Nedokážu s tou cenou teď nic udělat - v pondělí to opraví programátor. Dělali jsme nějaké změny ve shopu a ta cena je vč DPH a na to zase DPH. Každopádně to je kalkulace na nějaké běžné krabice. Stejně se nic neplatí předem, takže celkem o nic nejde - v pondělí se to vyřeší.
Nevím jestli ten shop vůbec umí u nějakých věcí počítat cenu dopravy jinak - standarně to máme nastavené na tuším 155Kč a nějakou průměrnou hmotnost všech zásilek z předminulého roku s vyjímkou katalogů. Nějak to vymyslíme - asi by stačilo do poznámky u těch drobností napsat, že ačkoliv se ve shopu zobrazuje jednotná cena dopravy, tak se to posílá za sníženou sazbu pokud se to vejde do obálky apod.
Jinak tuším 35Kč z dopravy dělá dobírka PPL a asi 120 nám dali sazbu za dopravu. Nemáme asi takové objemy zásilek abychom byli pro ně zajímaví. Je teda fakt, že jsme s nimi nejednali alespoň rok co se cen dopravy týká.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
milan enduroskola napsal:
Zas na druhou stranu, tohle není standartní film hollywoodské produkce, ale video nadšenců, co rádi jezdí. DVD má hezkej obal a tak se třeba může stát součástí něčí sbírky moto filmů.
Jako zajímavý, ale DVD je pro mne mrtvej formát, všechno přehráván z HDD přes multimediální centrum ... navíc by to chtělo mít verzi v alespoň 720p ... dneska má FULL HD kameru, každej, kdo má díru do zadku, ale výslednej produkt je ve formátu DVD
proti distribuci DVD nic nemám, ale bylo by dobrý mít k tomu ještě to samé v lepší kvalitě ... a může se to klidně vypálit v MKV na DVD nebo nahrát proti platbě na flešku v obchodě, těch možností je dost ... ale koukat na DVD obraz na 50" TV, když původní záznam je jistě ve vyšší kvalitě ?
stepan: (teď mluvím za sebe - produkce enduroškoly je čistě mildova věc) ono to vypadá logicky ale budeš se divit, že spousta lidí, kteří se tím živí, ti prostě lepší kvalitu než SD nevyrobí. Paradoxně nepoužívají ani HD kamery a i když je používají, tak natáčí na nižší rozlišení a nemají na HD ani střižnu ani základní efekty atd.
Je to divný ale celkem běžný. Dodávám nějakou techniku postprodukcím už 20 let a je to paradoxní, jak se to standardní rozlišení pořád drží. Přitom člověk doma si může stříhat full HD a dělat efekty ve 4K ale když ti nějaký pořad dělá firma "na klíč", tak najít někoho, kdo to dělá v HD, je opravdu složitý - a stojí to neskutečně víc peněz.
Před měsícem jsem se ptal člověka z Touratech-USA, proč ty jejich filmy nedělají v HD. Jsou to zajímavý věci - mají hezký filmy a používají tam skvělou kameru, profesionální zpomalovačky apod. Odpověď byla - nezaplatili bychom to. Za HD chtějí 4-5x víc než za SD a drtivý většině lidí stačí formát DVD. Paradoxně některé jejich reklamní videa (resp. skoro všechny) jsou v 720p ale to si natáčí sami. Pořady na DVD jim dodává externí firma a je to jen v SD a ještě k tomu převod z NTSC. Ty produkce asi mají prostě nakoupené SD vybavení a dokud bude hlavní distribuční formát DVD, tak je nic nedonutí přecházet na něco lepšího. BlueRay je mrtvá věc a digitální distribuce se všichni bojí, protože (logicky) jeden zaplatí a 100 dalších si to zkopíruje. Už před 3 lety když jsem byl u natáčení pořadu M-C-N pro Primu v Maroku, tak mě překvapilo, že natáčeli HD kamerami ale v SD rozlišení! A odpověď - stříhat se bude v SD, tak i natáčíme v SD a takhle to umíme a máme to nastavené a hotovo. Dneska to je možná jinak, protože i televize chtějí HD obsah ale pokud je v tom rozdíl ceny, tak se nic neřeší - levnější verze a upres na HD v převodníku a nazdar. Pokud někdo dodá HD za cenu SD, tak pochopitelně proč ne, to berou ale jinak jde jen o podmínky a ne o kvalitu. Mluvím o dokumentech.
Takže abych to zrekapituloval - jedna věc je záznam, je klidně možný, že ani v HD nebyl natočený (i když v případě Hynka si myslím, že točí HD) ale střih je věc jiná a mastering další. Jako hlavní ale vidím ten distribuční formát. Nevěřím tomu, že by se té elektronické verze prodalo tolik, aby to zaplatilo alespoň produkční náklady na výrobu. Pochopitelně DVD jde taky zkopírovat ale už musíš řešit že tam jsou jednotlivé soubory z kapitol a jak to spojovat a když to zripuješ tak tam budeš mít smyčky menu mezi obsahem a prostě už s tím je trošku práce. Takže se na to lidi asi vykašlou, když můžou mít placku za 200 bez práce a bude jim to fungovat v každém přehrávači.
Zmasterovat to v HD nejde, na to neexistuje žádný nástroj kromě BlueRay ale nedovedu si představit, že by distribuce byla ISO formát ke stažení (aby tam byly kapitoly) a lineární video bez kapitol? Nevím.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Krabice a placky budou vytištěny asi v pátek, format ke stažení taky, to co je na dvd se nedá nikam nahrát, je to moc velký, rejza na tom dělá.....
Moc jsem to z toho nepochopil, bude tedy možnost si to stáhnou (oba díly) nebo ne? Děkuji
TomasTT napsal:
stepan: (teď mluvím za sebe - produkce enduroškoly je čistě mildova věc) ono to vypadá logicky ale budeš se divit, že spousta lidí, kteří se tím živí, ti prostě lepší kvalitu než SD nevyrobí. Paradoxně nepoužívají ani HD kamery a i když je používají, tak natáčí na nižší rozlišení a nemají na HD ani střižnu ani základní efekty atd.
hmm, takže jsi mi to zase vysvětlil, že to sice chápu a rozumím tomu, proč to tak je, ale stejně mne to sejří ...
Takže se na to lidi asi vykašlou, když můžou mít placku za 200 bez práce a bude jim to fungovat v každém přehrávači.
Zmasterovat to v HD nejde, na to neexistuje žádný nástroj kromě BlueRay ale nedovedu si představit, že by distribuce byla ISO formát ke stažení (aby tam byly kapitoly) a lineární video bez kapitol? Nevím.
Já třeba DVD přehrávač nemám, takže to DVD nemám kam strčit ... samozřejmě si dokážu poradit přes PC třeba, ale je to vopruz ...
jestli ale bude ta verze ke stažení, tak dobrý ...
Upravil stepan dne 10.12.2013 15:53
ano, bude možné si stáhnout oba díly, ale až od příštího pondělí, bude se to stahovat oproti platbě a na čestné slovo o nešíření ....
taky bych bral oba díly, ale ne placičku jediný, kam můžu strčit DVD je skartovačka a to mi na přehrávání nepřijde moc rozmumný
Možná bych se i vyprdl na čestný slovo, protože když to bude chtít někdo někam upnout, tak z DVD je to stejně otázka několika minut, takže riziko jestli poskytnout link nebo dvd je stejný...
stepan: věř mi, že bych strašně rád měl třeba tu trojici DVD z "explorery routes" v USA. Jsou to krásný záběry z atraktivního prostředí, které u nás nemáme (Utah...) ale prostě to existuje jen v SD verzi. Vůbec HD nedostali do ruky. Natáčené to bylo v HD (720p) a používali docela profesionální techniku (Panasonic kameru která umí plynule různé snímkové frekvence a tím přímo v kameře natáčet zpomalené záběry) ale z nepochopitelných důvodů to zpracovávají v SD.
Podle mě, pokud je výsledným formátem něco "do ruky", tak je to v drtivý většině případů SD. Pokud se to od počátku dělá jako materiál pro digitální distribuci (ke stažení), tak to je prakticky vždy HD nebo vyšší.
Ale dost zásadně se liší ceny. Letos jsem kupoval třeba pořad Timescapes - takový časosběrný video. HD verze ke stažení asi 25 dolarů s bonusy. PAL DVD bylo za 15 dolarů. Docela rozdíl. Pochopitelně 4K bez komprese 200 dolarů a v Cineform formátu 300 dolarů. To jsou extrémy ale i tak tam je 10 dolarů rozdíl mezi HD a SD.
TomasTT napsal:
stepan: věř mi, že bych strašně rád měl třeba tu trojici DVD z "explorery routes" v USA. Jsou to krásný záběry z atraktivního prostředí, které u nás nemáme (Utah...) ale prostě to existuje jen v SD verzi. Vůbec HD nedostali do ruky. Natáčené to bylo v HD (720p) a používali docela profesionální techniku (Panasonic kameru která umí plynule různé snímkové frekvence a tím přímo v kameře natáčet zpomalené záběry) ale z nepochopitelných důvodů to zpracovávají v SD.
Podle mě, pokud je výsledným formátem něco "do ruky", tak je to v drtivý většině případů SD. Pokud se to od počátku dělá jako materiál pro digitální distribuci (ke stažení), tak to je prakticky vždy HD nebo vyšší.
Ale dost zásadně se liší ceny. Letos jsem kupoval třeba pořad Timescapes - takový časosběrný video. HD verze ke stažení asi 25 dolarů s bonusy. PAL DVD bylo za 15 dolarů. Docela rozdíl. Pochopitelně 4K bez komprese 200 dolarů a v Cineform formátu 300 dolarů. To jsou extrémy ale i tak tam je 10 dolarů rozdíl mezi HD a SD.
Čoveče kolikrát do roka ve vašem zaměstnaní absolvujete cvičeni asertivity , já vim prodej neni legrace...
Macek01: když to neovládáš, tak se zblázníš. Jednoduchý Viděl jsem, co to dělalo s některými bývalými kolegy.. Nekecám.
TomasTT napsal:
Macek01: když to neovládáš, tak se zblázníš. Jednoduchý Viděl jsem, co to dělalo s některými bývalými kolegy.. Nekecám.
Já tomu věřim, přímej prodej neni jednoduchá věc a přiznávam, že já bych na to neměl. Absolvuju obchodní schůzky to jo, ale nedělám to 8-10 hodin deně, na to bych neměl a to jsem rybář . Tak pevný nervy a ať obchody jen kvetou.