zminc napsal:
jojo,dostanu se k tomu snad za tejden a dám vědět no...jako nastartovat jde,na volnoběh zdá se běží klidně,jakmile se přidá,je to rachot jakosviň...říkám,bylo to první,co ho napadlo...olejový filtr...zatím nerozebíráno-nic.....
nemuze to bejt jeste porad retez?
nebo napinak dead?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Taky by mě zajímalo, jak přišel mechanik na to, že příčinou byl olejový filtr. Hiflo je snad nejpoužívanější značka filtrů na motorky v ČR. Kdyby to byl takový "schit", tak by se to snad projevilo na spoustě jiných motorek. Používá je spousta lidí a servisů. A zmetek se může najít u každé značky - konkrétně já se zrovna setkal před lety na BMW R1100GS zrovna s vadným originálním filtrem BMW (tehdy je pro BMW dělal MANN). Mnohokrát jsem Hiflo taky použil (dávám i Mahle nebo Mann) a nikdy nic - třeba u motorky mého kamaráda Jirky /znáte ho z akcí na Radarce/ - jeho R1200GSA má přes 100000km a od nějakých cca 10000km neviděla jiný filtr než Hiflo - a šlape jako hodinky. To stejné Joe u své 1150GS (150000km). Kámoš Puk na 1150GS (140000km). Spíše se přikláním k tomu co psal Melizoy.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Kluci to s tim filtrem je volovina,tam se nema co zablokovat,ventil je tam z toho duvodu ze kdyz se ucpe filtr,tak to proste ventil pusti a jde to nefiltrovane ventilem.Staram se kamaradovi o 30 bavoraku v pujcovne,kazda ta motorka najede tak 40k rocne a pouzivame jenom hiflo produkty a nikdy s nima nebyl zadny problem.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
No ono treba u olejoveho filtru tam je rozdil v cene pres 10euro a za sezonu to udela docela dost.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
To asi není tolik o stokoruně jako dostupnosti. Taky beru HIFLO, že je v místním motoshopu co mám pět set metrů od baráku, kdežto BMW prodejce cca 70km...
Taky nekupuju bentin u ONO jen ze je mam kousek ale jedu radsi dal k OMV.. ten komu v zivote neshorel kvuli falesnymu benzinu katalyzator nepochopi....
jezek napsal:
Taky nekupuju bentin u ONO jen ze je mam kousek ale jedu radsi dal k OMV.. ten komu v zivote neshorel kvuli falesnymu benzinu katalyzator nepochopi....
no otazkou je, jakej ma OMV na ty konkretni cerpacce obrat benzinu.
na OMV beru zasadne jen Carreru 95, ale zacinam lehce pochybovat o prinosech.
radsi levnej Agip na Strakonicky.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jezek napsal:
No vidíš unás v Plzni zas dojeli na benál z OMW
Tím Ono nehájím
jen doufám,že když dávám filtry od KN tak bude vše v pohodě
Piju a kouřím za West UPS Bohemia
Když už jsme u toho paliva, tak já před lety dojel na benzín u Shellky v Brně na Hradecké - byla v něm voda.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...