jencekgs napsal:
Také přeji brzké uzdravení.
Ty naše silnice jsou v tomto fakt unikátní. Mě vždy ještě dostane térový proužek na kterém uhnou obě kola.
To jack96: myslím si že české zákony na to mají formulku "nepřízpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky". Prostě bordel. A to se nebudu bavit o pokutě 25-50tkč za nehodu z ublížením na zdraví. (kéž bych se mílil)
jj to pamatuje ale podle me tohle neni omluva pro nekoho kdyz na suchej cistej asfaltvysype tatru pisku. To bych mohl rovnou do zatacky chrstnout olej a postavit si odtahovku opodala cekat kdo se tam rozbije a jen to svadet na neprizpusobeni rychlosti povaze vozovky.
Me se tohle nezda. Maj tam dat cedulu a v co nejkratsi nutne dobe pote sterk ihned odstranit a necekat az se rozjezdi nebo rozfouka.
on staci obcas bordel co lita z nakladaku do zatacek sam od sebe.
proste nutno opatrne.. neklopit, pouzit jen zadni brzdu. Nemit total sjety gumy.
Upravil hicks dne 12.08.2013 13:23
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jěště bych doplnil Hickse že štěstí a náhradní trencle.
Já teda jezdím hodně opatrně, ale letos mi už klouzlo přední kolo na štěrku 2x od příjezdu z dovo (tj asi za 1000km). Jel jsem ale pomalu a byla to malá hromádka tak se mi to chytlo zpátky a trenky jsem naštěstí nepotřeboval.
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Ty naše silnice jsou v tomto fakt unikátní. Mě vždy ještě dostane térový proužek na kterém uhnou obě kola.
To jack96: myslím si že české zákony na to mají formulku "nepřízpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky". Prostě bordel. A to se nebudu bavit o pokutě 25-50tkč za nehodu z ublížením na zdraví. (kéž bych se mílil)
Hele není to vždycky tak. Loňského jara jsem to poslal asi kile ven ze zatačky plný štěrku nad Vimperkem (někde by se to to určitě našlo, dával jsem sem i foto). Sami policajti mne řekli, že to řeší jako velkou nehodu (byl jsem trochu potlučenej, sanitka přijela atd..) a že to není normální aby na jinak super silnici byl v jedný zatáčce neskutečnej bordel a štěrk. A opravdu po cca 2 měsících mi přišlo vyrozumění, že za to nemůžu a že jsem NEMOHL předpokládat za daných okolností náhlou změnu sjízdnosti silnice !!! Pokusím se to sem dát, je to docela hezký čtení.
[img][/img]
chafre přiložený následující obrázek:
[122.13Kb]
Upravil chafre dne 12.08.2013 13:57
GS 1200 R Adventure
jencekgs napsal:
Hele není to vždycky tak. Loňského jara jsem to poslal asi kile ven ze zatačky plný štěrku nad Vimperkem (někde by se to to určitě našlo, dával jsem sem i foto). Sami policajti mne řekli, že to řeší jako velkou nehodu (byl jsem trochu potlučenej, sanitka přijela atd..) a že to není normální aby na jinak super silnici byl v jedný zatáčce neskutečnej bordel a štěrk. A opravdu po cca 2 měsících mi přišlo vyrozumění, že za to nemůžu a že jsem NEMOHL předpokládat za daných okolností náhlou změnu sjízdnosti silnice !!! Pokusím se to sem dát, je to docela hezký čtení.
[img][/img]
Tak to je příjemná vlaštovka....a nebo když bourat, tak v okolí Vimperku
Pink Floyd - Coming Back To Life
To chafre: Tak to čumím. Doufejme že bude mít Celda taky takové štěstí na úředníka.
Jen by mě zajímalo, když to nebyla tvoje chyba, kdo Ti zaplatil škodu?
Nejsem právník a nevyznám se v tom, ale když Ty jsi nespáchal přestupek, tak někdo za ten bordel na silnici musel být zodpovědný??
Každopádně vyjádření si uložím, může se někdy hodit.
Splněný sen moje 1100GS
V některých případech by se mohli žalovat silničáři, protože jsem někde slyšel, že pokud opravují silnice tímhle sypáním, musí to po dvou dnech uklidit. Takže jestli je to tam týden, je to jejich zavinění...
Ale chce to asi mít pořádný koule a drahého právníka...
Jsem rád, že se ti nic vážnějšího nestalo...
F800GS
jencekgs napsal:
To chafre: Tak to čumím. Doufejme že bude mít Celda taky takové štěstí na úředníka.
Jen by mě zajímalo, když to nebyla tvoje chyba, kdo Ti zaplatil škodu?
Nejsem právník a nevyznám se v tom, ale když Ty jsi nespáchal přestupek, tak někdo za ten bordel na silnici musel být zodpovědný??
Každopádně vyjádření si uložím, může se někdy hodit.
Škodu mi zaplatila pojišťovna, měl jsem havarijní, samozřejmě spoluúčast šla na mne. Ten štěrk tam podle místních naplavuje voda ze zářezu silnice a podle policie je několikrát na to správu silnic upozornovali. Sranda byla, že při zaměřování nehody tam málem ty policajty smetl maník v kabriu co do toho štěrku taky vlítl a dostal slušnýho šmíra Policajtka co stála u krajnice uskočila jen tak tak
Jinak Celdovi taky přeji brzký návrat na silnice, koukám že sháníš přesně ty díly co já tenkrát Já měl trochu víc kliky a odjel tehdy po svých, i když to byla cesta za všechny prachy
To IMHOtep : hele tyhle poučky o brzdách a tak jsou hrozně fajn třeba do hospody nebo s nima můžeš balit baby, ale ujišťuju tě, že když to příjde takhle,tak na nic ani nesáhneš a jsi venku dřív než řekneš štěrk
To Popi : Ano, chce to právníky a trpělivost, koule se taky hodí Já to neřešil, když byla havarijka, ale šlo by to, muselo by to znovu šetřit PČR a hledat viník. Výsledek nejistý.
GS 1200 R Adventure
ahoj
to se ted pekne vyklada o brzdach o rizenem smyku.ja jsem kdysi jezdil motokros takze nejakou prupravu mam ale kdyz to prijde takhle najednoutak si ani neprdnes.preji vsem co mne tady podporily mnoho stastnych kilometru.
chafre napsal:
To IMHOtep : hele tyhle poučky o brzdách a tak jsou hrozně fajn třeba do hospody nebo s nima můžeš balit baby, ale ujišťuju tě, že když to příjde takhle,tak na nic ani nesáhneš a jsi venku dřív než řekneš štěrk
.
prosimte a po cem myslis, ze ted kdyz opravuji silnice jak fstekly denne jako jezdim? uz jsem dostal na sterku radove desitky smyku a to i na predni, ale zatim jsem to vzdycky nejak ustal.
rovne jedouci moto bez brzdeni, naklonu a s vymacknutou spojkou vetsinou chvili po sterku jede.
nerikam, ze ta tvoje bouracka je resitelna. rikam, ze slusna cast tehle momentu je vhodnym jizdnim zasahem a pripravou (narovnat moto, rozhlidnout se kam to poslat rovne) alespon nejak resitelna.
17 cm
No nevím....
Když včas zahlídnu problémový úsek, tak mám (možná) šanci - narovnám moto, najdu (a změním) jinou stopu, nebrzdím, nezrychluji a třeba to proplachtím...
Nedávno jsem si u Bělé pod Bezdězem taky málem lehnul - okreska, místy spravovaná. Jestli byla na začátku úseku nějaká cedule, to si už nepamatuji. V každém případě byl dost dlouhý úsek (několik km?), kde žádné opravy nebyly a pak mi najednou na přechodu světla a stínu při vjezdu do lesního úseku ustřelilo na štěrkové opravě přední kolo. Šlo tak 5 - 10 cm bokem a hned se chytlo, měl jsem kliku... jel jsem dost pomalu, kochal jsem se, do zatáčky jsem najížděl 30-40-50? Nevím, motorka nebyla ani moc naklopená...
1) Byl jasný slunečný den, poměrně velké rozdíly mezi světlem a stínem. Neměl jsem šanci cokoliv včas rozeznat
2) Měl jsem velkou kliku, že jsem jel docela pomalu - to že jsem to ustál nebyla moje zásluha, ale obyčejné štěstí, které stálo při mně (nebo mi strážný anděl to kolo podržel ) - nevím, v každém případě díky
Ale ROZHODNĚ JSEM NEMĚL ŠANCI s tím cokoliv udělat. Kdybych lehnul, šel bych mezi stromy do rokle a asi bych ani nevěděl proč.
BMW GS = stroj na radost
buboGS napsal:
Ale ROZHODNĚ JSEM NEMĚL ŠANCI s tím cokoliv udělat. Kdybych lehnul, šel bych mezi stromy do rokle a asi bych ani nevěděl proč.
vylozene smolny mista se obtizne resej, to souhlas.
ale porad mas pravidlo, ze kam nevidim, jedu extra vopatrne.
17 cm
buboGS napsal:
cece jak jsem te videl projizdet to kolonou na strakonicky tak se mi to moc nezda to co rikas
kolonou jsi prosvistel ani nevim jak a z levého pruhu v pravem odstavnem a zase uprostřed jsi byl nez jsem stihnul mrknout
bejt mezi autama olej nebo ti někdo otevřít dveře v te kolone tak nevim
buboGS napsal:
cece jak jsem te videl projizdet to kolonou na strakonicky tak se mi to moc nezda to co rikas
kolonou jsi prosvistel ani nevim jak a z levého pruhu v pravem odstavnem a zase uprostřed jsi byl nez jsem stihnul mrknout
bejt mezi autama olej nebo ti někdo otevřít dveře v te kolone tak nevim
a byl jsem to urcite ja? to bude asi omyl...
Upravil hicks dne 12.08.2013 20:55
17 cm