TomasTT napsal:
Měl jsem kabelové interkomy asi 7 let a NIKDY bych se už ke kabelu nevrátil.
kabelovy starcom je vhodny pro majetnicke jezdce, co potrebuji mit spolujezdkyni neustale "na snure"
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jezek napsal:
přesně tak.. používám Starcom 9 let a za tu dobu mi spolujezdkyně utrhla kabel 2x za jednu cestu.. To jsem vyřešil výměnou.. Jednak kabelu a jednak osoby, která jej trhala.. Od té doby nic.. tzn. Za 9 let mám původní kabel a vše funguje.. Přehrávání písniček právě z Garmina takže přeskakování není problém a cože jsi to Tome psal o nabíjení za jízdy?? Tím chceš říct, že ti do toho interfouna vede kabel??
Novej typ F5 XT má samostatnej konektor na nabíjení. Není to primárně asi určené na dobíjení za jízdy, ale na to, abys nemusel při dobíjení odpojovat náchylnej konektor ke sluchátkům. Nabíjení na moto je díky tomu z principu také možné, takže to asi řeší případ, kdy jede člověk déle, než vydrží baterka, což se pravda stát může.
U toho kabelu ale předpokládám, že s tím nejezdíte offroad ve stoje, nebo se mýlím ?
Já jsem teda jednu dovolenou taky měl takovej samodomo kabelovej interkom a ten kabel v zásadě problém nebyl, když jsem dal helmu na zrcátko, tak jsem ho ani neodpojoval.
Mám Scalu a občas chce prostě i za jízdy restart. Funguje dobře, ale jednou za čas má své mouchy a řešení jsme našli v restartu a byl zase na nějakou hoďku klid. Vydrží celej den (i ten můj starší) - novej i dva v pohodě.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Vlastimil neprekvapil. A do boje kdo kde byl bych se taky nepoustel.
Pro Stepana: s kabelem normalne jezdim off ve stupackach. Je tam motanej kabel jak na telefonu. Zdirku mam vyvedenou na plast vlevo od nadrze. Nicemu to nevadi.
Hele a co se stane, kdyz s tou snurou slezes z motorky a jdes pryc jako by se nechumelilo?! To by se mi totiz stavalo minimalne tak 2x tejdne
Maiali nel Fango!
Mě na starší F4ce odešel po dovolené konektor, prostě to nedobíjí a hned po připojení na nabíječku se rožne zelená dioda jako že je nabito ale přitom je baxna mrtvá. Nevíte náhodou jestli to jde opravit? F4ka je kupovaná tu na foru ale je už po záruce takže ať vím jestli ji skoušet dát opravit nebo koupit za 2500kaček nové tělo.
Na 100% to vypadá na vadný konektor, už poslední zbytky sil baterky to při hraní hudby chrčelo, je pravda že jsem před tím jel 600km v dešti tak jestli se tam nedostala voda a něco neodešlo mimo ten konektor http://www.zednic... http://luky2.rajc...
morabo napsal:
Hele a co se stane, kdyz s tou snurou slezes z motorky a jdes pryc jako by se nechumelilo?! To by se mi totiz stavalo minimalne tak 2x tejdne
Ne to je jako bych na téma plazmové televize řekl že nemám televizi,ale jsem spokojený páč mám větší péro než Ty
Tak si ho zakrať a kup si kecafon, ten ti ho vrátí do rozměru Kecálka jsem koupil taky mimo jiné proto, že jezdíme většinou ve dvou a to buď dvě motorky a nebo dva na jedné. PO předchozích zkušenostech, kdy jsme se málem srazili v Maďarsku a při dalších cestách kolikrát museli zastavit jen kvůli domluvě.... no a ženskou je to o tom, že si každej, pokud chce, poslouchá nějakou tu muziku a když chce tomu druhému něco říct, tak to jde i na dálnici.
Ale chápu, že když jezdíš sám, tak je ti to k ničemu, tak maximálně bys to využil jako sluchátka pro nějakou muziku. JO a rádia jsou třeba u té Scaly úplně k prdu. Vlnu a stanici to jakž takž udrží po městě, ale jinak je to na nic.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
vlastimil napsal:
Ne to je jako bych na téma plazmové televize řekl že nemám televizi,ale jsem spokojený páč mám větší péro než Ty
17 cm
vlastimil napsal:
Interkom nemám ani jsem nikdy neměl a byl jsem dál a najel víc než VĚTŠINA z Vás....
A to je dobře nebo špatně ?
To je, jako bys řekl na téma plazmové televize, že máš starého Merkura a nakoukal jsi na něm více hodin, než ostatní na Plazmách
Jako by to napsal hiksík
Souvislost mezi ježděním na motorce a komunikátorem chápu.
Oproti tomu tvou uváděná souvislost mezi vlastnictvím televize a velikostí péra mi je neznámá
Beru to ale tak, že ty jí tam vidíš.
Upravil stepan dne 02.07.2013 08:57
Souvislost mezi ježděním na motorce a komunikátorem chápu.
Oproti tomu tvou uváděná souvislost mezi vlastnictvím televize a velikostí péra mi je neznámá
Beru to ale tak, že ty jí tam vidíš.
Vždyť je to jasné jako facka - pokud nemáš plazmu, tak jsi.... (doplň dle potřeby) Jako v tom vtipu o policajtech, logice, akváriu a homodějské populaci
jezek napsal:
. a cože jsi to Tome psal o nabíjení za jízdy?? Tím chceš říct, že ti do toho interfouna vede kabel??
Ano, Interphone XT se dá nabíjet za jízdy. To může být kabel z USB štekru v zásuvce nebo kablík z kapsy, kde mám powerbanku ze které to dobiju i během jízdy a neomezuje mě to jako kabel napevno k motorce. Ale to je v případě, kdy to člověk fakt nechá totálně vybít.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Myslím že Michal, který tohle vlákno založil, napsal v prvním příspěvku dost jasně:
"... co byste mi doporucili na komunikaci za jizdy se spolujezdcem? Jaky typ? jedeme s manzelkou na delsi cestu a chtel bych s ni za jizdy komunikovat skrz nejaky intercom/sluchatka, atd. "
Nepíše tam, že ho zajímají názory na plazmové televize nebo názory lidí, kteří interkom nechtějí a odmítají..
Prostě chce komunikovat s manželkou na motorce a nechtějí se překřikovat přes otevřenou helmu a tím pádem nechápu, proč plevelíte diskuzi nesmysly, které s tím tématem nesouvisí.
TomasTT napsal:
Myslím že Michal, který tohle vlákno založil, napsal v prvním příspěvku dost jasně:
"... co byste mi doporucili na komunikaci za jizdy se spolujezdcem? Jaky typ? jedeme s manzelkou na delsi cestu a chtel bych s ni za jizdy komunikovat skrz nejaky intercom/sluchatka, atd. "
Nepíše tam, že ho zajímají názory na plazmové televize nebo názory lidí, kteří interkom nechtějí a odmítají..
Prostě chce komunikovat s manželkou na motorce a nechtějí se překřikovat přes otevřenou helmu a tím pádem nechápu, proč plevelíte diskuzi nesmysly, které s tím tématem nesouvisí.
mizerný offtopicaři! ja bych to střílel
17 cm
Chtěl jsem na téma off napsat něco jedovatého, ale udržel jsem se:-). Takže k věci - mám 3 roky Interphone F4 a je super. Teď jsme přikoupili ještě třetí pro dceru co jezdí na tandemu a tam, pokud jsem to pochopil, už nelze být na spojení všichni tři současně, stále se to musí nějak přepínat, pro někoho přednost, pro jiného nedostatek. Po třech letech ježdění v dešti, vedru, dokonce i mrazu, F4 fungují a baterky vydrží celý den. Dosah dobrý, v zastavěné oblasti horší, ale těch 300-600 metrů je mezi dvěma motorkami v pohodě.
Jediná výtka směřuje ke konektorům, které zmínil i Morabo. Jsem vyhlášen až přehnanou péčí o svoje věci, čtu návody a dělám obvykle věci tak, jak píše výrobce, nicméně ještě v záruce odešel konektor Drákule a těsně po záruce mně. Ale na rozdíl od Moraba mi v TT reklamaci briskně neuznali, takže jsem si musel koupit už 2x náhlavní soupravu za cca 1000,-, čímž se komunikace trochu prodražila (nechápu, proč se stejná závada, profláklá a notoricky známá, někomu uzná a někomu ne).
Jinak F4 nemají chybu, komunikace, navigace, MP3, telefonování. Ale pokud je F5 minimálně stejná nebo lepší a netrpí závadami konektorů, rozhodně doporučuji F5...