Corsica Feries ma u nekterych trajektu, ktere odjizdi rano v 8.00, moznost se nalodit vecer predem, mezi 19.00-22.00, a prespat v kajute pro 4 lidi (2 palandy) Kajuta stoji na noc 40-50E a clovek v ni muze pochopytelne stravit i celou cestu. Rikaji tomu NAUTEL.
Vyuzil sem to letos, pri ceste autem, pres den sem dal cestu z CR, vecer se nalodil, v klidu vyspal a druhy den ve 13.00 sem byl na Korisce.
Pri ceste motorkou jsme si to natahli, prvni den prespani v GAPA (penzion, cely den prselo) druhy den IT a prohlidka horskch pevnosti z 1.svetove, prespani u Lago Di Garda (kempu milon, ale nektere jen pro karavany, doporucuji lehkou pripravu), treti den navsteva muzea Ferari v Maranellu a prespani v kempu 10 km od Livorna. Rano v 8.00 odjezd trajketem na Korsiku (to sem jeste nevedel o tom Nautelu).
Dobry kemp na jednodeni prespani je i v centru Pizzy, cca 10 km pesky od sikme veze a centra mesta. Tore Pendente se jmenuje.
K ceste jsem vyuzil jako Corisca Feries, tak MOBY lines. Nekdy je lacinejsi ten, nekdy druhy.
Listky blokly 2 mesice dopredu. Cena tam a zpet 1 clovek+moto, Moby, 75 Ecek.
cert68 napsal:
Byl jsem tam v červnu ideální je trajekt ze savony a jet přes noc krásné se vyspís na lodi a ráno se odpocatej vylodís cena byla 110e tam a zpět na lodi se dá spát kdekoli. Původně jsme chtěli spát ve stanu ale nakonec jsme sehnali kompletně vybaven. Mobilhaus 20m od moře za cenu15e osoba/noc.Uvažuji že bych se tam začátkem června ještě podíval .pokud bys potřeboval další info klidně zavolej 732319780
Diky.Listky na trajekt jsi kupoval na miste a jak casto to odplouva ze Savony?
Já bych je raději koupil předem, na květen ti stačí nějak po novém roce . Třeba 2 ledna
cert68 napsal:
Byl jsem tam v červnu ideální je trajekt ze savony a jet přes noc krásné se vyspís na lodi a ráno se odpocatej vylodís cena byla 110e tam a zpět na lodi se dá spát kdekoli. Původně jsme chtěli spát ve stanu ale nakonec jsme sehnali kompletně vybaven. Mobilhaus 20m od moře za cenu15e osoba/noc.Uvažuji že bych se tam začátkem června ještě podíval .pokud bys potřeboval další info klidně zavolej 732319780
Diky.Listky na trajekt jsi kupoval na miste a jak casto to odplouva ze Savony?
Já bych je raději koupil předem, na květen ti stačí nějak po novém roce . Třeba 2 ledna
No kdyby to zalezelo jen na me tak bych je i driv zabookoval,ale....
Poradi nekdo ,nejake ubytovani na pul cesty do Savony,za nejaky rozumny peniz?Jde o jednu noc.Eberhofer v terminu kveten zavreno!!!
Upravil GS KV dne 15.02.2014 20:47
kvcab napsal:
Poradi nekdo ,nejake ubytovani na pul cesty do Savony,za nejaky rozumny peniz?Jde o jednu noc.Eberhofer v terminu kveten zavreno!!!
Kontaktuj zdejšího člena Chotěndu.Mám dojem,že mi doporučoval kousek od Suldenu akousek pod Stelviem nějaký moc pěkný kemp,snad i s možností nějaké chatky.Snad jsem to nedomotal a je to tak?
.
v loni jsme takhle jeli. duo savony s noclehem na Garde. trajekt přes noc s kajutou a rano vyspani v bastii. v savone jsme u lidla na nabrezi pred pristavem nakopili veceri a snidani a pohoda.
TomP napsal:
v loni jsme takhle jeli. duo savony s noclehem na Garde. trajekt přes noc s kajutou a rano vyspani v bastii. v savone jsme u lidla na nabrezi pred pristavem nakopili veceri a snidani a pohoda.
jj,taky to je cesta na nocni trajekt,ale bez kajuty...tu jsi dokupoval na miste nebo jsi ji mel zabookovanou?Odkaz na ten kemp by jsi nemel?Diky vsem.
Upravil GS KV dne 16.02.2014 06:26
lístky jsem kupoval včetně kajuty Savona-Bastia předem cca v lednu u dámy z Brna. Zpět jsme jeli Bastia-Livorno přes den. Jeli jsme za týden cca 3600km a z toho 1600 v dešti . za tule cestu jsem odrovnal 1 den starý nepromok acerbis. po 14 dnech jsem ho vrátil s vydroleným zátěrem. ten camp už nemohu na mapě najít. nepamatuji si, který to byl, ale někde na západní straně Rivy. byl tam i malý krámek na nákup snídaně. jeli jsme 5.5. trajekt Savona-Bastia 2moto+2osoby+1kajuta s oknem ven a zpět 10.5. Bastia-Livorno, bez kajuty celkem na jednoho 3903Kč all in.
TomP napsal:
lístky jsem kupoval včetně kajuty Savona-Bastia předem cca v lednu u dámy z Brna. Zpět jsme jeli Bastia-Livorno přes den. Jeli jsme za týden cca 3600km a z toho 1600 v dešti . za tule cestu jsem odrovnal 1 den starý nepromok acerbis. po 14 dnech jsem ho vrátil s vydroleným zátěrem. ten camp už nemohu na mapě najít. nepamatuji si, který to byl, ale někde na západní straně Rivy. byl tam i malý krámek na nákup snídaně. jeli jsme 5.5. trajekt Savona-Bastia 2moto+2osoby+1kajuta s oknem ven a zpět 10.5. Bastia-Livorno, bez kajuty celkem na jednoho 3903Kč all in.
Listek uz je vyresenej.ano z Brna,ale bez kajuty. Tak se ptam,jestli je to mozny dokoupit na miste ,kdyby to bylo nutny....jinak plan stejnej, 20.5.Savona-Bastia tam..a 30.5.Bastia-Livorno zpet.
Upravil GS KV dne 16.02.2014 18:13
A jinak k těm trajektům....divím se Vám,že si s tím lámete hlavu?
V podstatě Moby tě veme s moto kdykoliv (i o pulnoci) mají totiž kacelář v Livornu nonstop..o proti jiným rejdařům...korfer a frasncouzi.
svejkyblack napsal:
Na jak dlouho je tak Koorsika ideální? Stačí týden?
my byli 7 dni plus 4 dny cesty a je to zalostne malo, chce to 14 dni, my se nedostali ani do Bonifacia,videli jsme jen zapad po Ajaccio, samozrejme se to da objet cely za 7 dni ale uvidis toho ctvrtinu
Upravil jpbmw dne 13.04.2014 07:36
Dle mého názoru je 14 dní minimum.Byli jsme tam už dvakrát a musíme tam vyrazit ještě minimálně jednou,protože jsme vše nezvládli.Jinak Bonifacio je základ!!!!
.