jencekgs napsal:
Vikec to si nemyslim. Myslim ze vetsina tech kluku je normalni a jen delaji svou praci.
normalni jsou u statni... MP praha je vetsinou peklo.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jencekgs napsal:
Vikec to si nemyslim. Myslim ze vetsina tech kluku je normalni a jen delaji svou praci.
Tak u mestaku s tim nesouhlasim, vetsina z nich ma na praci jen rozdavat boty a buzerovat lidi. Fetaku, dealeru a homelesaku si nevsimaji, protoze s tim maji jen papirovani. Pracoval jsem 5 let v Karline, takze zkusenost s mestapem mam vselijakou...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
jencekgs napsal:.... Myslim ze vetsina tech kluku je normalni ....
...Ty "normální" vezmou ke státním, u MP je to co neprojde sítem...jinými slovy odpad...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Hlavně jde o to, že měšťáci tím vydělávají peníze městu a potažmo tedy sobě. Někde dokonce mají nařízeno vybrat určité množství pokut denně. Když daný strážník nevybere, nejen, že nemá odměny, ale má potíže (to není spekulace, to vím od známého strážníka).
PČR je to buřt. Ti když vyberou prachy, jde to do státní pokladny a jim se nic nevrátí. Proto na tomto nemají žádný osobní zájem... pokud je teda nenaserete
karta napsal:
V Praze muzou motorky vcetne sajdkar + auto trikolky (Velousove, APE atd) parkovat zdarma na zonach a hodinach - P1,2,3,7. U IKEMU parkuju vzdy na chodniku protoze na ulicich kde neni zona je vecne plno az dolu ke Krcaku.... Ten MPik byl bud nepritel motorek nebo me napada teorie udani od provozovatele placeneho parkingu vedle nemocnice kde samo nikdo neparkuje....protoze je placene. Karta.
Pozor na to, nezpoplatněná jsou jen jednostopá vozidla: "Mopedy, jednostopé motocykly a motokola nejsou zpoplatněna." To je přesná citace z nového ceníku placeného stání (Usnesení Rady HMP č. 1709 ze dne 18. 7. 2017).
Tak jsem dneska pozoroval mistry při práci a musím říct, že jsem to nevydržel :-)
Vyjádření k šikaně motorkářů před budovou XXX
Dobrý den,
dnes jsem byl svědkem pro mě v pravdě neuvěřitelné události. Příslušník městské policie č. 1827 dnes rozdával pokuty za společensky velmi nebezpečný přestupek, kterým je parkování motocyklů na širokém chodníku. Kde zůstávají 2m místa, pro pěší.
O pár metrů dále parkuje auto na žluté čáře před přechodem a tento výše zmíněný bojovník za spravedlnost dělá, že to nevidí a ani na upozornění řešit nehodlá.
Společenská nebezpečnost a ohrožení bezpečnosti silničního provozu se s parkováním moto na chodníku hádám nedá srovnávat.
Myslím, že toto by mohl být důvod proč příslušníci městské policie nemají žádný respekt a právem jsou považováni za odpad společnosti.
Morální kredit lidí kteří fungují pouze na udání ještě většího lidského opadu nemůže být jiný.
Tímto Vám navrhuji přejmenovat Městskou policii Prahy4 na Lidové milice, alespoň to nebude lidi mást.
Příslušník MP musí řešit přestupkové jednání. Pokud na výslovné upozornění odmítne (parkování u žluté čáry) nebo neřeší, pak postupuje v rozporu s předpisy. Velmi slušně řečeno, prostě má onen soudruh pifku na motorkáře nebo má MP nějaké chtré nařízení.
Já posledně parkoval na Karláku před poliklinikou na chodníku (stával jsem tam pravidelně). Už se mi tam chystali dát pokutu, když mi to někdo naštěstí přišel říct, tak jsem tam seběhl.
Policajti mi řekli, že to taky bylo na udání, že jinak by neprudili. Jinak mi poradili, abych to postavil normálně zadarmo na placené parkoviště nebo na mudrou zonu, že to všechno platí jen pro dvoustopá vozidla, kdyžto motorka a skutr tam může beztrestně stát zadarmo. Tak jsem to tak udělal a spokojeně odešli.
Apropo, je to skutečně tak?
karta napsal:
V Praze muzou motorky vcetne sajdkar + auto trikolky (Velousove, APE atd) parkovat zdarma na zonach a hodinach - P1,2,3,7. U IKEMU parkuju vzdy na chodniku protoze na ulicich kde neni zona je vecne plno az dolu ke Krcaku.... Ten MPik byl bud nepritel motorek nebo me napada teorie udani od provozovatele placeneho parkingu vedle nemocnice kde samo nikdo neparkuje....protoze je placene. Karta.
Pozor na to, nezpoplatněná jsou jen jednostopá vozidla: "Mopedy, jednostopé motocykly a motokola nejsou zpoplatněna." To je přesná citace z nového ceníku placeného stání (Usnesení Rady HMP č. 1709 ze dne 18. 7. 2017).
kchrz napsal:
Já posledně parkoval na Karláku před poliklinikou na chodníku (stával jsem tam pravidelně). Už se mi tam chystali dát pokutu, když mi to někdo naštěstí přišel říct, tak jsem tam seběhl.
Policajti mi řekli, že to taky bylo na udání, že jinak by neprudili. Jinak mi poradili, abych to postavil normálně zadarmo na placené parkoviště nebo na mudrou zonu, že to všechno platí jen pro dvoustopá vozidla, kdyžto motorka a skutr tam může beztrestně stát zadarmo. Tak jsem to tak udělal a spokojeně odešli.
Apropo, je to skutečně tak?
mmch nicmene PRITVRZUJOU...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tak uz jsem se take setkal ze MP nas "informovala" ze bude pokutovat nase motorky, ktere stoji sice "chodniku" ale ten je urcen k stani vozidel. Jsou na nem (na chodníku) udelany takove ty chlivecky.
Motorky parkujeme do prostoru, kde jiz neni chlivecek, protoze se tam nevesel, ale nase motorky 2-3 se tam krasne vejdou. Jedna se o cervene oznaceny prostor na fotce. Chodnik nikdy nemuze slouzit k provozovani jako chodnik, cely den tam oprávněně stoji auta. Jedna je o slepou ulicku na okraji mesta ...
Tak jsem zvedavej jestli opravdu dojde priste k pokutovani ... Ale pripada mi to jako totalni blbina ze strany MP.
xarrow napsal:
Vzal bych bílou barvu a nakreslil tam chlíveček. To jim zavaří mozkovnu
.... presne, vemte maskovaci pasku (at to vypada profesionalne) a fouknete si tam chlivecek na motky... ... podle -> Příloha č. 8 k vyhlášce č. 294/2015 Sb. > Vodorovné dopravní značky > V 10e
...specialni vzor pro stani pro motorky jako vodorovna dopravni znacka neni.....
Upravil Bubak dne 19.10.2018 11:05
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Zajdi na městskej úřad odbor dopravy a tam se domluv co a jak...
Malování značek svépomocí bych osobně nedoporučoval... není to Tvůj pozemek a tak si tam nemůžeš dělat co chceš... ale pokud Ti to oni posvětí, pak si tam napiš MOTO a bude to... a nebo Ať ti vydají nějaký lejstro, že i bez označení tam můžeš stát... případně ať vydají písemné stanovisko, proč tam stát nemůžeš...
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
AKHB napsal:
Malování značek svépomocí bych osobně nedoporučoval... není to Tvůj pozemek a tak si tam nemůžeš dělat co chceš... ale pokud Ti to oni posvětí, pak si tam napiš MOTO a bude to... a nebo Ať ti vydají nějaký lejstro, že i bez označení tam můžeš stát... případně ať vydají písemné stanovisko, proč tam stát nemůžeš...
Zkusit bych mohl i toto, i kdyz si nedelam iluzi ze by mi vysel MU vstric. Díky za tvuj názor
AKHB napsal:
Zkusit bych mohl i toto, i kdyz si nedelam iluzi ze by mi vysel MU vstric. Díky za tvuj názor
..nebo to spachejte paralelne.... ... kdyz van nahodou urad vyhovi... budete to mit hotove .. ..jinak vas u toho samozrejme nesmi chytit.... ....ja si pred barakem sam na silnici udelal ty zlute cary V12a na vjezdu na stani pro auto a do garaze... bo mi tam porad zastavovali k.r.e.t.e.ni .... ...nikdo nikdy neresil, kdo to tam namaloval (ja)
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
To Bubak:
Kde není žalobce, není ani soudce... ale pokud by přišlo na lámání chleba, tak sis nepomohl a spíš jsi si přidělal problémy... zasahnul jsi neoprávněně do vodorovnýho dopravního značení a za to Ti hrozí pokuta... je jedno, že jsi to udělal logičtější, protože výjezd z garáže či pozemku nikdo nesmí blokovat odstaveným (zaparkovaným) vozidlem a v případě, že to tak učiní můžeš požadovat jeho odtažení městskou policií (pokud ji v obci máte)...
Ovšem řešit problém vytvořením si potenciálního většího problému mi nepřijde ideální...
Všechny vodorovné doprvní značky jsou zaneseny v evidenci a pokud v evidenci (projektu pro dannou komunikaci) nejsou, pak jsou vlastně neplatné a při argumentaci měšťákům, že stojej s motorkama na nakteslený vodorovný značce by podle mne neuspěl a spíš si přidělal problém...
Pokud mu to odbor dopravy neschválí, může si ten kus chodníku zkusit od města pronajmout (pokud město bude mít zájem) a pak budou mít měšťáci po žížalkách... U nás chtěli za jedno vyhrazený stání (na volně přístupném odstavném pruhu) pro auto tuším 7tis. na rok...
Pokud úředník není blbštajn, pak mu pomůže najít řešení... vždyť je tam od toho aby sloužil občanům...
A ještě mne napadla další věc (která není z té fotky možná vyčíst)... není tam někde na začátku ulice značka co povoluje stání na chodníku??? to by totiž vše řešilo....