vojta napsal:
Ahoj shanim nejake info o cestach v severni Gruzii, potazmo v Rusku kolem Elbrusu. Jde mi o prujezdnost cest, jestli tam teda jsou:
- Omalo-Shatili - severni Gruzie podel hranic s Ruskem
- Gudani-Juta
- cesta kolem Elbrusu Terskol-Elbrusskiy
Diky za jakekoliv info. V google mapach cesta neni, podle fotek a papirove mapy tam je, ale jsou tam slepa mista a tak nevim jestli je cesta sjizdna po cele delce.
Nebo jestli vite o nekom kdo to jel, budu rad.
Právě jsem se vrátil z Gruzie. Nebyl jsem tam na motorce, ale pěšky s báglem. Šli jseme trek z Omala do Kazbegi a můžu potrvdit, že cesty Omalo-Shatili a Gudani-Juta opravdu sjízdné pro motorku natož pro auto nejsou.
Každopádně cestu z Alvani do Omala a potom až do Girevi bych si určitě na moto či v autě projet chtěl a doporučuji to. Problém je, že v Girevi to musíš otočit a jet zpět. Když je hodně vody tak ani do Girevi dojet nejde.
yan: Diky! Stejne jsem to uz nejak tak vzdal a plan trochu poupravil.
Olda85: No ja ti to nereknu jeste jsem tam nebyl, ale mame v planu neutratit vic nez 25-30tis na ceste samotne. Naklady okolo jako je servis, fotak a prislusenstvi, ruzne dalsi veci radeji nepocitam Ale bude to podobne...
Tady je cesta z Tusheti do Omalo. V Omalo konecna )nebo teda jeste kousek dal) a musi se i zpatky. Ale uz se tesim.
http://www.youtube.com/v/eO_SUzePvf8
Když klikneš dole v editoru na obrázek youtube a mezi to youtube vložíš odkazy co jsem dáváš vznikne rovnou takto krásný náhled na který můžeš koukat hned tady
Můžete někdo doporučit svižnou,ale pěknou cestu přes Rumunsko směrem na Odesu?
Přes Maďarsko pojedu po dálnici,ale 2 dny v kuse dálnici psychicky ani fyzicky nedám.
...jo,pojedu to o víkendu,takže provoz by nemusel být velkej,ale těžko říct,jak to tam mají s kamionama atd.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Jendax napsal:
V sobotu 31.8 jedeme směr Gruzie přes Turecko jsme dva přidá se někdo? Máme to na tři týdny ( do 20.9) jedeme Turecko tam i zpět.
Kdyby jste někdo váhal tak zavolej pro více info 728015161 Jenda
Skoda , ja to vypada vyrazim tak za 10 dni, kdyz to vyjde jenom turecko tak na 20 dni, uvidim jestli bude neco s tou syrii, budu jinak mozna muset trochu poupravit cestu
Vyrazime 31.8. v sobotu rano smer Turecko, ale chcem zustat dva dny v Istanbulu, pak podel Cerneho more do Gruzie. Ale chci si dat kus po stary pobrezni ceste, kterou mi doporucil kamos motorkar, co delal na ambasade v Istanbulu. Zpatky ve stejnym terminu. Ale jedem Toyotou, jinak to neslo. Takze se treba nekde potkame, nevim jak moc se budete hnat. Dvouventilek zustane doma a bude se tesit na delsi cestu.
Nakonec to co jsem chtel vedet jsme nejeli, protoze nas tlacil cas. Vyjezd do Omala je paradni a slo to jeste dal, ale spali jsme tam.
Podle informaci od mistnich je prujezdna cesta Gudani - Juta...vic nevim.
Jinak nekdo se ptal na peknou trasu do Odesy, ja jel uz druhym rokem pres podnesterskou a trasa je to napohodu bych rekl - Satu mare, Baia Mare, Dej, Targu Furmos, Iasi, Kisinev, Tiraspol, Odessa. Z Iasi jsem to dal za den do Brna (1200km).
Letos opet bez uplatku, i kdyz to opet zkouseli a navic po zkusenostech z lonska jsme dali hranici UA-PMR za necelou hodku a to se vyplati.
Paráda Díky za info...já už jsem teda stejně pevně rozhodnutej jet přes Podněstří,ale sem rád,že mě aspoň někdo potvrdil,že to není tak zlá volba
Se pochlub,ne? Jak jste se měli,jaká cesta,počasí,jak dlouho jste jeli,kolik km ujeto...hlavně to počasí mě zajímá...jedu příští týden.Trasu mám naplánovanou na cca 9500km,tak snad to dám za 3 týdny.
Byli jste v Karabachu?...v Aghdamu?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Paráda Díky za info...já už jsem teda stejně pevně rozhodnutej jet přes Podněstří,ale sem rád,že mě aspoň někdo potvrdil,že to není tak zlá volba
Se pochlub,ne? Jak jste se měli,jaká cesta,počasí,jak dlouho jste jeli,kolik km ujeto...hlavně to počasí mě zajímá...jedu příští týden.Trasu mám naplánovanou na cca 9500km,tak snad to dám za 3 týdny.
Byli jste v Karabachu?...v Aghdamu?
kdy vyražíš ? ja jedu taky někdy příští týden přes HU a RO pouze konečná je TR
Upravil omar71 dne 04.09.2013 19:15
Meli jsme se paradne, Kavkaz je super a uz ted vim, ze tam pojedu zas kvuli uzasne prirode a neobycejne pratelskym lidem. Pocasi vesmes dobre, parkrat sprchlo tak jsme museli stavet stan a nebo dokonce do hotelu, jinak pod sirakem nadivoko kde to jen slo. Jeli jsme cca 23 dnu a najeli skoro 9tis. km. Uz takhle to bylo dost natesno a ne vsechno co jsem mel naplanovane jsme stihli. Takze s 9500km budes mozna i ty udelat nejaky kompromis. Rozhodne bych ale redukoval mesta a podival se do hor, tam to stoji zato. Ve mestech jsem mel misty strach o zivot, Gruzinci jezdi demolition derby Ale navzdory tomu jsme videli jen jednu nehodu. Karabach jsme nedali, mysleli jsme ze potrebujem viza a navic fakt nebylo tolik casu. Brzy budou fotky, cestopis a tak do vanoc video, mam asi 9 hodin z Gopra a ze zrdcadlovky.
Jo a jeste k te podnesterske, letos pri vjezdu z UA nechtel uplatek nikdo, nasel se jeden az pri vyjezdu, ale to jsme ho poslali nekam a sklaplo mu...chtel 10Euro.
Jinak ofiko poplatky se plati, 5 dolaru za deklaraci k motorce (afra byla jen za 3) a pak 31 podnesterkych rublu za nevim co, ale mam to na papiru se stemplem a platil jsem to i loni. Je tam normalne banka na hranicich a platit jde skoro vsim. Z opacne strany z Moldavie zkusenost nemam. Pozor na kamery na hranicich. Obcas se na silnici vyskytne zataras s tankem a tak, letos jsem uz vedel kde jsou, takze je mam natocene
čus, my vyrážíme 11.9 přes UA a zpět. Vojto prosím tě můžeš mi sdělit jak s tím Podněstřím? Co na cajty zapůsobí nejvíc? Případně bych ti mohl zavolat....