Na SK som zisťoval tieto informácie, a platí , že nové vozidlo je do 6 mesiacov od prvého uvedenia do prevádzky, alebo do 6000 km. Takže u nás musíš splnat obidve podmienky, ináč doplácaš DPH. V prípade, že moto kúpiš napr.v BMW , s vykázanou DPH, možes požiadať v nemecku o vrátenie dph, a zaplatíš ju u nás. Ak kupuješ od súkromného majitela napr. BMW zamestnanca, máš smolu.
No dobre...
Ted jeste prejdu na moji prvni otazku ohledne teto nabidky...vezmeme cenu, kterou jsem psal a nepripocitavejte zadne dph navic... za to se motorka vyplati privezt?
cejsi napsal:
No dobre...
Ted jeste prejdu na moji prvni otazku ohledne teto nabidky...vezmeme cenu, kterou jsem psal a nepripocitavejte zadne dph navic... za to se motorka vyplati privezt?
Já bych řekl, že je to dost. Pokud by to bylo vč. kufrů asi bych o tom ještě uvažoval, velký podíl hraje taky přepočet za dražší Euro. Myslím si že se tímto způsobem z Werku a na BMW zaměstnance se dá sehnat zajímavější koupě.
Upravil fero dne 05.12.2013 11:07
Tak jsem se na to byl dneska podivat.
Je to proste funglovka...letos na tom pan najel 100km..je po prvni prohlidce v servisu. Nikde nic odrenyho, proste novota... dava k tomu jeste origo plachtu a tank vak.
S cenou by sel maximalne k 13000€.
Jeste me napadlo, ze bych ji rok mohl mit prihlasenou v DE na sebe a po roce, kdy bude mit pres 6000km ji prihlasit do cech... jestli by to tedy takhle slo udelat.
Jo a jeste mi rikal, ze to nema DWA, co to je :-) ?
cejsi přiložený následující obrázek:
Ty km si pohlídej jak ti to zapíšou na v čr na tk,pak to nepřihlásíš bez zaplacení + 21% dph,protože to je od privátu,už nyní jseš na 356200kč dle dnešního kurzu + cesta + 4000kč přihlášení.
Drahý, kur-evsky drahý, papírově prakticky 3 roky stará motorka, je konec roku.
Za ty prachy se poohlídni po něčem v Česku...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
..asi je drahá, nekoukal jsem na jakékoli srovnání, Bob určitě jako starej zkušeňák radí dobře, ale já Ti rozumím, skoro nová moto, jak z obchodu a líbí se Ti, to se pak zatmí, argumenty typu papírově starší moto, hrozba DPH, ... jdou stranou ;o)))
přeji pevné nervy a dobré rozhodnutí ;o))
www.jantruhlar.cz
Bob napsal:
Mmch Imhoza ty prachy je opravdu fajnova adventura dohc s 3 alu kuframa
Kubo, pravdu ma ten chlapec. Nachystej si svacinku, vyraz smerem k Bobovi (kousek od MB...), prijedes, ukaze ti krasne moto, dostanes kvalitni presso a uvidis, ze budes mit o cem premyslet...
No hosi, tak tohle rozhodnuti neni vubec jednoduchy...doma uz to bylo odklepnuty a ted po precteni vasich nazoru mam o vikendu o cem premyslet.
Je to dost penez, to je jasne, ale sel jsem hlavne po stavu. Je to hezky pocit mit motorku, kterou kdyz nekde skrabne, tak presne vi kdo to udelal :-) To me hodne lakalo...
Zkusim kontaktovat jeste zmineneho Boba, co by se dalo vymyslet.
Osobne ani po ADV netouzim, pro me je dostacujici normalni GS(2010-) s ABS, ESou a vyhrivanyma rukama....
Takze, kdyby jste o necem vedeli, hodte mi to prosim sem nebo do SZ.
Levná sice není, ale je prakticky nejetá , v plné výbavě a s jasným původem, takže víš co kupuješ a zajedeš si ji sám . U nás sice seženš "podobnou motorku" za lepší cenu, ale určitě ne v takovém stavu a pokud ano, jejch cena je zhruba stejná nebo ješťě vyšší. Stačí se podívat na inzeráty. Zadarmo Ti nikdo nic nedá. Přeji hodně štěstí a chladnou hlavu při výběru motorky.
Metud napsal:
Levná sice není, ale je prakticky nejetá , v plné výbavě a s jasným původem, takže víš co kupuješ a zajedeš si ji sám . U nás sice seženš "podobnou motorku" za lepší cenu, ale určitě ne v takovém stavu a pokud ano, jejch cena je zhruba stejná nebo ješťě vyšší. Stačí se podívat na inzeráty. Zadarmo Ti nikdo nic nedá. Přeji hodně štěstí a chladnou hlavu při výběru motorky.
Takhle jsem taky uvazoval, ale nekdo mi to rozmluvil :-)
Pro me ted hraje cas...do prvni vyjizdky zbyva jeste par mesicu, takze se muzu jet podivat na vice motorek.
Vcera jsem objevil tuhle GS...
http://www.motorkari.cz/motobazar/motorky/bmw/bmw-r-1200-gs/bmw-r-1200-gs-585986.html
Je to o 40 min s kuframa a jeste nejakym prislusenstvim...