T-Diesel: hele Autec posila malo, tudiz nedostane zadny super ceny od prepravni sluzby, odhaduji, ze dostal tak 120 za postovne, dobirka navic cca 30 a dalsich 49 si prihodil, aby mel neco na krabici a pokryl naklady na cas zamestnance, kterej to dela. Navic bohuzel malokdo vi, ze k cenam si ted dopravci uctuji "mytne" na kg zasilky a nove palivovy pripltek v podobe % navyseni celkove castky. Myslim, ze 199 je optimalni cena za sluzbu.Nicmene jde to zapocitat i do marze, jde to udelat bez zisku. Ale prodejci jsou prodejci a musi vydelavat, nejdena se o charitu.
TomasTT: firmy s velkym poctem zasilek se dostanou pod 100, ale to neni pripad Autecu a asi ani TT, odhaduji, ze by to muselo byt kolem 50 zasilek za den a vic, aby se s tebou nekdo zacal vubec bavit.
Je to trh a ten ma nejake svoje pravdila, napriklad to, ze vsichni museji vydelat, jinak se to delat neda.
BMW R1150GS MY02
Nikoho nekritizuji a ať si každý obchoduje, jak chce. Konkrétní příklad. V Hanibalu jsem si objednal na dobírku 2 ks kartuší Coleman á 186,- Kč, tedy 372,- Kč celkem. Cena za dobírku poštou celkem 372,- Kč. Dobírka a poštovné 0,- Kč. Samozřejmě, že se jim to vyplatí, jinak by to nedělali. Kam já si půjdu koupit další sportovní potřeby? ( Pravda, už jsem u nich nějakou tu pětku teda nechal. )
No, takze za obchodni balik se u ceske posty plati od 79,- kc nahoru, 12,- kc dela dobirka.
O krabici bych v pripade Autecu nemluvil, pac mi prisla drobnost zabalena v kartonu - rozrezana krabice, slepena izolepou. I tech 7,- kc za bublinkovou obalku je pro ne moc.
Suma sumarum, prirazka za odeslani jedne male dobirky ve vysi 100% mi prijde docela dost.
Vetsi organizace odesialjici obchodni baliky pres ceskou postu to mivaji domluveno tak, ze prijede postak, nalozi balicky a fici s nema pryc. Nemusi nikdo z firmy nikam jezdit. Jedna se kolikrat o jeden-dva kousky, staci se s postou domluvit.
Odesilali jsme jich takto stovky, neni mi znam problem, ale nevylucuji, ze k nim muze dochazet.
Vsecko se da resit, chce jen chtit.
T-Diesel: já měl za to že to posílají kurýrem a ne českou poštou resp. OB/PB službou ČP. Psal jsem že jsme nenašli žádného kurýrního přepravce, který by to za ty peníze dělal s vyjímkou ČP. Důvody proč ne ČP jsem psal. Pokud tedy Autec posílá obchodním balíkem, tak uznávám že přiměřená cena by byla asi nižší. Na druhou stranu, kdyby zvedli ceny náhradních dílů o procento, mohli by taky posílat zadarmo a nikdo by to neřešil. Myslím že tak trošku hledáš mouchy na něčem, co je prkotina.
Ivo: Když se podíváš na jejich obchodní podmínky, tak tam najdeš že dopravné s DPD je za 180Kč a s obchodním balíkem ČP je to za 80Kč. Obyčejné poštovné mají započítané v ceně a nejspíš posílají mraky zásilek takže podávají hromadně a nejsou to extra drahé věci a neřeší zpoždění, dohledávání apod. Já bych obyčejnou poštou neposlal nic ale je to asi jen subjektivní špatná zkušenost. Nicméně DPD za 180 je normální cena.
Nějaké počítačové komponenty nám chodí od ostravského distributora, který denně posílá asi fakt tisíce zásilek a u dobírek si u DPD účtují 142Kč. Takže se asi při objemu dá dostat na nějakou takovou cenu ale pochybuju že by to bylo "pod stovku".
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
[quote]TomasTT napsal:
Myslím že tak trošku hledáš mouchy na něčem, co je prkotina.
quote]
pro tebe mozna jo, ve srovnani s konkurenci je Autec out.
Jestli hresi na to, ze kdo ma na BMW tak dve stovky za postovne ozeli, je to opet jen o filozofii firmy.
jak uz jsem psal ve svem prvnim prispevku - skoda, ze zde chybi konkurence v teto oblasti, vydelali by na tom vsichni.
PS: nejde mi o dva stovaky, jde mi o princip. Ja bych si toto vuci svym zakaznikum nedovolil, asi mam teda neco spatne.