servisak napsal:
Dělal jsem 12 ADV a tam byla vypadlá manžeta a pan jezdil off a kardan se točil v tubusu bahna z ramene jsem vyštoural kbelík hnoje. vse samozřejmě kaput kardan ložiska v kyvce . chce to lepit a kdo to nedělal občas phledem zkontrolovat zda sedí dobře manžety ušetří to dost korun
No co si budeme povídat moc dobře manžeta vyřešená není, navíc se musí rozebírat při každé výměně oleje hrušky. Asi to udělali kvůli mazání drážkování, ale je to naprd řešení. Chtělo to kruhový dosed a pořádnou sponu na obou stranách jako dřív a byl klid.
Na starších 1150 zase byla citlivá jehlová ložiska, ale manžety byly bez problémů..
Upravil paja1 dne 25.01.2014 13:01
Pája
servisak napsal:
Dělal jsem 12 ADV a tam byla vypadlá manžeta a pan jezdil off a kardan se točil v tubusu bahna z ramene jsem vyštoural kbelík hnoje. vse samozřejmě kaput kardan ložiska v kyvce . chce to lepit a kdo to nedělal občas phledem zkontrolovat zda sedí dobře manžety ušetří to dost korun
No co si budeme povídat moc dobře manžeta vyřešená není, navíc se musí rozebírat při každé výměně oleje hrušky. Asi to udělali kvůli mazání drážkování, ale je to naprd řešení. Chtělo to kruhový dosed a pořádnou sponu na obou stranách jako dřív a byl klid.
Na starších 1150 zase byla citlivá jehlová ložiska, ale manžety byly bez problémů..
Ahoj potřeboval bych obě (převodovka-rameno, rameno-rozvodovka). Mohl bys mi je pak poslat dobírkou, nebo chceš peníze předem?
Upravil Martin GS dne 25.01.2014 17:05
To, že se sesmekne u převodovky se stává fakt často (častěji než ta spodní mezi konc. převodem a kyvkou). Třeba u HP2 je spodní manžeta zajištěna docela dobře (je tam čep, který je zaklesnutý do díry v kyvce), ale když se sesmekne ta horní (u převodovky), tak je při bahnitém offu taky za chvíli plná bahna a vody - pak je spousta věcí na odpis. Fakt si to u R1200xx a HP kontrolujte - předejdete si problémům (docela drahým). ...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
To, že se sesmekne u převodovky se stává fakt často (častěji než ta spodní mezi konc. převodem a kyvkou). Třeba u HP2 je spodní manžeta zajištěna docela dobře (je tam čep, který je zaklesnutý do díry v kyvce), ale když se sesmekne ta horní (u převodovky), tak je při bahnitém offu taky za chvíli plná bahna a vody - pak je spousta věcí na odpis. Fakt si to u R1200xx a HP kontrolujte - předejdete si problémům (docela drahým).
No **** práce. Já tu manžetu u hrušky mažu při skládání vazelínou která je v pohodě ve vodě, je hustá a táhne se. Nemám totiž běžně silikon. Zatím 2-3 výměny u mojí OK, ale jak to vidím tak asi silikon pořídím.Pája
Pájo. Dole to je vesměs při silničním použití v pohodě - stačí mazat okraj Staburagsem (nebo obdobnou vazelínou) a voda a binec se tam nedostane. Tam to spíš odskočí při offroadu (třeba to chytne o větev apod.) - ale taky si tam toho, že je to odskočené a odchlíplé lidi všimnou dříve než se něco pokazí (je to víc na očích). Vždycky to jen namažu Staburagsem a není problém. Akorát lidem, co jezdí dost offroad do toho trojúhelníčku (jak má HP2 ten čep) "lípnu" trošku silikonu, aby se to ještě přilepilo ke kyvce - už jsem to psal výše.
Jak už jsem psal - častěji tam voda a bahno nateče přes tu horní manžetu (mezi kyvkou a převodovkou) - tam je potřeba to na straně kyvky nalepit. Že je to nahoře odskočené není tolik vidět - proto je dobré tam občas kouknout a zkontrolovat.
Upravil Tonda dne 25.01.2014 22:02
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda : když se to tu nakouslo, on se ten pověstný Starubags dá někde sehnat? Nebo je nějaká srovnatelná náhrada?
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Martin GS napsal:
Ahoj potřeboval bych obě (převodovka-rameno, rameno-rozvodovka). Mohl bys mi je pak poslat dobírkou, nebo chceš peníze předem?
Me ted v patek dosly od Jezka obe za 2300 kacek. Jsou celkem drahy ale potrebny. Ja davam tu zadni novou jen k vuli tomu ze jsem kupoval i predni ktera byla sterela. Kdyby nekdo chtel tu mou pouzitou zadni manzetu tak ji klidne daruji :-D
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Tak přidám dvě fotky z dneška. naštěstí to není moje motorka. Stalo se to na silnici v ztáčce na krásnym rovnym asfaltu. Sice se s motorkou jezdilo dost v terénu ale přesto furt nechápu proč se to stalo. Asi 1150 není zas tak kvalitní motorka jak se říká.
Mira1150 > samo se to jistě nestalo , každá akce má reakci ... kdo kdy naposled hýbal šrouby a jak atd atd ... ?
doplňky Touratech, diagnostika a servis moto BMW,KTM, a jakékoliv dle dohody ...
cizak napsal:
Mira1150 > samo se to jistě nestalo , každá akce má reakci ... kdo kdy naposled hýbal šrouby a jak atd atd ... ?
samozřejmě že se to nestalo samo. Šrouby jsem naposledy hybal ja před cca 2 měsíci ale závyty jsem vyčistil zalepil lepidlem dle manuálu(loctit270)a dotah na moment dle manuálu(vnější čep 150, vnitřní 9, kontramatka 105) nedělal jsem to poprve .tady by chyba být neměla.