za mne Frederick Forsyth, začal jsem Dnem pro Šakala a pak přečet vše co napsal
pak jsem četl velice zajímnavou knížku Mosad, kdy cca 1/2 byl popsán výcvit atd a druhá polovina knihy případy, na kterých se Mosad podílel a bylo to zajímavý (i případ ze 70tých led, kdy zatkli Čechy v Angole - si pamatuji i ze zprácv jako malej), ale nevzomenu si na název a autor byl myslím, nějaký Polák žijící a nebo žil v Izraeli
a pak plno dalších knížek, tedy mimo ty odstíny šedi a podobné divné knihy
www.jantruhlar.cz
Doporučené knížky, aneb která knížka mě fakt dostala
Přidané 20.12.2013 09:21
Ja ctu jenom technickou literaturu a motor journal.ovsem ve spitale sem precetl knizku od fananka hagena a ted mam nacatou cestopisnou pjet misek ryze co mi poslal tomas TT k vanocum. Pak zkouknu dvd enduroskola a to uz bude jaro,skocim na GS a je docteny...
Kupredu spatki ni krok...
Přidané 20.12.2013 09:22
Bohumil napsal:
Ja ctu jenom technickou literaturu a motor journal.ovsem ve spitale sem precetl knizku od fananka hagena a ted mam nacatou cestopisnou pjet misek ryze co mi poslal tomas TT k vanocum. Pak zkouknu dvd enduroskola a to uz bude jaro,skocim na GS a je docteny...
Bohumile, vítej doma
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Přidané 20.12.2013 09:25
Tak...
Alois Šiška - KX-B neodpovídá
Filip Jánský - Vzpomínky nebeského jezdce
Robert Merle - Smtr je mým řemeslem
Georg Robert Elford - Ďábelská garda 1,2,3
František Fajtl - Sestřelen, Boje a návraty, Velel jsem stíhačům
Hans Ulrich Rudel - Navzdory
Bruce Leininger; Andrea Leiningerová - Most času
Pierre Clostermann - Velký létající cirkus
Raymond F. Toliver -Sundejte Hartmanna
Chris Ryan - Jediný unikl
Andy McNab - Konečná stanice Bagdád
... a spousty dalších titulů, které mě vždy dostanou
Upravil Kubrt dne 20.12.2013 09:27
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Přidané 20.12.2013 09:26
Alda napsal:
Já nečtu..
Ale manželka čte Padesát odstínů všeho možnýho a to nejde si nevšimnout
Ženě jsem koupil parodii na různé odstíny, a když jsem otevřel knížku a přečetl pár odstavců, tak jsem se výborně bavil. Asi to nebude knížka pro mou ženu...
Přidané 20.12.2013 09:28
Kubrt napsal:
Tak...
Přidané 20.12.2013 09:41
Jeste treba Jiri Kulhanek - cesky autor fantasy/horor/brak. Nevim proc ale jeho serie "Cesta krve", kterou jsem po prvni pulce prvni knihy povazoval za necitelnou a nedokoncitelnou mi nakonec uvazla v hlave nadlouho a rekl bych ze i prez vsechny ty hnusy, ten clovek pise clekem ctive. Ale je to pro silnejsi povahy a chce to urcitou davku nadsazky. Od precteni prvni knihy netrpelive cekam na dalsi co vyda. Mimochodem sehnat to je fakt problem a kousky se prodavaji treba za nekolik tisic. Daji se ale sehnat e-knihy neoficialni cestou. Treba ale vyhlidka na vecnost, ta posledni, se jeste porad prodava ale neni to az tak supr jak predchozi.
Nocni klub je taky dost dobry. Ale nastaveni ocekavani - rekl bych ze je to pro uzky okruh ctenaru a velice specificke.
Pratchetta tady uz nekto psal, taky muzu doporucit
Přidané 20.12.2013 09:56
Celým životem mě provází Johannes Mario Simmel Hurá ještě žijeme
V mládí mě dost odrovnal Jan Pelc A bude hůř
Jinak mam rád napětí Andy McNab, Lee Child,Stieg Larsson a mnoho dalších.
Přidané 20.12.2013 09:57
Kubrt napsal:
Tak...
Přidané 20.12.2013 09:59
... taky trochu ujíždím na postavičkách zeměplochy od Terryho Pratcheta
a synátor teď hltá jeden "Deník poseroutky" za druhým ... a to i radši než sedět u kompu nebo tabletu - a to je co říct
Upravil chstepan dne 20.12.2013 10:03
(ch)stepan
Přidané 20.12.2013 11:18
[quote]Honza_BMW_VW napsal:
pak jsem četl velice zajímnavou knížku Mosad, kdy cca 1/2 byl popsán výcvit atd a druhá polovina knihy případy, na kterých se Mosad podílel a bylo to zajímavý (i případ ze 70tých led, kdy zatkli Čechy v Angole - si pamatuji i ze zprácv jako malej), ale nevzomenu si na název a autor byl myslím, nějaký Polák žijící a nebo žil v Izraeli
a pak plno dalších knížek, tedy mimo ty odstíny šedi a podobné divné knihy[quote]
A není to třeba toto :
autor : Victor Ostrovsky, u nás vyšlo pod názvem : "Lstí a klamem" (orig.: "BY WAY OF DECEPTION"
Upravil IL-70 dne 20.12.2013 11:19
Přidané 20.12.2013 11:25
Kubrt napsal:
Tak...
Tak z toho všeho co se tu objevilo, konečně můj šálek kávy. Válečná literatura obecně. Poslední co jsem přečetl - Vasilij Zajcev-Vzpomínky odstřelovače - se mě moc nelíbila. Teď rozečteno - Albrecht Wacker-Na mušce lovce - zatím dobrý. Jinak mám moc rád třeba knihy od Miloše Hubáčka.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Přidané 20.12.2013 11:33
... a pánové nikdo zde nečte Švejka ?
Mám Švejka, ty dvě knihy, už nekolik let neustále na nočním stolku a když to po chvilkách cca. během roku dočtu, tak beru do ruky znovu první díl. Vždycky se bavím tak, jako bych to četl poprvé, nikdy jsem se nenudil, ta kniha pokaždé nečím novým překvapí.
PS : Manželka nechápe, jak to můžu číst pořád dokola a když se u knížky hlasitě chechtám... chodí se dívat jestli jsem se dočista nezbláznil.
Přidané 20.12.2013 11:45
Kubrt, tomasgs
Asi najlepšia knižka na túto tému je Já berlínksý voják od Helmuta Altnera, nevedel som sa od toho odtrhnúť. Ďalšia dobrá kniha je Tažení v rusku od Leona Degrelleho. Elfordovu gardu som prečítal 2 x a prichádza čas si to zopakovať :-) Inak Andy McNab , jeho knihu Bravo two zero som zlúskol na posedenie, bola ale požičaná a už sa k nej neviem dostať. Obecne u mňa vedie literatúra faktu a vojnová liter.
Z iného súdka je Sherlock Holmes , Karl May a jeho knihy .
Glock-plastik fantastik :-)
Přidané 20.12.2013 11:46
IL-70 napsal:
[quote]Honza_BMW_VW napsal:
a pak plno dalších knížek, tedy mimo ty odstíny šedi a podobné divné knihy[quote]
A není to třeba toto :
autor : Victor Ostrovsky, u nás vyšlo pod názvem : "Lstí a klamem" (orig.: "BY WAY OF DECEPTION"
twl, to je přesně ono, díky
jinak klasika Švejk, Deník malého poseroutky xy dílů, Už zase skáču přes kaluže, Zvonokosy, xy dílů Boříkovy lapálie, Lichožrouti, pekelná třída, taky mayovky na základce, jééé, toho je spousty a spousty pěknýho, jen se to doma nevejde do knihovny a koukám, že jsem psal i něco, co jsem četl dětem a nebo co jsem si přečet než to dostali ;o))
www.jantruhlar.cz
Přidané 20.12.2013 12:01
Apač, který chtěl být orlem a Válečný reportér od fotografa Patricka Chauvela. Zacinal v 18 letech jako fotograf ve VIetnamu a pak byl skoro vsude, kde to bylo o hubu. Neskutecny cteni, hodne ostrej chlapik!
Přidané 20.12.2013 12:08
Tomasgs, glock7 : tohle byl jen takovej nástřel, co jsem si hned vzpoměl. Hafo knih mám doma a hafo knih mám na bytě v Táboře. Nejvíc čtu literaturu faktu a válečné romány. Vzpomenu si třeba ještě na "SS peklo na východní frontě", "10800 sestřelů - bojový deník JG 26" , "Sestřelen nad Anglií" a kniha o německém stíhacím esu na Bf-109, který operoval na finské frontě. Velice poutavé vyprávění. Obecně žeru spíš letecký žánr z druhé sv. války. Piloti atp. nejčastěji němci.
Momentálně čekám až vyjde kniha ( a čekám poprvé v životě a fakt se moc těšim) která se v originále jmenuje A Higher Call od Alexandra Larryho. Kniha vypráví o pilotovi B-17tky a pilotovi Bf109tky, kdy němec ušetřil uplně rostřílenou 17tku a nechal je doletět do Anglie. V devadesátých letech se setkali a jsou z nich nejlepší přátelé. Moc se na tu knihu těšim
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.