Jeste sem chtel rict, ze tj motorkari mladi sou podle me 2 typy..nerikam ze 100% ale tak 90 a. Lidi jezdi v 16 na 125ce 130 a pak si koupi silnou a mysli si ze muzou jezdit rychle do zatacek atp. Avetsinou maj bohate rodice protoze v 16 ai malo kdo koupi motorku kdyz studuje.. b. Lidi si nezkusili v 18 blbosti v aute a nezjistili ze jde o zivot a tak to zkousi na motorce.. a podle me jestli ve 130 polozim 125 nebo 1000 je to to same..(neberu penize ale zdravi) ..
Jakýkoliv superbike postrádá smysl.Až na 2 výjimky.První je, že se prostě tyto mašiny kvůli dizajnu hrozně líbí.U mě to nebylo jinak.A ta druhá je byť jen občasné svezení na okruhu.
Adventure Sport&Superbike&Pure Enduro.Make Life a Ride.
Ano de mi prevazne o design a zvuk jako taky byxh si nekoupil auto co se mi nelibi.. je to jeden z hlavnich duvodu.. a pokud bych chtel za nejakoi dobu vyuzit potenciak tak rozhodne ne nekde kde me ohrozuji svodidla nebo stromy.. ci ja neohrozuji auta..
Tak jestli řešíš zvuk a vzhled jako to tenkrát řešil a dost neúspěšně kolega tak Ti dám jako možná budoucí kolega stejnou radu. Jestli chceš jezdit silnici a tím myslím pozemní komunikaci a ne okruh tak si pořiď něco nahatého. Dá se na tom s mírou cestovat a nemusíš na tom pořád ležet. Když Tě něco předjede tak to není taková EGOostuda jako na 1000 sportu. Navíc na sportu se ve dvou moc nepovozíte na výlet víc jak 100km to Tě potom batůžek překousne. Kolik do toho chceš investovat. To je taky dost důležité. On měl 70tis a to zapomněl na hadry, helmu, rukavice a hlavně provoz. GUMY to není jak na BMW, řetěz a spousta věcí okolo. Oba moji bratři měly sporty SP1 a GSXR1000 a po dvou sezonách na českých cestách to prodali. Navíc už i sportařů dost ubylo. Někdo přestal jezdit a dost z nich přestalo žít, takže je otázka jestli budeš mít s kým jezdit a jestli budou mít stejný typ stroje, jinak si cestu neužiješ. NORI to napsal dobře dnes supersport využiješ kloudně leda na okruhu. Se starším sportem s ohledem na finance té parády taky moc neuděláš a hlavně co se povede koupit. To není jak BMW, kde 50tis je skoro zajetý motor. Jestli chceš tak se ozvi do PM a můžem o tom pokecat. Za těch pár let služby a pár let na motorce už Ti možná budu moc k tématu říct i pár informací
BMW R 1150 GS
brtnik napsal:
Pomala jizda na supersportu je pomalu za trest, az kolem 140 to zacina bejt ve sve kuzi. Dobre to rozmysli.
souhlas. ja nevim, proc si panacek chce koupit moto, ktere jezdi DOBRE AZ KDYZ TO VYTACIS?
LC ma taky 125 koni.. coz je dost. ale jde to ODSPODA.
Upravil hicks dne 12.07.2013 13:53
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Lukley napsal:
jinak taky de o finance ted si koupim nejakou 500-750 za 80 000 pojezfim s tim 5let ( dam x tisic do oprav) a za 5 let to prodam ca 20 000 a kde mam sehnat na jinou .. jakoze jelikoz chci byt policista je to pro me temer poslani tak nebudu mit hodne penez ..nastp. plat 13 000 za 5 let budu mit treba 18 000 ale proste takhle bych na to adi nenasetril navic za tu dobu bude treba dite takze si tu motorku nekoupim nikdy .. ne ja jrn ze to je gaky aspekt.. jeden..
Shamway napsal:
protoze za ty prachy co do toho chce investovat LC nesezene
ale 1150 ano. a ta uz jezdi pekne.
17 cm
když se hledá tak 1150 je dost velká nejen investice. Chce silnici tak za mě nějaká nahatá 600 nebo 750. Zatím je vidět, že ani netuší co pořádně chce. Pěkný, že se ptá, ale otázkou je jestli chce radu nebo jen potvrdit své představy BMW R 1150 GS
Kamos policajt si koupil R1pycowoejedenejvic protoze se mu proste libila, pokazde kdyz jsme nekam jeli (ja mel GSR600) tak jsem ho v zatacka dal a to i ve dvou. Je to proto, ze na litrovym supersportu musis umet jezdit, nejde o vykon, neni to na ovladani stejne lehky jak nejaka petikoule, sirsi gumy, do zatacek se to nesklada tak hezky...
Chci tim jen rict, ze pokud bych se takhle rozhodoval, tak si vemu neco, na cem se mi bude dobre jezdit a z ceho nebudu mit v zatacce strach pridat plyn aby me to neshodilo...
Pokud ti jde o finance, tak nejaka naha sestka te vyjde lip jak litr.
1. Moon nemáš jiný kontakt? kde se dá lépe psát? kdyžtak sz díky moc
2. říkáte že na 1000gsxr se zabiju a doporučíte mi 1000ccm ? :/ já nevím ale když už bych se chtěl zabít tak raději na tom co se mi líbí..
3. mě by vůbec nevadilo kdyby mě někdo předjel i na pinclu..
4. neboj koukal jsem se i na výbavu chtěl bych tu helmu uvex helix??? asi.. kombinézu alpinestar boty a rukavice sem moc nekoukal ještě.. ale rozhodně bych nešetřil na ochraně! ... no a plánoval jsem koupit bud 2004-2006 za nějakých 75000 najeté (asi jestli to není stočené)25-33tkm.. a nebo 2009-2011 kolem 200 000.. rozhodoval sem se proto, že kdybych rostřískal ěnco za 75 tak mě to štve méně než něco nového za 200... takže asi tak... no..
to jen tak mimochodem... a ptám se neutvrzuji..
Lukley napsal:
1. Moon nemáš jiný kontakt? kde se dá lépe psát? kdyžtak sz díky moc
2. říkáte že na 1000gsxr se zabiju a doporučíte mi 1000ccm ? :/ já nevím ale když už bych se chtěl zabít tak raději na tom co se mi líbí..
3. mě by vůbec nevadilo kdyby mě někdo předjel i na pinclu..
4. neboj koukal jsem se i na výbavu chtěl bych tu helmu uvex helix??? asi.. kombinézu alpinestar boty a rukavice sem moc nekoukal ještě.. ale rozhodně bych nešetřil na ochraně! ... no a plánoval jsem koupit bud 2004-2006 za nějakých 75000 najeté (asi jestli to není stočené)25-33tkm.. a nebo 2009-2011 kolem 200 000.. rozhodoval sem se proto, že kdybych rostřískal ěnco za 75 tak mě to štve méně než něco nového za 200... takže asi tak... no..
to jen tak mimochodem... a ptám se neutvrzuji..
když jsem si přečetl tvé odpovědi č.2 a č.3, řeknu ti jedno, NEKUPUJ SI GSXR1000!!!
Zkus si na to sednout a projet se. Prodejce ti půjčí předváděčku a ty si uděláš jasno.
Tato motorka udělá 100km/h za 3s a nemusíš ani řadit. 200km/h tam máš za 7s! Máš 180 koní na jednom kole! Při 5000 otáčkách si jedeš krásně 180tkou a nepřijde ti to.
ještě ti dám jedno přirovnání - máš piloťák na ultralight a chceš kupovat stíhačku. V tom ti nikdo neporadí. Když to chceš, stejně si to koupíš.
Jak čtu podobné názvy vláken, vždy si myslím, že si někdo dělá prdel.
Pokud řešíš tolik peníze už teď, motorku si nekupuj žádnou, protože ji neuživíš.
Pokud i přesto chceš motorku (za každou cenu), nekupuj si supersport, protože jej tuplem neuživíš (gumy sada 3-5tis. km, spotřeba 8l/100km, řetězová sada 10-15tis. km, atd...) = materiál tam odchází řádově dříve. A pokud nemáš na zaplacení okruhového ježdění, nemáš se na takové motorce kde svézt a ani stav českých silnic opět není na takový typ motorky.
Mám v garáži nahatou eRjedničku, tak vím, jeké je to letět na dělové kouli. NENÍ to pro začátečníka !!!
Pořiď si naháče střední třídy, než se dostaneš na limit motorky, budeš se muset hodně snažit a hodně učit...
Pokud chceš Suzuki, pak tedy GSR 750 bude dobrá volba nebo Yamaha FZ8.
Jinak hodně štěstí a doufám že Tě nepotkám v zatáčce, až na GSXR 1000 vyrazíš...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Tak díky všem, za rady a pomoci ta FZ8cka nebo gsr750 vypadá jako dobrá "záložní" volba) ty jsou opravdu pěkné a jestli to není teda jako s gsxr tak se mi to velmi zamlouvá Díky moc všem za názory, postřehy a všechno.. Je mi jasné, že dnes je to s každým začínajícím motorkářem těžké zvláště jak člověk vidí, jak se plno mladých zabíjí na silném stroji tak se ani nedivím tomuto vašemu postoji. Každopádně ještě jednou díky za ty postřehy a jistému vymluvení.. škoda, že není možnost vyzkoušet si ty stroje.. :/ jak třeba tu fz8 nebo gsxr1000.. :/ aby člověk viděl no..
Lukley napsal:
jistému vymluvení.. škoda, že není možnost vyzkoušet si ty stroje.. :/ jak třeba tu fz8 nebo gsxr1000.. :/ aby člověk viděl no..
zkusit si to nekde u dealerA?
17 cm
Lukley napsal:
jistému vymluvení.. škoda, že není možnost vyzkoušet si ty stroje.. :/ jak třeba tu fz8 nebo gsxr1000.. :/ aby člověk viděl no..
Vtipálku.. už vidím dealera jak mu ochotně pujčuje 200konovou motorku oproti tyden starému řidičáku, to je akorát oto aby mu sháněl pohřebáky..
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Lukley napsal:
Vtipálku.. už vidím dealera jak mu ochotně pujčuje 200konovou motorku oproti tyden starému řidičáku, to je akorát oto aby mu sháněl pohřebáky..
hm to je fakt.
17 cm
Lukley napsal:
Je mi jasné, že dnes je to s každým začínajícím motorkářem těžké zvláště jak člověk vidí, jak se plno mladých zabíjí na silném stroji tak se ani nedivím tomuto vašemu postoji.
jestli to neni spis tak, ze si nechces nechat poradit.
mne se silnice LIBEJ, ale jako PRVNI A JEDINOU moto bych si teda silnici v zivote nekoupil.
17 cm
Lukley napsal:
jsou na to pojištění, maximálně budou požadovat složit hotovost, jako spoluúčast, kdyby to položil. Není to nereálné. Třeba zkusit Motart - dealer Šušuki v Praze.
Teďka sem se vrátil z Alp a docela zajímavý zjištění- 95% lidí bud naháč nebo cestovní enduro . A kapotovaný zmrzliny téměř vůbec . Přijedu do čech a nic jinýho než erjednapič.ovol.ejedejakocip, nebo gsxrrrrrrrr,nebo ninjááááá nevidiím.Asi máme u nás tak dobrý silnice a nebo je něco špatně
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.