Tak ja si udelal sve LED. Zitra hodim foto.
Kdyby mel nekdo zajem, mohl bych jich par udelat. Postupne budeme vylepsovat.
Zatim jsem zkousel svitivost. Parada. A muzu udelat libovolny design led, klidne i barvy
Já teda jsem do orig.zadního světla vložil žárovku LED 12V-24V 21/5W BAY15d SMD 50W červená (ne bílou, to pak svítí růžově) a jsem s touto variantou spokojen, svítí to dost jedovatě, a osvětlení SPZ jsem pořešil jedním modulem LED pásku s bílými SMD diodami (s menší svítivostí) a zacloněním plast destičkou na kterém je LED pásek nalepen, aby červená neprosvěcovala na značku.
Tak já s dvouvláknovýma LED špatné zkušenosti. Rozdíl mezi oběma výkony je zanedbatelný...
Jinak nevím, proč by měla vadit nízká watáž u LED. Nemůže to přeci ničemu škodit a 1150 r.v.2003 není tak vybavené elektronikou, jako např. 1200.
Nebo se mýlím?
R1150GS s posilovačem má diagnostiku na zadní žárovce, a kdyby tam byla špatná watáž -+ odběr, vyhodnotí to jako prasklou žárovku a svítí červená kontrolka - shodou okolností tato kontrolka může znamenat nefunkční ABS a tím i posilovač, takže zmatečné a zbytečné.
Možná se pletu, ale takto mi to bylo vysvětleno.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Tudle červenou LED žárovku jsem použil. Jasně že svítí jasněji a rozdíl mezi koncovkou a brzdovou je opravdu znatelný, jakože opravdu Brzdovka je jedovatá jak sviňa, nemám strach, že by mě někdo přehlédnul a načechral mi kufry.
Lepší si žárovku na prodejně odzkoušet, to V Autolampu jde. Ale hlavně, ve spojení s přední obrys LED žárovkou(malá watáž), můžu nechat svítit parkovačky hodiny, bez poklesu napětí na aku, takřka nic to nežere (testováno, měřeno)Takže za mě ideální varianta, žárovka je tam dvě sezony. Takže tak a Hobr se může jít vy... (vyfotit, aby si to někdo nevyložil jinak!!)
JirkaHK přiložený následující obrázek:
Zajimalo bybme, jak se na to tvari soudruzi na STK popr. nejaky stouravy Gerchan s placackou? Preci jen homologaci nema ani ta zarovka ani ten LED pasek. To treba nemaji u drtive vetsiny z nas ani alu kufry a nebo jejich nosice. Ale ty tak nesviti do xichtu!
Chapu, ze kde neni zalobce, neni ani soudce...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Zajimalo bybme, jak se na to tvari soudruzi na STK popr. nejaky stouravy Gerchan s placackou? Preci jen homologaci nema ani ta zarovka ani ten LED pasek. To treba nemaji u drtive vetsiny z nas ani alu kufry a nebo jejich nosice. Ale ty tak nesviti do xichtu!
Chapu, ze kde neni zalobce, neni ani soudce...
(na stk nic, tu jsem projel ok))Jak by se tvářil netvářil, neřeším, jedná se o moji bezpečnost, a svítivost není intenzivnější než na zadních LED světlech nových Audi , MB, tam to taky pěkně píchá do očí. Stává se to stane standartem. Takže bludičku už ne, možná ještě trochu cirkusu a zařadit modul pro nastavitelné přerušování - krátké či delší zablikání, pak stálí svit (nastavitelný interval a délka) brzd světla , u nových GS to má být z výroby jsem někde čet, tam ještě při delším staní na brzdě cca 30s začne blikat. asi lepší cirkus vzadu, než aby mě nějaký deb.ílek nabral a pak se omlouval že mě neviděl, páč zrovna telefonoval, nebo psal sms.
Upravil JirkaHK dne 07.01.2016 13:12