Měli jsme fiskars a změkčená rukojeť začla po čase lepit... možná z myčky, nevím...
Mám teď prakticky jen Victorinox... Jak běžné nerez, tak keramický... Naši si je vždycky vozej ze zimní dovči z Livigna v Itálii (někdy i jako dárky atd...) ,.. jsou tam prakticky z půlku toho co u nás... běžnej kuch. nůž kolem 10 euro... keramickej co je na alze za 2000 mi přivezli za 1200 a tak...
Jestli chceš kvalitní nože,tak zapomeň na Fiskars i Tescomu. Sestav si sadu od F.Dick nebo Giesser popřípadě Victorinox. Když ocílku,tak jedině Dick,lepší nikdo nedělá. Dobré jsou i KDS,ale pouze v řadě Frost hard. 3palek koupíš všude,nebo je dávej na magnet.http://www.noze.c...oron-v-a-2
Upravil Kasak dne 06.10.2013 07:49
Když je hlad,je i husa dobrá.
...čeče, nože o kterých píše Kasak jsou nějaký profi, to já si myslím, že na takové domácí řezání stačí Tescoma a jinak, za sebe bych nepreferoval sadu, ale výběr jedn. nožů, které sedí v ruce a které potřebuješ. Mě třeba na doma stačí na ukrojení a na namazání pečiva 2 kousky ;o)). Taky bych nože nějak nedával do jakéhokoli držáku, ale skladoval je jednotlivě a zároveň je nedávej do myčky, neb tam se ztupí, tzn. postřehy kuchaře amatéra ;o)).
A pro sebe mám kapesní dože Victorinox a jinej bych nechtěl ;o))
www.jantruhlar.cz
Neboj, Honzo, nože mi musí padnout do ruky a do myčky je dávat nebudu. Není to přeci takový problém je hned po použití omýt a otřít do sucha, uskladnit. Jinak Tescoma OK, ale fakt jen na takové to domácí krájení. Chtěl bych opravdu pořádné nože, ale musím uznat, že dávat 1.500-2.000,- za kus nože je dost. I když kvalitu tam chápu a respektuji.
HonzaGS-SV napsal:
Měli jsme fiskars a změkčená rukojeť začla po čase lepit... možná z myčky, nevím...
Mám teď prakticky jen Victorinox... Jak běžné nerez, tak keramický... Naši si je vždycky vozej ze zimní dovči z Livigna v Itálii (někdy i jako dárky atd...) ,.. jsou tam prakticky z půlku toho co u nás... běžnej kuch. nůž kolem 10 euro... keramickej co je na alze za 2000 mi přivezli za 1200 a tak...
Mám Fiskars min. 5 let a naprosto v pohodě, ale do myčky je nedávám. Takže to bude asi tím.
ripper napsal:
Je potřeba si říct, kolik do toho chceš dát, protože ty F.Dick je nůž za 1500-2000 kus. U Fiskarsu jsi uplně jinde. Tož tak.
To se ještě uvidí, kolik zbyde peněz z kuchyně... Ale trošku investovat chci, vaření mě baví a s novou kuchyní poroste chuť nejen dobře konzumovat, ale i kvalitně vařit. Sleduju Vaše tipy a pak budu mít z čeho vybírat.
ripper napsal:
Je potřeba si říct, kolik do toho chceš dát, protože ty F.Dick je nůž za 1500-2000 kus. U Fiskarsu jsi uplně jinde. Tož tak.
To se ještě uvidí, kolik zbyde peněz z kuchyně... Ale trošku investovat chci, vaření mě baví a s novou kuchyní poroste chuť nejen dobře konzumovat, ale i kvalitně vařit. Sleduju Vaše tipy a pak budu mít z čeho vybírat.
S nožem za 2k to bude stejné jak za 0,5k Můžu to porovnat. Akorát ten pocit je jiný....
ripper napsal:
Je potřeba si říct, kolik do toho chceš dát, protože ty F.Dick je nůž za 1500-2000 kus. U Fiskarsu jsi uplně jinde. Tož tak.
To se ještě uvidí, kolik zbyde peněz z kuchyně... Ale trošku investovat chci, vaření mě baví a s novou kuchyní poroste chuť nejen dobře konzumovat, ale i kvalitně vařit. Sleduju Vaše tipy a pak budu mít z čeho vybírat.
S nožem za 2k to bude stejné jak za 0,5k Můžu to porovnat. Akorát ten pocit je jiný....
Nevím v jakem stavu bude nuž z Tescomy nebo z Fiskarsu za 20 , 30 let, ten od F. Dicka bude rozhodně v dobrém. Doma mám např. ocilku od F.Dicka starou odhadem 60-90 let,nežere nože a funguje jedinečně. Porovnávat Fiskars s F.Dickem no, nevim nevim.
Nemusíš od Dicka kupovat prémiovku. Nože do 500 mají stejně kvalitní čepel,ty dražší jsou hlavně o dizajnu. Ocílku nekupuj ani kulatou ani tu širokou,ta je jak pilník,bere hrozně moc. Nejlepší je ta oválná,jak jsem dal nahoře odkazem,sice skoro za trojku,ale na věky. Vybírej i mezi řeznickými špalkovými, do kuchyně se hodí taky.Záleží na tloušťce čepele. Jinak keramické nože nebrat,nejdou brousit a vylamují se. A to že šetří vitamíny je mýtus.
Když je hlad,je i husa dobrá.
to xHackerM: tak Ti pěkně děkujeme, díky Tvému tématu včera přišla včera sada příborů Fiskars
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
jpbmw napsal:
za me KDS, mam doma KDS a TESCOMU tak pul na pul a kdyz je ostrim, tak KDS hned OK a u Tescomy se vztekam 20 min, proste nemehlo je nenaostri
to je jasný,KDS je plech a ten se dobře brousí a tescoma je asi trochu tvrdší a tam je to horší,čím tvrdší tak se hůře brousí
Nevim co znamená nože "solingeny" a mám dojem že fiskars patří na zahradu, ale jistě vím co znamená toto:http://www.wustho...?menu=1099 za mě můžu doporučit....tenké ostří které se dá dobrousit rukojeti v modelové řadě clasic padnou dobře do ruky a nerozleptají se. Důležité je se s kadým nožem vyhnout myčce....
TAKE IT EASY
Vjetrnik napsal:
to xHackerM: tak Ti pěkně děkujeme, díky Tvému tématu včera přišla včera sada příborů Fiskars
HAHÁÁÁÁÁÁ...
Já jsem si kvůli loveckému noži a sekeře zakoupil brousek Fiskars, projel s tím všechny nože, která používáme a musím říct, že jsem to měl udělat dávno. Takže nákup nožů odkládám a spíš si jimi nechám obdarovat, třeba... Prostě teď nejsou potřeba, brousek udělal svojí práci.
Upravil xHackerM dne 27.02.2014 08:02
Originál Fiskars jsou výborný a cenově dostupný. Pozor ale na plagiáty, které se k nám dostávají z PL, vzhledově jsou k nerozeznání , ale když jsem je dal na tvrdoměr, tak mají sotva 45 HRc. To samé je i se sekerama . Tak POZOR
KUKY se vrací