SOuhlasím s Tomášem, drtivá většina NAS má USB proto, aby k tomu šlo připojit další zařízení (další externí disk atp.) a ne aby to fungovalo jako Mass Storage. NAS nemám, zajímám se, vybírám a nevím o tom, že bych tuhle funkci u nějakýho viděl.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MotoPaja napsal:
SOuhlasím s Tomášem, drtivá většina NAS má USB proto, aby k tomu šlo připojit další zařízení (další externí disk atp.) a ne aby to fungovalo jako Mass Storage. NAS nemám, zajímám se, vybírám a nevím o tom, že bych tuhle funkci u nějakýho viděl.
tohle je imho presne o tom:
http://www.alza.c...194100.htm17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
TomasTT napsal:
A jak k tomu budou přistupovat ti ostatní?
Já mám NAS připojený do switche dvěma gigabitovými kabely ale ten režim musí podporovat switch a musíš ho nakonfigurovat aby to mělo nějaký smysl. Každopádně WDSS zvládal HD stream do přehrávače v pohodě po jednom kabelu po starém gigovém switchi HP.
Je otázka, jestli nemáš gigový switch přímo ve wifi routeru, pokud ano, je to vyřešený bez dalších investic.
Myslel jsem, že bych připojil přes USB 3.0 NAS k přehrávači, který by ho měl vidět jako datové uložiště a zároveň by byl připojen přes kábl do switche, přes kterej by na něj přistupovali ostatní.
Hele tohle ti asi fungovat nebude, to USB na těch NAS je pro připojení dalšího zařízení, třeba tiskárny apod.. NAS je síťová záležitost.
Jinak varianta ještě je postavit to z nějakýho vyřazenýho kompu, kamarád to takhle udělal, narval do starý bedny disky a dvě síťovky a dal tam takovou speciální distribuci Linuxu, co z toho vyrobí NAS. Nemůže si to vynachválit, ale on je takovej Linuxovej guru a když jsem to viděl jak to přes terminál všechno nastavuje, tak jsem pochopil, že pro běžného uživatele je to zcela mimo Ale i tohle je možnost
GS 1200 R Adventure
Zeptam se blbe, ale k tomuhle kdyz pripojim usb HDD budu moc prehravat fotky a videa ve vsech zarizenich doma?? Zvladne to? Diky. pro mne by to bylo idealni levne reseni...
Zeptam se blbe, ale k tomuhle kdyz pripojim usb HDD budu moc prehravat fotky a videa ve vsech zarizenich doma?? Zvladne to? Diky. pro mne by to bylo idealni levne reseni...
imho by to tak melo fungovat.
ale moc ti to nedoporucuju. USB disk totiz obtizne uchladis, zvlast ty mensi...
17 cm
Jde o to, ze USB disky uz mam, ale prenasim je jak pako...tohle by bylo dobre(cenove) pro mne, pokud by to tedy fungovalo. desetitisice do toho investovat nemam v planu, zas tak to neni pro mne dulezite.
Upravil brtnik dne 20.09.2013 17:14
imho by to tak melo fungovat.
ale moc ti to nedoporucuju. USB disk totiz obtizne uchladis, zvlast ty mensi...
Jo to chlazení by mohl být problém,zvláště když ty externí disky jsou ještě v různých futrálech apod Ale jinak to vypadá zajímavě.
GS 1200 R Adventure
brtnik : ono to fungovat bude, ale když vidím jaký problémy má s USB diskama můj starší notebook nebo router s USB tak nevím jak moc by to bylo funkční a jak moc to je vhodný pro provoz 24/7
Jinak postavit si NASku je určitě alternativa a celkem rozumná. Ať už na Atomu nebo Zacate potažmo i3. Tam je pak ale horší skloubit tu spotřebu hlučnost a funkčnost. Zase výhoda je že se to dá snadno rozšiřovat (když si člověk koupí desku s PCIe a existujou tam další možnosti využití. Mimo jiný pak nemusíš video streamovat, ale rovnou pouštět přes HDMI (ale tam je dobrý uvažovat o grafickým řešení takovýho stroje, u Atomu to chce hledat systém s IONem).
brtnik napsal:
Jde o to, ze USB disky uz mam, ale prenasim je jak pako...tohle by bylo dobre(cenove) pro mne, pokud by to tedy fungovalo. desetitisice do toho investovat nemam v planu, zas tak to neni pro mne dulezite.
tak ty disky rozmontuj a narvi je do NASu
17 cm
Přes USB by to šlo jenom do televize, takže provoz by tam byl akorát třeba večer při filmu jinak ne, počítače by jeli přes LAN. Chápu, že je to síťové zařízení, ale pokud tomu rozumím správně tak některý se jako mass storage chovat umějí, což by pro moje použití bylo naprosto ideální.
No hlavně myslím že je sebevražda dávat do NASu různé disky z různých externích USB boxů. Ale jsou to tvoje data..
K té druhé větě - ne, myslím že žádný dvoudiskový NAS se takhle nebude chovat. Hledal jsem docela intenzivně i v anglických fórech a našel jen jedno zařízení, které umí jak ethernet, tak USB:
http://www.czc.cz/lacie-d2-network-2-2tb/112579/produkt
Ale je to víceméně jen externí síťový disk (1 HDD drive) s možností přístupu po USB ale ne k celému obsahu disku ale jen k vyhrazené složce USB Share o velikosti 500GB (formát FAT32). Otázka je, jestli to zvládá současně a jestli ta sdílená složka je vidět pro uživatele ethernetu. Každopádně PC připojené po USB nevidí celý obsah disku ale jen tu jednu složku. USB je navíc jen verze 2.0.
No a nepřijde mi to teda jako levná věc. Taky je otázka, jestli ten přehrávač v televizi tohle zařízení vůbec uvidí jako disk. Já jsem na to narazil na letošní jarní výstavě, kde jsme měli půjčenou plazmu LG, která umí přehrávat videa z flash disku. Bohužel flash o kapacitě 128GB už neviděla a pochopitelně neviděla ani můj přenosný externí HDD. Takže jsme videa museli kopírovat na menší flashe. Ověřil bych to jestli to ta televize bude vůbec umět.
Dvoudiskový opravdový NAS s funkcí připojení po USB k PC jsem nenašel.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
No hlavně myslím že je sebevražda dávat do NASu různé disky z různých externích USB boxů. Ale jsou to tvoje data..
pokud jsou v mirroru, je to lepsi, nez jeden.
mirror z dvou rozdilnejch disku neni zas az takova katastrofa, ale zalezi na softu/radici.
naopak jsem videl nejedno pole s vysranejma diskama z jedny serie (a nebyl jeden vysranej).
Upravil hicks dne 20.09.2013 23:21
17 cm
TomasTT napsal:
Já bych právě řekl, že je to možná lepší než dávat 2 stejný disky. Viz Hixe. Pokud teda neodejdou 2 disky např. kvůli přehřívání atp., tam je samozřejmě jedno jestli jsou jedný série nebo ne.
TomasTT napsal:
Já bych právě řekl, že je to možná lepší než dávat 2 stejný disky. Viz Hixe. Pokud teda neodejdou 2 disky např. kvůli přehřívání atp., tam je samozřejmě jedno jestli jsou jedný série nebo ne.
lepsi jsou 2 disky, ale imho ani rozdilne -- pokud to radic da, neni zas AZ TAKOVY PRUSER.
viz vyse.
17 cm
Ok, díky za upřesnění. Výběr asi padne na nějaký dvoudiskový Synology a půjdou do něj dva WD Red. Teď ještě vyřešit jak to doma celý propojit aby to utáhlo i Full HD video, protože Switch co mám od O2 to asi nepobere, a musím ho zachovat, protože nám přes něj jede i televize.
Paul napsal:
Ok, díky za upřesnění. Výběr asi padne na nějaký dvoudiskový Synology a půjdou do něj dva WD Red. Teď ještě vyřešit jak to doma celý propojit aby to utáhlo i Full HD video, protože Switch co mám od O2 to asi nepobere, a musím ho zachovat, protože nám přes něj jede i televize.
celokovovy = lepsi odvod tepla.
Upravil hicks dne 21.09.2013 18:36
17 cm
Paul napsal:
No aby nebyl za pakatel, je stovkovej, dle mé vlastní zkušenosti pro full HD na nic.
Potřebuješ giga Mám už přes rok tento https://www.alza....239119.htm obsazeny mám všechny porty a jede OK
GS 1200 R Adventure
chafre napsal:
No aby nebyl za pakatel, je stovkovej, dle mé vlastní zkušenosti pro full HD na nic.
Potřebuješ giga Mám už přes rok tento https://www.alza....239119.htm obsazeny mám všechny porty a jede OK
Paul napsal:
musi to bejt PROSAFE PLUS.
17 cm