Alda- toto si povedal úplne presne. Štátny zamestnanec napr policajti, učitelia ,úradníci, lekári a podobne dostanú peniaze zo štátneho rozpočtu ALE utratia ich napr v zahraničných e-shopoch a potom idú štrajkovať, že chcú vyšší plat. Sami likvidujú ekonomiku krajiny je jedno či ČR alebo SK. Toto mňa osobne nasiera maximálne keď si pýtajú vyššie platy no sami k tomu ,aby sa tu lepšie darilo miestnym firmám a živnostníkom nepomôžu.. A nákupmi v Tescu a pod si tiež moc nepomôžeme peniaze idú tiež von z krajiny zahraničným majiteľom no aspoň tu zamestnávajú zopár ľudí v predajniach.
se Aldo vys*r
chováte se stejně jak nevoliči pravicových stran co zaviděj těm soukromníkům ty auta a že by jim je hned zabavili (jak to tady běželo v jiných tématech)... začni makat abys přechcal tesca, nebo si založ iobchod, jen neplakej... jste typičtí češi nad kterýma tady tak často ohrnujete nos si myslím... ty tesca tady jsou protože ti řezníci byli zvyklí jezdit těma drahejma autama a pak nebyli schopni zareagovat na konkurenci, protože proč by snižovali svůj standart, vždyť běžná marže 40% je normální ne?
jaký je problém mít kamenný obchod a prodávat i přes net? mám kamrády kteří takto vydělávaj a pořád jim to jde... jen se musí MAKAT,
nebo se na to vykašlete a běžte za soustruh a uvidíte jak budete vděčni za LIDL
a zahraniční ešopy? zrušit internet, zase postavit ploty.... co to řešíte? MAKEJTE A NEPLAKEJTE
Upravil Lukes dne 29.11.2013 11:00
TAKE IT EASY
strive napsal:
Alda- toto si povedal úplne presne. Štátny zamestnanec napr policajti, učitelia ,úradníci, lekári a podobne dostanú peniaze zo štátneho rozpočtu ALE utratia ich napr v zahraničných e-shopoch a potom idú štrajkovať, že chcú vyšší plat. Sami likvidujú ekonomiku krajiny je jedno či ČR alebo SK. Toto mňa osobne nasiera maximálne keď si pýtajú vyššie platy no sami k tomu ,aby sa tu lepšie darilo miestnym firmám a živnostníkom nepomôžu.. A nákupmi v Tescu a pod si tiež moc nepomôžeme peniaze idú tiež von z krajiny zahraničným majiteľom no aspoň tu zamestnávajú zopár ľudí v predajniach.
ekonomicky izolacionalismus je pro srandovni vnitrozemsky stat se srandovni ekonomikou a srandovni kupni silou, jako CR nebo SR..
imho JASNA cesta do pekel.
ja vas hosi nechapu.. je nutny inovovat a byt konkurenceschopny, ne?
Upravil hicks dne 29.11.2013 11:08
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
ja vas hosi nechapu.. je nutny inovovat a byt konkurenceschopny, ne?
Přesně tak, trh se mění tak se přizpůsobím a pokusím se z něj dostat maximum. Vím, že je lehčí to říct než udělat, ale nemůžu spolíhat na to, že lidi v momentě kdy mají hluboko do kapsy nebudou kupovat to nejlevnější co najdou.
LUKES napsal:
se Aldo vys*r
chováte se stejně jak nevoliči pravicových stran co zaviděj těm soukromníkům ty auta a že by jim je hned zabavili (jak to tady běželo v jiných tématech)... začni makat abys přechcal tesca, nebo si založ iobchod, jen neplakej... jste typičtí češi nad kterýma tady tak často ohrnujete nos si myslím... ty tesca tady jsou protože ti řezníci byli zvyklí jezdit těma drahejma autama a pak nebyli schopni zareagovat na konkurenci, protože proč by snižovali svůj standart, vždyť běžná marže 40% je normální ne?
jaký je problém mít kamenný obchod a prodávat i přes net? mám kamrády kteří takto vydělávaj a pořád jim to jde... jen se musí MAKAT,
a zahraniční ešopy? zrušit internet, zase postavit ploty.... co to řešíte? MAKEJTE A NEPLAKEJTE
Nevím jak ty ale těch 40% je docela prcina , to mají skoro 50% u pneu , autodíly a ostatní. Já jedu v 4-7% a mám to tak nějak u p.rdele. A ty řezníky nerozebírej. Zajdi si do kravína za kolik vykupují suroviny a za kolik je výrobní cena. NEMÁ to smysl vyrábět když se to doveze levně z jiných států kde na to dostanou dotace. Nevím co děláš ale jsou to přiblblý kecy. Jednou to dopadne , já koupím u tebe a ty u mě. Ono třeba auta servisuju u firmy která nechává peníze zas u mě. Pokud přestanou , je otázka jestli podporovat servis dál , když začnou řešit jestli je nabíječka za 200,- nebo 170,- . Tož asi tak
LUKES napsal:
se Aldo vys*r
Je videt, ze o bochodu nevis vubec nic.
Minimalne teda o oblasti elektro a o jeji marzich.
Ale spis o obchodu kompletne, tady nema smysl cokoliv rozebirat, kdyz nemas ani naznak vedomosti o realite.
A jen doplnim, ze nebrecim. Me je to osobne vcelku burt, penize i majetek mam, muzu firmu prodat a vykaslat se na to.
Jen nejsem sobec a ignorant a stve me ten system celej, ze vsech stran. Me u ty firmy drzi jen to, ze t je jak moje miminko ktery jsem si vzdycky hyckal a prinaselo radosti.
Jenze me zajimaj i zamestnanci, nekteri jsou u me dyl nez 15 let, praci si nenajdou.
Vidim to vsude kolem sebe, mistni obchodnik mel samosky, prevalcovali ho a skoncil. Tomu se prizpusobit neda at nekdo chce nebo ne.
Velky retezce drzej obchod kvuli cislum a je jim vcelku jedno, jestli vydelavaji nebo prodelavaji, zalezi na vysledcich napr. Lidlu kompletne a ne Lidlu ČR, uz vubec ne nejaky mistni prodejny kdesi.
A chytli se nejvic na tom, ze dlouha leta prodavali smejdy, po kterych lidi sli, dokud tady nezacal panovat Pohlreich, Vanek apod. Ted uz se to resi, ale navrat nebude jednoduchej. Ceskej poctivej reznik nemel ani moznost se k osizenymu, vodou napustenymu masu, dostat (prizpusobit se situaci, jak by si nekteri asi prali).
Upravil Alda dne 29.11.2013 11:59
zirafak,alda,Milda
.... o bussinesu vím prd, ale celkem mě štvě to vaše fňukání na malé české poměry - bez urážky, a procenta a popis fungování podnikání berte pouze jako příměr nepracuji s přesnými čísly ani nemám zkušenosti a ani nechci do toho zabřednout...
TAKE IT EASY
Podobne jsem to braval od znameho taky, ale ma to 2 nevyhody, zaruka se zkrati na rok a nemusi vzit zbozi zpet do 14 dnu bez udani duvodu, ale problem s tim nedelali, jen upozornili.
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS
LUKES napsal:
zirafak,alda,Milda
.... o bussinesu vím prd, ale celkem mě štvě to vaše fňukání na malé české poměry - bez urážky, a procenta a popis fungování podnikání berte pouze jako příměr nepracuji s přesnými čísly ani nemám zkušenosti a ani nechci do toho zabřednout...
Tady nikdo nefňuká. Jen jsem konstatoval že to jde přímou čarou do p.dele. Nikdo z nás co tu psali si na příjem nestěžoval. Je to na palici když ti přijde z 50 lidí 20 ko.otů a řeknou ti že si to chtějí doporučit , oshat a objednat na netu. Tak jim říkám že na podívání mají kino nebo knihovnu. To člověka ubíjí a nechápe to. Bu%d to chci a mám na to , nemám nabídnu splátky.. Ne se to snažit všelijak ochcat , využít a zneužít , aby to měl nejlíp zadara. Ale to bude asi českou povahou.
LUKES napsal:
zirafak,alda,Milda
Tady nikdo nefňuká. Jen jsem konstatoval že to jde přímou čarou do p.dele. Nikdo z nás co tu psali si na příjem nestěžoval. Je to na palici když ti přijde z 50 lidí 20 ko.otů a řeknou ti že si to chtějí doporučit , oshat a objednat na netu. Tak jim říkám že na podívání mají kino nebo knihovnu. To člověka ubíjí a nechápe to. Bu%d to chci a mám na to , nemám nabídnu splátky.. Ne se to snažit všelijak ochcat , využít a zneužít , aby to měl nejlíp zadara. Ale to bude asi českou povahou.
Ale zase ten pocit.. "Bryden, vezmete mi tohle na reklamaci?"
"Jiste, ze se vubec ptate, predlozte mi prodejni doklad. Ale pane, to jste nekoupil u nas? Tak si to reklamujte na netu."
"Ale to jim musim poslat a platit dopravu ne? A oni asi nemaji zadny kontakt, jen nejaky PO BOX."
"To vite ze ne, jeste muzete sednout do auta a na druhej konec republiky to odvest, pokud tedy bude vubec kam."
Bez pozdravu..."kolik stojí tenhle klíč...??"
"650kč včetně vybroušení"
"Pfff...na internetu stojí 350"
"Tak si ho tam kupte...vybroušení je za 200kč"
"OK...nashle" (ušetří tak 80kč, protože za poštovný dá 120kč)
Potom přijde za týden...
"Bréj...prosím o vybroušení tý planžety za 200kč"
"OK...ukažte...ale pane...máte planžetu bez drážky...vy potřebujete s drážkou..."
"Jéje...a jak to uděláme...??"
"No mám tady jeden krásnej za 650kč včetně vybroušení"
"OK..tak mi ho dejte"
Takže ve skutečnosti projebe min. 500kč...
Ale ten pocit je ke nezaplacení...
Upravil zetor dne 29.11.2013 14:21
Bez pozdravu..."kolik stojí tenhle klíč...??"
"650kč včetně vybroušení"
"Pfff...na internetu stojí 350"
"Tak si ho tam kupte...vybroušení je za 200kč"
"OK...nashle" (ušetří tak 80kč, protože za poštovný dá 120kč)
Potom přijde za týden...
"Bréj...prosím o vybroušení tý planžety za 200kč"
"OK...ukažte...ale pane...máte planžetu bez drážky...vy potřebujete s drážkou..."
"Jéje...a jak to uděláme...??"
"No mám tady jeden krásnej za 650kč včetně vybroušení"
"OK..tak mi ho dejte"
Takže ve skutečnosti projebe min. 500kč...
Ale ten pocit je ke nezaplacení...
Děláte servis? Ano , pozáruční. Tak mi to opravte , mám to v záruce. To ale nemáte od nás. A není to jedno , to neumíš toho samsunga opravit nebo co? Mě to stálo 1800,- a ještě budu poslouchat kecy že to neopravíš zadarmo , nechám tě vyhodit z práce a budeš na pracáku a dál a dál a dál. A to už se mi potí ruka a pod stolem se chvěje Glock . Má to smysl si kazit hezký den. Ano pane , zavolejte , tady máte číslo na majitele.... A za 10 minut fakt volá, sice mě , ale volá.. Hustý. A pak ještě přijde a říká , máš mi to opravit říkal majitel. Mno a pak už jde za límec až ke dveřím kde se s ním slušně rozloučím. To je materiál co chodí . Bohužel se s tím pracovat nedá.
fungovalo to tak po staletí,mělo by to tak zůstat,jinak je to cesta do pekel
= tim rikate nemcum s radove VETSI kupni silou, radove, aby nekupovali ceske vyrobky.
VYBORNE
17 cm
Zrovna minulý týden telefonát z moravy
,,Dobrý den našel jsem si Vás na netu,prej dovážíte motorky,co by stála 1150 gs,dávám nabídku mám pěknou černou skladem odpověď to né já chcu něco do sta,říkám do sta neznám pěknou s abs a ted to příjde na co jsem fakt alergický,ale já jsem viděl na ebaju nebo sósed říkal na moto.it,že só levnější,slušně odpovídám,že je to možné ať navštíví prodejce na moravě,že mu jí třeba dovezou.
,,Poslóchete a je možné u Vás půjčit vozík,říkám ano po složení zálohy,tož to ne no a dorazil mě abych jel s ním do Bielefeldu mojí károu,že by mě zaplatil benzín,někdy to je fakt síla.
Bob napsal:
Zrovna minulý týden telefonát z moravy
,,Dobrý den našel jsem si Vás na netu,prej dovážíte motorky,co by stála 1150 gs,dávám nabídku mám pěknou černou skladem odpověď to né já chcu něco do sta,říkám do sta neznám pěknou s abs a ted to příjde na co jsem fakt alergický,ale já jsem viděl na ebaju nebo sósed říkal na moto.it,že só levnější,slušně odpovídám,že je to možné ať navštíví prodejce na moravě,že mu jí třeba dovezou.
,,Poslóchete a je možné u Vás půjčit vozík,říkám ano po složení zálohy,tož to ne no a dorazil mě abych jel s ním do Bielefeldu mojí károu,že by mě zaplatil benzín,někdy to je fakt síla.
17 cm