Podle té fotky je to jeden ze šroubů, kterým jsou sešroubovány přítlačáky spojky. Tohle bych hned řešil.
Upravil Tonda dne 03.01.2014 10:50
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tak tak hned udělat. ještě pro jistotu mužeš udělat to že pře kvalt budeš točit motorem a podívaš se kolik jich tam vlastně chybí. ae řešit hned aby jsi neměl v sezoně zbytečny starosti a vydaje
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Tak tak hned udělat. ještě pro jistotu mužeš udělat to že pře kvalt budeš točit motorem a podívaš se kolik jich tam vlastně chybí. ae řešit hned aby jsi neměl v sezoně zbytečny starosti a vydaje
DM3555 napsal:
Jo ještě dotaz...bude tam, někde asi dost napadaného materiálu, jak se ho zbavit?
Hele, tohle je potřeba komplet rozdělat - tzn. sundat převodovku. Potom to vyčistíš všechno. Může být i poškozený závit na setrvačníku pro ten upadený šroub.
Až to rozděláš, tak než budeš rozebírat spojku, tak si označ polohu přítlačáků a setrvačníku kvůli vyvážení jednotlivých komponentů. Třeba jim nic nebude a použiješ je zpět. Původní značky, podle kterých se to sestavuje, bývají už často nerozpoznatelné.
...laboroval jsem se svym umirajicim starterem (znicena volnobezka) tak dlouho, az jsem se nasral, koukl na germansky eBay a nasel tyhle startery nove za 49,- ojro kus (postovne po Reichu zdarma).
EDIT: ten typek (M-Autoteile) inzeruje, ze jich za tuhle cenu ma vic jak 10 kusu skladem.
Upravil Bubak dne 03.01.2014 17:01
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Bubak napsal:
...laboroval jsem se svym umirajicim starterem (znicena volnobezka) tak dlouho, az jsem se nasral, koukl na germansky eBay a nasel tyhle startery nove za 49,- ojro kus (postovne po Reichu zdarma).
... teoreticky muzu, ale k tem 49 Euro jeste prijde 20 ecek postovny do CR. Ja si to sice muzu nechat poslat do prace v Reichu, ale uz nemam cas litat po nejakych postach tady v CR a preposilat baliky.
..pokud to nekomu prijde za 69 Ecek i tak dobry, muzu to nechat poslat do CR na jeho adresu. Jetama znam osobne, po ostatnich budu chtit prachy predem...
Bubak
Bubak: taky jsem se po tom díval a docela by mě zajímalo, co to bude zač. Čína? Indie? Ono nakonec může být klavlitou i lepší, než od frantíků, ale aby to nebyl zajíc v pytli...
Vyzkoušej a pokud možno poreferuj!
..starter dorazil. Je na nem stitek, ktery neudava zemi puvodu - Model: 18916N / Serial: AI13J2, carovej kod: PE0006143000100083. Odlitek predni casti je hrubsi (levna forma), dosedaci plochy ma ale opracovane, toci se a vysouva lehce. Srouby ma pomedene, silovy kontakt mezi tou civkou (co vysouva volnobezku) a strarterem je udelany poctive (medenou pletenou paskou, zapajeno a zakrimplovano). Na zadnim vicku starteru jsou samojistici matky. Celni nabeh (ukos) na zubech toho ozubenho kola, co zapada do vence spojky delal nekdo na nejakem pripravku rucne - ale snazil se. Vic toho od stolu nereknu. Je to urcite Indie, Cina nebo Vietnam, ale vypada slusne.
K namontovani do moto a otestovani se dostanu nejdriv prespristi vikend....
S čínským startérem jsem se potýkal na autu, životnost a spolehlivost za tu cenu nic moc...aneb kvalita odpovídá ceně... od té doby řeším startéry a alternátory repasí či výměnou za origo...
Macek napsal:
S čínským startérem jsem se potýkal na autu, životnost a spolehlivost za tu cenu nic moc...aneb kvalita odpovídá ceně... od té doby řeším startéry a alternátory repasí či výměnou za origo...