to marekondra: no vzhledem k tomu, ze tohle leju uz 8 let do Horneta, ktery toci 2x vice a najel jsem 30.000km tak bych rekl ze i jo
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
to bestie: no vzhledem k tomu, ze jsi v HK tak se neni ceho bat
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
a ononemá malý GS olej v rámu?no já sem měnil kámošce na na F650 ST a to ho má mv rámu tak sem si myslel že je to stejný ale ona ho tam Bestie vtom rámu určitě najde
hele Shimi, ty ještě žiješ? jak to, že nejsi na ICQ? Čekal jsem Tě na sraze tohoto fóra, mimochodem velmi povedeného, neříkej, že máš pořád tolik práce.
marekondra napsal:
Ahoj,
zase jedna hloupá otázka.
Jakej olej dáváte do motoru F650GS, může být Motul 5100 10W40 ?
Dík
Hele mám tam Castrol 20W50 GP Actevo prej...nevím,neumím psoudit, nepoznám na motoru, co mu chutná víc.
do 650GS patří jasně 10W40. Motul 5100 10W40 může být, ale doporučuji plnou syntetiku Motul 300V nebo Castrol GPS, R4 a tak ... na těch 2l zase tolik neušetříš a motoru to jen prospěje.
Upravil bmwdriver dne 22.07.2008 11:22
marekondra napsal:
Ahoj,
zase jedna hloupá otázka.
Jakej olej dáváte do motoru F650GS, může být Motul 5100 10W40 ?
Dík
Hele mám tam Castrol 20W50 GP Actevo prej...nevím,neumím psoudit, nepoznám na motoru, co mu chutná víc.
do 650GS patří jasně 10W40. Motul 5100 10W40 může být, ale doporučuji plnou syntetiku Motul 300V nebo Castrol GPS, R4 a tak ... na těch 2l zase tolik neušetříš a motoru to jen prospěje.
Počkej 2 litry? To je nějak málo ne? Prej mám koupit 3 a půl...?
Baforský fdoleček forever....
Bestie, precti si manual, pak nebudes verit kdejake capine :-) Olejova napln v F650GS je 2,3 litru. ja jsem posledne nalil polosyntetiku Motorex 15W50 a zatim jezdim ;-)
Jinak samozrejme menit zahraty olej, to asi vis. Stahni si nekde anglicky servisni manual, tam je postup vymeny krok po kroku, ze jsem to zvladl i ja.
Jsem rád, že tady vidím někoho z hradce Dakárek už stojí v garáži a zejtra dělám závěrečky, tak se snad zadaří a dáme někdy vyjížďku Jinak, abych nebyl uplně offtopic, měníte po 6ti nebo po 10ti tisících? Díík,
ludvajz
Odkaz na servisni manual tu probehl uz snad 100x, staci si jej stahnout a podivat se na servisni intervaly na vymenu oleje. Najdes tam i mnoho jinych uzitecnych informaci ohledne udrzby
turby napsal:
to tora: pokud neznas zasadni figl o dvou vypustakach tak to zas tak jednoduche neni poprve jsem si tak zkurvil skoro 3 litry oleje nez jsem se konecne podival do manualu a zjistikl proc se tam ten olej sakra ne a ne vejit
Sorry budu výměnu dělat poprvý, žádnej učenej z nebe nespadl ...v čem ten fígl vězí? Opravdu stačí jen vymontovat šroubky na víčku filtru a tím to vše vyteče? - viz manuál
šroubky na víčku filtru musíš samozřejmě povolit taky dyž budeš měnit filtr.Musíš ale hlavně vypustit olej z olejové nádobky kam se olej nalívá.Je to imbus na spodu,v nádobce totiž půlka zůstane...
Kupredu spatki ni krok...
bohumil napsal:
šroubky na víčku filtru musíš samozřejmě povolit taky dyž budeš měnit filtr.Musíš ale hlavně vypustit olej z olejové nádobky kam se olej nalívá.Je to imbus na spodu,v nádobce totiž půlka zůstane...
Díky...ještě dotázek....mám možnost za babku pořídit olej Motul 15W50 na výměnu...je vůbec vhodný pro 650GS? Koukal jsem do manuálu a odpovídá normám, které mají splňovat. Jaký máte názor?
Ty jo ja bych potreboval nekoho na jeden celej den k sobe aby se mnou krok po kroku vymenil olej, brzdovku a desky, filtr... proste tyhle veci co si clovek muze udelat sam... tak me stve ze to musim davat do drahyho servisu jen protoze umim hovno..
Hele stahni si servisni manual, je tam vse popsane steb by step. Nebo se muzeme domluvit a muzes nekdy prijet. Jen nam ted pokladaji na dvore dlazbu, takze do garaze je to mirny offroad
Upravil turby dne 25.07.2008 15:54