Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina
Strana 2 z 2:   1    2  

Turecko - Iran v květnu
naprcccs
Přidané 29.12.2013 09:12

Registrace: 31.05.10
Zdenda napsal:
Ahoj, přes malý přejezd Esendere za městečkem Yuksekova se do Iránu taky dostaneš.
Vlastní zkušenost.
Jen je to v centru Kurdistánu, takový cikánov... checkpointy...obrněné transportéry...
Aspoň trochu adrenalin.

díky za info, to jsem rád, že nemusím až na sever.

naprcccs
Turecko - Iran v květnu
Přidané 29.12.2013 09:13

3X napsal:
checkpointy jsou na východě Turecka - "Kurdistánu" všude, to není problém a Kurdové jsou taky v pohodě, ale je tam viditelně větší bída

jinak Honzo, jestli můžeš, tak to posuň na červen, pokud se chceš courat jen v Turecku, v květnu tam může být ještě zima

bohužel, bud květen anebo červenec... takže musím v tom květnu.. Turecko bude rychlovka, na hory bohužel čas asi nebude..

Zdenda
Turecko - Iran v květnu
Přidané 29.12.2013 13:45

Registrace: 21.05.10
Máš pravdu, kurdové jsou v pohodě, jen ta Yuksekova mi připadala trochu jako Chánov...
3X napsal:
checkpointy jsou na východě Turecka - "Kurdistánu" všude, to není problém a Kurdové jsou taky v pohodě, ale je tam viditelně větší bída

jinak Honzo, jestli můžeš, tak to posuň na červen, pokud se chceš courat jen v Turecku, v květnu tam může být ještě zima

Zdenda

naprcccs
Turecko - Iran v květnu
Přidané 29.12.2013 18:17

cigoši nevadí , mám velké padáky Grin

bluesbery
Turecko - Iran v květnu
Přidané 29.12.2013 20:02

Registrace: 01.06.08
Kurdove v Iranu patrili mezi nejvstricnejsi lidi co jsem kdy na cestach potkal.. S Dufinem jsme to zazili nekolikrat na vlastni kuzi.. Zdarma vymeny pneu nebo lozisek, pozvani do domacnosti k obedu, ochota vseho druhu...atd..
Upravil bluesbery dne 29.12.2013 20:05

www.temax.cz
naprcccs
Turecko - Iran v květnu
Přidané 29.12.2013 20:20

clap

frantisek
Turecko - Iran v květnu
Přidané 29.12.2013 20:59

Registrace: 20.01.08
Checkpointy byly pred dvema roky uz jen na par mistech. Dva roky predtim to bylo daleko horsi. Esendere je lepsi, mensi prechod, moc to netrva. Pet dni je na Iran malo, zalezi na tom, co chces videt. Cesta od hranicniho prechodu dolu smer Paveh podel hranic s Irakem je uchvatna, nezada si s bolivijskyma sotolinama. jsou tam kurdove, a souhlasim s tim, ze jsou velmi vstricni a pratelsti. Coz je ale moje zkusenost s lidmi v celym Iranu. Pokud mas mesic, dej si klidne v Iranu 14 dni. Naklady oproti Turecku jsou tretinovy a kdyz uz tam vjedes, stoji za to videt co nejvic. Byli jsme tam na prelomu kvetna a cervna, v obou pripadech. Jednou byla docela zima, 7 stupnu nejen v horach, podruhy nam za 15 dni nespadla ani kapka vody a bylo pekny teplo. Viza jsem poprve resil v Praze, podruhe uz nas rovnou odkazali na agenturu. Ale mel jsem je snad behem tydne. Kdybys cokoli potreboval vedet, napis.

naprcccs
Turecko - Iran v květnu
Přidané 29.12.2013 21:02

díky za info Smile

v iranu chci být cca 10 dní - na cestu budu mít cca 23 dnů - 13 dávám na cestu i s rezervou a 10 tam.. což doufám bude stačit, více nedám.

Jo, na lidi se těším nejvíc... ještě musím pohledat místa, kam se podívat.. kdybys měl nějaké typy tak dej vedet Wink dik

Zdenda
Turecko - Iran v květnu
Přidané 02.01.2014 14:19

Registrace: 21.05.10
Ahoj Naprccsi,
jeden slovenský motocestovatel mi říkal ,že se dá do Iránu projet severním Irákem-Kurdistánem.
Prý dostaneš zdarma na hranicích kurdské vízum na deset dní, na tvém místě, bych o tom uvažoval-myslím, že to pro tebe není zajížďka...
mrkni na tento odkaz-
http://www.blizkyvychod.eu/zapisnik/ako-do-severneho-iraku/
cituji-
[i][i]Prechod hranice
Taxikár zo Silopi si ešte na otogare vezme vaše pasy, aby išiel dať spraviť kópie. Mal som so sebou aj vlastné kópie, ale tie nechcel a išiel radšej prefotiť pasy. Na hranicu to je pár kilometrov. Turci dajú len výstupné pečiatky a sme v Iraku. Príde sa do modernej čakacej haly so sedačkami a okienkami. Taxikár vybavuje veci s pasmi a my sme zatiaľ sedeli na sedačkách a o chvíľku nám priniesli čaj. Trvá pár minút kým si naťukajú údaje a potom človek začuje vlastné meno, alebo ho príde niekto ohlásiť, aby sa osobne prišiel ukázať. Za víza sa neplatí a a ich platnosť je 10 dní, pričom sa dajú samozrejme predĺžiť. Colník sa ešte pýta niekoľko otázok: „Kam máme namierené?“, „Aké miesta si chcete pozrieť?“ „Kde budete spať?“ a môžeme ísť. Ešte pečiatka a „Vitajte v Kurdistane“ Šofér Vás zavezie na parkovisko, kde už čakajú iracký taxikári....
[/i][/i]
Zdenda

frantisek
Turecko - Iran v květnu
Přidané 02.01.2014 21:36

Registrace: 20.01.08
Kamosi byli v irackym Kurdistanu na motorkach, ale vraceli se pres Turecko zpatky. Kazdopadne irackej Kurdistan urcite bude zajimavej, sice se tam nedavno prihodilo par sebevrazednejch atentatu, ale i tak hezkej kus zeme a fajn lidi.
Tady je odkaz na nase stranky, krome tohoto jsou tam jeste dalsi dva primo z cesty na motorkach:
http://www.roadodendron.cz/cestopisy/14-rukovet-ceskeho-motorkare-v%C2%A0iranu
A tady sms zpravy z druhy cesty, tentokrat autem. Ale cesta z Mariwan do Paveh, to musis dat, je to kousek od prechodu a je to maso. Vic telefonem, osobne...kdyz budes potrebovat.

naprcccs
Turecko - Iran v květnu
Přidané 06.01.2014 11:22

Zdenda napsal:
Ahoj Naprccsi,
jeden slovenský motocestovatel mi říkal ,že se dá do Iránu projet severním Irákem-Kurdistánem.
Prý dostaneš zdarma na hranicích kurdské vízum na deset dní, na tvém místě, bych o tom uvažoval-myslím, že to pro tebe není zajížďka...
mrkni na tento odkaz-
http://www.blizkyvychod.eu/zapisnik/ako-do-severneho-iraku/
cituji-
[i][i]Prechod hranice
Taxikár zo Silopi si ešte na otogare vezme vaše pasy, aby išiel dať spraviť kópie. Mal som so sebou aj vlastné kópie, ale tie nechcel a išiel radšej prefotiť pasy. Na hranicu to je pár kilometrov. Turci dajú len výstupné pečiatky a sme v Iraku. Príde sa do modernej čakacej haly so sedačkami a okienkami. Taxikár vybavuje veci s pasmi a my sme zatiaľ sedeli na sedačkách a o chvíľku nám priniesli čaj. Trvá pár minút kým si naťukajú údaje a potom človek začuje vlastné meno, alebo ho príde niekto ohlásiť, aby sa osobne prišiel ukázať. Za víza sa neplatí a a ich platnosť je 10 dní, pričom sa dajú samozrejme predĺžiť. Colník sa ešte pýta niekoľko otázok: „Kam máme namierené?“, „Aké miesta si chcete pozrieť?“ „Kde budete spať?“ a môžeme ísť. Ešte pečiatka a „Vitajte v
Kurdistane“ Šofér Vás zavezie na parkovisko, kde už čakajú iracký taxikári....
[/i][/i]

cus.. diky, promyslim to.

Jinak ja jsem z Havirova, nechces dat nekde řeč? Smile

Strana 2 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 102
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 7.13 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI