Spitfire napsal:
přesně jak píšou kluci, dvě montpáky a jedeš, ale je to pěkná pakárna. Vždycky mám z toho ruky do krve, protože se těm pneu nechce jak z ráfku tak ani na ráfek.
Dlouho jsem nic nepřezouval, ale vždy jsem používal tři montpáky (hlavně u aut a traktorů), zdá se mi to pohodlnější.
no já mám k dispozici jenom dvě a šlo to s něma blbě. Se třemi to jde asi lépe.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Ale když to nevyžaduje situace, tak to nedělám. Za ty rýhy v ráfku mi to nestojí.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Loni na UA jsme se snazili ruznym zpusobem odrazit pneu z 800gs, ale nic nepomohlo. Zkratka tam drzela jak pes a museli jsme s celym kolem do servisu.takze v nouzi stejne zkusis vsechno :-)
Taky jsem osobákem najížděl na gumu a neodrazila se, nakonec jsem si vyrobil odrážečku a zapírám jí o ponk. Jedině tak to celkem jde. Nevím jestli to má na něco vliv, ale mluvím tady o 170/65-17 hliníkový ráfek. A bez tří montpák bych to taky nedal, ale to bude spíš o rutině a šikovnosti.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Já dnes přezouval dvě endura....pokaždé se u toho navztekám, jak mi to nejde....a dnes to nebylo jiné...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
dneska jsem prvně přezouval bezdušovku vše bylo OK ale nejvíc mě zasekalo foukání ta guma mi nechtěla přeskočit z toho vnitřního rantlu cca 15 cm a furt mi to ucházelo. nakonec jsem ji stahl kurtnou nafoukal a pak zaskočila a OK. nejde mi do hlavy ja kbych to foukal někde na cestách. nějakej fígl? poradte. JO a čim mažete když obouváte.. díky
Vyjel jsem a nevim kdy se vrátím.
Taky se podelim o své zkušenosti. Přední kolo jsem měl za pár minut ale pak přišla zadní E-09 Dakar. Nekecam že jsem to prezouval 2 hodiny :-D. Sundat to byla sranda ale dat tam duši to byl porod. Když už se mi to povedlo nasadit tak jsem zjistil že mam obracenou rotaci a kolotoč započal od znova. :-D Celkem jsem to dělal asi přes 3 hodiny ale teď už jsem trohu chytřejší. Jinak dostat tu e-09 na rafek bylo sakra těžký. Tata musel stat na stojanu a já ohýbal montpaku ale nakonec se podařilo.
Tomyz napsal:
Taky se podelim o své zkušenosti. Přední kolo jsem měl za pár minut ale pak přišla zadní E-09 Dakar. Nekecam že jsem to prezouval 2 hodiny :-D. Sundat to byla sranda ale dat tam duši to byl porod. Když už se mi to povedlo nasadit tak jsem zjistil že mam obracenou rotaci a kolotoč započal od znova. :-D Celkem jsem to dělal asi přes 3 hodiny ale teď už jsem trohu chytřejší. Jinak dostat tu e-09 na rafek bylo sakra těžký. Tata musel stat na stojanu a já ohýbal montpaku ale nakonec se podařilo.
P.S. Mazal jsem mydlovou vodou.
Na Radarce jsme přezouvali F 650 GS E-10 předek a E-09 zadek. Hodinka a nebylo co dělat. Je fakt, že asistentů bylo dost. Namazali jsme patky indulonou a šlo to docela dobře. Největší opruz, narvat tam duše.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
lupen napsal:
dneska jsem prvně přezouval bezdušovku vše bylo OK ale nejvíc mě zasekalo foukání ta guma mi nechtěla přeskočit z toho vnitřního rantlu cca 15 cm a furt mi to ucházelo. nakonec jsem ji stahl kurtnou nafoukal a pak zaskočila a OK. nejde mi do hlavy ja kbych to foukal někde na cestách. nějakej fígl? poradte. JO a čim mažete když obouváte.. díky
Na cestu si vem duši a máš po problému.
Dovolím si malý dotaz ohledně montpák. https://www.motoo...va-p87858/ Budou dostačující a hlavně pevné? Dávám dohromady nářadí na první sezonu(začínám opět po 20letech). Jo a nějaký tip na dobré lepení. Duše už mám
a vím ze chytnout 2x defekt není problém
Roland napsal:
Dovolím si malý dotaz ohledně montpák. https://www.motoo...va-p87858/ Budou dostačující a hlavně pevné? Dávám dohromady nářadí na první sezonu(začínám opět po 20letech). Jo a nějaký tip na dobré lepení. Duše už mám
Ani delší by nebyla k zahození
Upravil joe dne 05.03.2019 17:45
Roland napsal:
Dík. Také jsem pokukoval po 300mm ale kdo to má vozit a za druhé ta cena je brutus. Že budu kupovat tři kusy tak pálka je dost velká. Mám f650 gs a gumy tam mám metzeler tourance. Zručný jsem také dost(aspoň to žena tvrdí) tak myslím že už to stěma třema dám.
Tomyz napsal:
Díky za rady. Na garážový přezouvání si ten stojan nejspíš pořídím, přeci jen nechci používat boční stojan na odražení gumy od ráfku. Další postup už je stejnej, jako když to dělám někde u kraje silnice. Montpáky do ruky a dloubat...
Někdy dám vědět, jak dopadlo moje první přezutí a co všechno jsem si zničil
PS: jaký je nejideálnější rozměr montpák?
Tenhle víkend jsem měnil přední a zadní pneu. Zadní byla sjeta, přední jsem pichl, tak jsem vzal obě funglovky. V rámci tréninku jsem se do toho pustil sám. Koupil jsem 3 montpaky 25 cm, aby se mi vešli do schránky na nářadí na motorku.
odrazit zadní od ráfku pakarna. To jsem dělat na klasické masine v pneuservisu u kamaráda. No ráfek poskrabany, ne moc, a přední duši jsem skripl. Takže se těším, až dorazí přední duše.
PS: dáváte přední duši standardní nebo vyztuženou???
Roland napsal:
Dík. Také jsem pokukoval po 300mm ale kdo to má vozit a za druhé ta cena je brutus. Že budu kupovat tři kusy tak pálka je dost velká. Mám f650 gs a gumy tam mám metzeler tourance. Zručný jsem také dost(aspoň to žena tvrdí) tak myslím že už to stěma třema dám.
Pokus se sehnat taky někde Jawacký plechový jsou skladný a na podržení vyháknutý gumy dobrý.
Kratkej přiložený následující obrázek: