicí, která má druhou baterii, USB, SD. MicroSD, FullHD displej, na baterky šlape v praxi cca 10 hodin s puštěnou wi-fi atd., udávaných je tuším až 16 hodin..
Co ho mám, pokud nemusím, klasický notebook nevezmu do ruky...
Upravil Ivan dne 01.07.2013 09:06
Ivan napsal:
Zeptám se třeba blbě - proč ne tablet? V zimě jsem koupil 10" Asus Transformer Pad Infinity TF700T s odnímatelnou klávesnicí, která má druhou baterii, USB, SD. MicroSD, FullHD displej, na baterky šlape v praxi cca 10 hodin s puštěnou wi-fi atd., udávaných je tuším až 16 hodin..
Co ho mám, pokud nemusím, klasický notebook nevezmu do ruky...
Malá paměť? Tablet má vnitřní paměť 64 GB a 2 sloty pro SD/MicroSD karty, rovněž po 64GB, karet mohu mít kolik chci, nezaberou žádné místo a naopak, pokud by mělo dojít k problému, určitě nebudou nečitelné všechny a většina dat bude zachráněna.
Ivan napsal:
Malá paměť? Tablet má vnitřní paměť 64 GB a 2 sloty pro SD/MicroSD karty, rovněž po 64GB, karet mohu mít kolik chci, nezaberou žádné místo a naopak, pokud by mělo dojít k problému, určitě nebudou nečitelné všechny a většina dat bude zachráněna.
v kamere mam 32Gb kartu. co su asu 4 hodiny videa. vo foraku 16Gb. ide mi aj o to aby sa fotky a video dalo trocha upravit a poslat na net potom. s tabletom toho asi vela ne-zeditujem myslim. mam tablet ale akosi ma to nechytilo. aj tak radsej robim na velkom pc. mma samsung tab2. cena za ten tablet co pises bude asi taka co za daky laptop alebo ultrabook
Upravil xNOKIAx dne 01.07.2013 11:08
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Proč ne tablet?
Jediný důvod - protože na něm nefungují všechny aplikace, které na cestování člověk občas potřebuje.
V mém případě třeba nefunguje MapSource nebo TTQV s rastrovými mapami, které se někdy hodí. Asi by to šlo nějak rozchodit na tabletu s Win8 ale pro iOS ani Android to nefunguje. Takže z mého pohledu je nejlepší starý ale fungující notebook s 11-13" displejem a Win7 nebo XP, který se dá do plechové krabice vystlané molitanem a přežije to všechno a všechno se s tím dá dělat. Nemusím řešit, že z něj třeba nejde nahrávat něco do navigace, která má jen COM port (protože na tom hypermoderním tabletonotebooku nejdou ovladače od COM-USB adaptéru) apod.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Proč ne tablet?
Jediný důvod - protože na něm nefungují všechny aplikace, které na cestování člověk občas potřebuje.
presne tak. Bohuzel wokna jsou wokna...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
pri tych cenach niekedy neviem cinie je lepsie aj OS. aj ked mi velmi nesedi ale zas velkost, vaha a vykon...
Ahoj, jestli chceš opravdu něco nerozbitnýho, tak jedině Panasonic Toughbook http://www.panaso...ok-landing a jeho další klony.
Je to celosvětově vyzkoušené a opravdu to funguje. Mám ho již čtyři roky a přežije to jakékoliv zacházení, včetně koupele v moři.
pekne ale ta vaha! mne ide najviac o vahu. ked to dam do kufra tak sa to hadam nerozbije. a okolo sveta sa zatial nechystam. a obycajny hdd sa da vymenit za sdd ak by islo o bezpecnost dat.
xNOKIAx napsal:
pri tych cenach niekedy neviem cinie je lepsie aj OS. aj ked mi velmi nesedi ale zas velkost, vaha a vykon...
Už nějakou tu sezonu vozím maca, Air 13", má vše co potřebuji, už bych neměnil. Ale uznávám, že switch na OSX pro člověka odkojenýho Win není úplně jednoduchá věc. Já si tím prošel asi před pěti lety, tak vím o čem mluvím
Ono se dá samozřejmě na něj dát i WIN (BootCamp,Parallels nebo VMWare), pokud člověk nutně potřebuje něco co pod OSX neběží, kdysi jsem to i tak měl, ale to co na cestách potřebuju - fotky, nějaký to video, maily, IP telefon (Skype, FAceTime)
atd.. běží nativně v OSX. Výdrž je bez problémů, navíc nový Airy maj vydržet až 12hodin, ten můj aktuálně tak 8. S výkonem taky není problém, navíc pokud jsem už někde na WIfině a stáhnu si fotky z foťáku hned to mám i doma na velkym iMacu přes iCloud, takže když dorazim domu, nemusím už nic tahat
Je jasný, že je to trochu cenově výš, ale když tak koukám na ty ceny těch Win ultrabooků, tak to zase tak velkej skok není.
Nijak Apple nepropaguji ani nemám provize z prodaných kusů, jen říkám vlastní zkušenost, už bych se k WIn nevrátil, jak si člověk na to jednou zvykne ono to totiž tak nějak všechno funguje strašně fajn iPhoto, iMovie atd, vše v základu OS, člověk nemusí nic řešit Ale jak říkám, ten switch není úplně easy, navíc ono to jinak funguje pokud má člověk kompletní řešení "all Apple" a něco jinýho pokud má vše ostatní WIN a do toho vrazí jednu věc od jablka (např.viděl a zkusil jsem iTunes pod WIN, děs běs, chápu, že tohle když někdo zkusí, musí se Applu vyhnout na sto honů, ale pod OSX je to úplně o něčem jiným
GS 1200 R Adventure
skusal som macbook pro. nebolo lahke sa v tom zorientovat. velmi ma to neoslovilo sa priznavam.mozno by bolo sa treba tomu viac venovat. ked som tam dal linux (ubuntu) tak to vyzeralo lepsie vzdy som mal len win nic ine. po vyskusani iphonu niekolko mesiacov ma odradilo ze vsetko bolo treba robit cez itunes.
tak fakt neviem ci ist do OSX alebo daky second hand s win
po dlhom studovani interntu a citani volba padla na apple alebo lenovo. nakoniec som sa rozhodol pre lenovo a navstivil predajnu lenovo kde maju vsetky modely. chcel som x230 http://www.alza.s...423010.htm alebo Yoga http://www.alza.s...388052.htm
najviac som bol za x230 lebo sa vsetko da vymenit vo vnutry ale co ma prekvapilo maly touchpad a displey 12.5 nie je velky pri praci s foto alebo cideom. ked som zbadal X1 carbon tak som sa rozhodol pre neho. neviem ci dobre rozhodnutie ale velky displey 14" a touchpad. i ked ma mrzi len 128 disk. ale zas podsvietena klavesnica a vaha okolo 1.3kg http://www.alza.s....htm#popisKed niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Myslím že v názvu diskuze by bylo potřeba specifikovat, co se myslím pod pojmem cestování.
Já mám třeba skvělou zkušenost z Tuniska v roce 2007. Měl jsem tam svůj Dell XPS, vyndal jsem ho v poušti večer, abych stáhnul fotky. Trvalo to tak tři minuty, zvedl se vítr, fouklo to a klávesnice byla v háji. Přestala fungovat třetina tlačítek. U notebooku docela podstatná vada. Prostě jemný písek se dostal do klávesnice a to byla konečná.
Takže je cestování a "cestování". Do náročných podmínek kde je šance že se něco takového může stát, to chce prostě věci, které jsou odolné proti prachu a písku. I když je klávesnice odolná proti polití vodou, neznamená to, že je odolná proti jemnému a všudepřítomnému písku ve vzduchu.
Jinak na některé akce jsem si půjčoval od kamaráda notebook Getac. To jsou notebooky vyráběné pro armádu, má to milion certifikátů co všechno to vydrží ale podstatné je, že to zvládne chod na saharským slunci (tělo je tak žhavý, že se na něm nedá udržet ruka jak to pálí), když ho necháš v bivaku a zapadá pískem, tak mu to vůbec nevadí a zvládne za chodu pád třeba ze stolu. Nepotřeboval jsem ho zmrazovat nebo přejíždět autem ale ty notebooky téhle kategorie jsou prakticky nezničitelné. Ale jsou to krávy těžký.
Používám Macbook Air 13.
Reálná výdrž 12hod provozu, bezproblémový chod, usne, vzbudí se, funguje už 3 roky.
Dneska bych šel spíš do Air 11, líp se vejde do kufru a výkon na desktop aplikace má dostačující
Pokud nemůžeš žít bez woknous, dej si tam přes bootcamp Win7 :-D
nie je 11 moc malaobrazovka? malsom 10.5 a bol som na nervy ze am nebolo skoro nic vidiet
Už nebudu opruzovat s tabletem, který zvládá co popisuješ (záloha dat + připojení na internet). Ale proč se Ti zdá 11" málo? Já při cestách na motorce nehodlám koukat na filmy a jít na internet, pokud něco nutně nepotřebuju a kvůli tomu rád vyměním velikost monitoru za skladnost.