Není to tak těžký když to dělá někdo, kdo už s tím má zkušenosti. Jinak tu samou věc můžeš udělat tak šíleně těžkou, že to láme trubky rámu co to drží. Když to má být pevný a lehký, už se to blbě dělá "na koleně" vysavačem. Čím míň je v tom lepidla, tím lehčí to je. Odlít to z epoxidu umí každej ale udělat to fakt pevný a lehký, to zase tak snadný není. Mám dvě finální verze kokpitu na své 1150 a rozdíl v celkové hmotnosti je skoro 2kg! Když si vezmete, jak vysoko nad těžištěm ty dvě kila jsou, tak to je děsně moc.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Rozhodně bych nechtěl nějaký paskvil a myslím si, že to není uplně jednoduchý vyrobit, je tam dost hran a přechodů a působí to fakt lehce...
Kdyby bylo ''kopito'' tak by se mi to líbilo přímo z carbonového vlákna.
Myslím, ale že to fakt není práce na chvíli-přistavit motorku někomu kdo si stím bude hrát - no myslím, že to je na dost desítek hodin práce jen tvorba toho kopita...
Tom
xHackerM napsal:
Zkus se poptat na fórech tunnerů s autama. Ti s laminátem umí...
Jinak na Doubravce je firma, která dělá s laminátem, ale věnují se lodím. Nicméně jako bokovku by to někdo mohl zkusit (říkal mi bývalý soused, že tam dělá).
no ale na cenu se raději neptej ,chtěl jsem před pár lety dva blatníky na Velorex .zaplatíš kopyto - které ti nedají (dával jsem jim jeden blatník na výrobu kopyta) + cenu výrobku. byl to mazec
nakonec jsem je udělal oba doma.
bylo podle čeho.
Malá vychytávka: pokud chcete okopčit např blatník klidně lakovaný,stačí ho potřít pastou na parkety a můžete laminovat :-)
ani se ho to nedotkne .používám dou složkovou pryskyřici MTB,nebo s označením 109
Piju a kouřím za West UPS Bohemia
xHackerM napsal:
Jinak na Doubravce je firma, která dělá s laminátem, ale věnují se lodím. Nicméně jako bokovku by to někdo mohl zkusit (říkal mi bývalý soused, že tam dělá).
no ale na cenu se raději neptej ,chtěl jsem před pár lety dva blatníky na Velorex .zaplatíš kopyto - které ti nedají (dával jsem jim jeden blatník na výrobu kopyta) + cenu výrobku. byl to mazec
bylo podle čeho.
Malá vychytávka: pokud chcete okopčit např blatník klidně lakovaný,stačí ho potřít pastou na parkety a můžete laminovat :-)
ani se ho to nedotkne .používám dou složkovou pryskyřici MTB,nebo s označením 109
Taky si myslím, že ta cena bude šílená, ale je mi divný, že se do toho ještě nikdo nepustil.Nejsou ani žádný pořádny fotky na ADVrider apod...
Tom
xHackerM napsal:
bylo podle čeho.
Taky si myslím, že ta cena bude šílená, ale je mi divný, že se do toho ještě nikdo nepustil.Nejsou ani žádný pořádny fotky na ADVrider apod...
Presne tak, taky sem na to nikde nenarazil.
Mam souseda modelare a ten delal ba zakazku kapoty na ctyrkolku, prislo to jeho zakaznika na krasnejch 60tis (navrhy, formy a finalni napasovani)
Teď si mě pobavil...na to určitě nemám vlohy ani trpělivost...bohužel.
...nechat si to udělat Jenom otázka peněženky.
Ta 12ka me uplne extra nezaujala, ale ta 1100 je pekna. Kdo se s tim u nas zabyva? Ja s nejakym laminovanim nebo necim podobnym nemam zkusenosti, krom zaplat na lodi
Taky mám na mysli tu 1100 ta 1200 je hrozně bachratá a oplácaná....
Někde jsem viděl, že někde na Slovensku někdo vyrábí masky na F650GS a XRV....
Z čeho je asi to světlo co použil do masky..vypadá trošku jako z XL125Varadero....ale je menší.
Asi mluvíš o tomdle ne? http://motoride.s...allye.html něco takovýho by se mi líbilo je to ve vláknu úpravy F 650 GS
F 650 GS (00)
Ta 1150 není špatná ale zásadní problém je v tom, že to je namontované na původním rámu a ještě navíc tam je nahoře roadbook. Celý kokpit s přístroji a vším dalším drží dvě malé kovové patky navařené na trubce a nevěřím tomu, že to bude držet dlouho. Předělat to, by chtělo prostě udělat tu úpravu kompletně - vyházet sériové přístroje a rámeček kokpitu udělat vyztužený. Stejně ale celý předek včetně zobáku ponesou ty dvě relativně tenké boční trubky a bude to dost vibrovat. Nejhorší jsou ale ty dvě navařené patky.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...