Jirka ma pravdu, je to okolo 50ti Kc/litr. Trajekt netusim jestli je levnejsi, nemyslim si to, navic je to cesta na masine, ne lodi ne?
V rusku fakt nic neni a navic Turci jsou mnohem ochotnejsi a prijemnejsi lidi mi prislo (mozna jen jina zkusenost).
Turecko jak pise Mara je na tranzit nic moc, furt jedes v podstate ve mestech a je to nuda, zato venkov a hory to je jina, ale to je uz na mnohem dyl.
Btw., co mel lisak za zpravy ze bys tam Shreku nejel ani zadara? Co si pamatuju, tak loni byli z Turecka nadseni, tak co se letos zmenilo?
Četl jsem nějaký cestopis a trajekt hrůza,cena stejná jako cesta přes Turecko,2 dni na trajektu + nevěděli,jestli vůbec pojede,ožralí úkáčka,atd.
oranžová dvanáctka
S tím benzinem je to tak, jak píše 3X. Od Edirne po Ararat jsem netankoval nikde přes pade (Kč) za litr...
A s policií tentokrát problémy nebyly. Jel jsem do stovky na čumendu, takže bez problémů... A cesta po pobřeží je lepší, i když pomalejší, než vnitrozemím. Lepší počasí, kdykoli koupání v moři... těším se na ni, že ji dám znovu.
Dal bys nějaké typy, co stojí za návštěvu v Gruzii a v Arménii? Dá se dostat do Nachičevanu?
Upravil radosek dne 22.10.2013 12:58
Jinak rozhodně oblast Svanetie, tedy okolo řeky Unguri, okolí Mestie. Ofrouďáci můžou přijet od Kutaisi na sever. No a průjezd do Ruska na Kazbegi je taky pěknej.
Nachičevanskou oblast jsme minuli těsně směr na Ararat, takže nevím.
Jestli je to jako Severní Osetie v Rusku tak není problém, jen check point.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Zdarec, trajekt Oděsa - Poti 385 USD jezdí 2x týdně, v ceně PP. Cesta trvá 3 dny. Nalodíš se v sobotu a voskreněsenie jsi na druhé straně. Jinak z Poti to jezdí směr Turecko to ale nevím podmínky.
Mimo jiné ruská strana Kavkazu je parádní, včetně Kavkazu - možnosti offu.
Je s tou bezpečností nevím. Ruský bikeři říkali, že krom 3 vesnic je to v pohodě a domorodec v Baksanu, nám říkal, jak můžeme jezdit po kavkazu bez zbraně......No a šlo to člověk nesmí věřit všemu....