Ram, telelever se vymeni.. ty by ses bal i nejak zdeformovanyho bloku motoru?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nevím jak je na tom přední kolo s kotouči a z motoru po takovém nárazu asi dobrý pocit mít nebudu.Jinak ale vypadá cajk.
Adventure Sport&Superbike&Pure Enduro.Make Life a Ride.
Rozhodně bych si na toto vzal právníka.Pojišťovna bue krátit jak bude jom moci a to i u věcí které nejsou právě součástí motorky...GPS,oblečení,helma atd....
Proto bych si vzal právníka a máš po nervech a jak píšeš pojišťovny na to nemají právo,ale využívají neznalosti lidí......
Další věc: Až budeš mít po prohlídce likvidátorem budou se Tě ptát jestli to bude opravovat aut. servis,nebo to vyřešíš svépomocí....Doporučuju zatím neuvádět ani jednu variantu a nechat si to vyčíslit na opravu...
Když jsem řešil opravu auta (nacouval mi do něj polák s kamionem) tak jsem auto odevzdal do servisu, podepsal plnou moc a oni se o všechno postarali. Umí v tom chodit a nenechají se likvidátorem nebo pojišťovnou zastrašit a všechno proběhlo jak mělo.
Paul napsal:
Když jsem řešil opravu auta (nacouval mi do něj polák s kamionem) tak jsem auto odevzdal do servisu, podepsal plnou moc a oni se o všechno postarali. Umí v tom chodit a nenechají se likvidátorem nebo pojišťovnou zastrašit a všechno proběhlo jak mělo.
JJ, já to tak řešil taky s autem a s motorkou letos taky. Motorku sem dovezl Ježkovi...potažmo ADV One s.r.o. a nestaral jsem se. Je sice pravda že u auta na mě likvidátor zkoušel že je to auto už dva roky staré a že tím pádem amortizace tak jsem mu řekl ať mi ho dají do kupy klidně z dvouletých dílů ale že musí být takové kvality jako jsem měl já před tím nebo se s nima budu soudit protože škuda byla způsobena mě. Nakonec to hned po tomto tel. uhradili celé přímo servisu a já doplácel jen DPH
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Motorku viděl likvidátor a vypadá to nejspíš na totální škodu.Cyril teď dělá kalkulaci případné opravy.Pravděpodobně budu prodávat množství Touratech doplňků...
Takže dnes AXA uzavřela mojí pojistní událost-totální škodu.
Všeobecná hodnota vozidla s dph:241 200 kč
Hodnota zbytků vozidla -133600
Pojistné plnění k výplatě 107 600kč.
K motorce-R1200GS, DOHC 2010, plná palba, na drátech a hoodně doplňků Touratech a BEGR, pravidelný servis.
Já osobně jsem počítal s všeobecní cenou 300 tis.kč.Takže jsem obratem odeslal mail s požadovanou částkou.Asi se nevyhnu řešení pomocí právníka.Takže takhle u nás funguje systém plnění povinného ručení.
Nori napsal:
K motorce-R1200GS, DOHC 2010, plná palba, na drátech a hoodně doplňků Touratech a BEGR, pravidelný servis.
Já osobně jsem počítal s všeobecní cenou 300 tis.kč.Takže jsem obratem odeslal mail s požadovanou částkou.Asi se nevyhnu řešení pomocí právníka.Takže takhle u nás funguje systém plnění povinného ručení.
Nori napsal:
Nori: hlavne si nech podlozit jak stanovily hodnotu zbytku. Nevim jak NOVA pojistovna AXA, ale treba KOOP nebo CP hodnotu zbytku resi elektronickou aukci a ty mas tyden na rozmysleni po skonceni aukce zda si zbytky nechas a nebo prodas nejvyse prihazujicimu
Jinak pokdu mas problem opravdu se odkaz na Jezka nebo pokud potrebujes nekoho v okrese Olomouc poslu ti tel na kmarada, pomohl uz vice lidem i tu na foru.
Upravil schrek dne 03.12.2013 22:54
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Koncem října jsem měl nezaviněnou nehodu na mém R1200GS,kdy mi řidička nedala přednost.Kromě totální škodě na motocyklu-kdy se mnou pojišťovna AXA pěkně vyběhla a vyplatila mi škodu o 40 tis.míň,než jsem čekal-došlo také k poškození oblečení značky Klim,poškození vyklápěcí přilby Schubert C3 a taky navigace Garmin 660 jako majetková ujma.Dnes mi přišel dopis,kde tuto škodu spočítali na 40 tis.kč a vzhledem ke stáří uvedených věcí-2 a pul roku uplatňují amortizaci a k výplatě mi posílají necelých 25 tis.kč.
Vyčetl jsem ve fóru,že amortizaci by neměli uplatňovat.
S jednáním této pojišťovny jsem už dost znechucen.Radili by jste v tomto případě předat případ přímo advokátní kanceláři,nebo jim odepsat,že případ předávám právnímu zástupci a počkat si na odpověď?
Díky za odpověď hlavně od odborníka v problematice.