Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 2 z 2:   1    2  

Reklamace bot??
TomasTT
Přidané 07.01.2014 14:27

Registrace: 15.03.07
Kraftrad napsal:
Já si myslím, že kvalita "značkového" zboží rapidně klesá a výrobci se s tím tak nějak nechtějí smířit . Kult Mercedes, BMW, Bosch atd. už dávno není co býval. Jestli nás označují jako východní evropany rovná se podvodníky, jak označit třeba firmy z těch zemí, kde jsou doma západní evropané a tudíž nepodvodníci a tyto firmy si u nás účtují za stejné zboží nebo služby i dvojnásobek ? Napadá mi třeba slovo h.ajzl nebo k.urvy, co vy na to ? A rozdělovat čestné a nečestné naší západní hranicí mi přijde hloupé, stejně tak , že nikdy nikdo nezneužil na "západě" práva spotřebitele. Vrátím se k reklamaci bot....dokud budou jednat odlišně než u těch nepodvodníků, podvody budou bujet dál a spousta lidí si prostě nějak vypomůže, třeba tím zmrzlým zlomením, a proč by to vlastně neudělali, jen se brání, s prasklou nebo odlepenou botou se přece nechodí, v Čechách ani na " západě"...
Každou chvíli tu čtu, jak někdo není hrdý na to, že je Čech, jaký jsme vych.cánci,
kolaboranti atd. , jako by se předháněli ti, co to píšou, kdo nejtrefněji čecháčka pohaní...těm bych chtěl říct - Jděte do pr.dele

Problém je spíš v tom, že i ti "značkoví" výrobci už prakticky nikdo nevyrábějí sami. Podívej se třeba na to BMW - hadry jim šije každý rok někdo jiný (maďaři, pak indonézie, teď bůhvíkdo...). Navigace jim vyvíjí a vyrábí Garmin. Doplňky jim vyrábí několik výrobců (vč. Touratechu).. Divím se, že jim ty motorky nevyrábí rovnou třeba Huang-XChing Factory. I když s některými v minulosti už to takhle vypadalo. Kdo z výrobců bot dělá v evropě? Možná když si koupíš nějaké ručně šité boty k obleku, tak jsou možná z Anglie a šité v Anglii. A nejspíš ti vydrží 20 let. Ale sportovní věci? Všechno je z Asie nebo někde ze zemí, kde je levná práce. Kostarika apod. Koupíš si "americké" lyžáky K2 a zjistíš, že jsou vyráběné v Maďarsku. Nike tenisky na Srí-Lance. Kdyby někdo z těch výrobců chtěl vyrábět v Evropě, tak už tady není.
Pochopitelně že je pak problém, když zjistíš, že zákazníci nechtějí rukavice z kůže "rituálně zabíjených zvířat" ale v tom případě si bude člověk muset trošku omezit počet výrobců, od kterých to může koupit, asi tak na dvacetinu, protože v Pákistánu vyrábí rukavice prakticky všichni - od Heldu přes BMW až po ty značky, kterou si zvolíš sám v mailu, kde objednáváš kontejner motocyklových věcí.

Já nemám nic proti OEM výrobě, bez toho to asi nejde a dost dobře si nedovedu představit, že by BMW vyvíjelo a vyrábělo svojí vlastní navigaci, svojí vlastní řídící jednotku motorky, svoje vlastní svíčky, pneumatiky atd. Ale občas si lidi myslí, že když je to "s logem výrobce" tak to musí být přece to nejlepší na světě. A nemusí.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
jetam
Reklamace bot??
Přidané 07.01.2014 14:44

Registrace: 03.06.10
v A3 sem reklamoval 2x boty a neuspěšně pokaždý Angry

http://www.zamky-retezy.cz/
TomasTT
Reklamace bot??
Přidané 07.01.2014 15:35

Registrace: 15.03.07
My měli poměrně nepříjemnou zkušenost s dovozcem Oxtarek, kdy bývalé kolegyni fungl nová bota tekla a řešilo se to s nějakým znalcem nebo zkušebnou, tak to poslali atd. Pakárna ale nakonec to uznali a poslali jiné, které už byly OK. Ale nevím co zkoušet ve zkušebně když jsme ponořili botu do umyvadla a uvnitř bylo mokro.

Na sportovní boty jsem měl štěstí ale teď před svátky mi vyřídili reklamaci kalhot (sportovní - Nike) v jedné prodejně v Čestlicích, která ke konci roku končila. Trvalo jim to sice od září ale nakonec mi dali zpátky peníze resp. voucher na útratu těch peněz v nové prodejně kterou otevřou. Což mě vyhovovalo.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Roman Jakub
Reklamace bot??
Přidané 07.01.2014 17:33

Registrace: 17.07.11
Já se snažím kupovat zboží u prověřených obchodníků. Za poslední dobu jsem řešil tři reklamace. Dvě v ČR a jednu v D
V ČR jsem reklamoval HDD u mého oblíbeného, dobrého a častého dodavatele. Vzal HDD, vyzkoušel, okamžitě poslal jiný kus se slovy. Tenhle si vyreklamuju.
Dál jsem reklamoval držák na telefon do auta. Takový malý krámek u nás na námětí. Chvíli jim to trvalo, ale bez řečí jsem dostal nový (byla prý vadná celá série)
A před Vánoci jsem reklamoval rukavice na motorku u Louise. Okamžitě jsme dostali nové a protože stáli o 20EURo méně, než jsme je pořizovali, ještě nám o tu dvacku zlevnili další zboží, co jsme si tam kupovali.
Chtěl jsem tím říct. Snažím se i tyto rizika eliminovat tím, že nakupuji u důvěryhodných prodejců se kterými mám zkušenosti. Dlouhodobě se mi to vyplácí.

klapoun
Reklamace bot??
Přidané 07.01.2014 21:38

Registrace: 16.01.08
vůbec nevím, jak to napsat, ale mě vyměnili komplet oblečení Halvaron - kalhoty, bundu, dokonce i boty a to prosím cca půl roku po dvouleté záruční lhůtě... Jen jsem si postěžoval, že ta kvalita je špatná, že do toho už rok teče a paní na Kladně řekla ať to přivezu no a za měsíc jsem si oblékal fungl nový...

Jarys
Reklamace bot??
Přidané 07.01.2014 21:40

Registrace: 10.12.10
A teklo do nich opravdu?Smile
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě dalekoSmile

http://jarys73.rajce.idnes.cz/
magoss
Reklamace bot??
Přidané 07.01.2014 21:51

Registrace: 04.11.10
Teď před svátkama jsem reklamoval taky boty, po prvníu obutí jsem utrhnul poutko na tkaničku, jsem ale zastáncem osobního jednání takže jsem si zajel do nejbližsí prodejny kde to mají a bez potíží mi je vzali

na podzim jsem byl reklamovat softčelovou bundu má mít vodní sloupec 7tis mm či jak to tam je po prvním vyprání se z bundy stala houba co sála snad vlhko i ze vzduchu, volal jsem tam kde jsem to koupil bylo to Brno a tam mi řekli že když to dovezu do nejbližší prodejny Alpine že na to kouknout. slečna bundu nechtěla vzít se slovi že stačí inpregnace ale po mém naléhání že bunda s tanovím vodním sloupcem toto nemůže udělat po prvním vyprání tak jí vzala a do 3 týdnů jsem dostal bundu fungl novou :-) ale mylsím že po prvním vyprání to bude asi to samé že sep rostě jedná o zmetek výrobek :-D takže tam asi na konci jara půjdu znova :-D

klapoun
Reklamace bot??
Přidané 07.01.2014 22:38

Registrace: 16.01.08
Jarys napsal:

Teklo, a to i když byl brod dalekoGrin

Jarys
Reklamace bot??
Přidané 07.01.2014 22:55

Registrace: 10.12.10
klapoun napsal:
Jarys napsal:

Teklo, a to i když byl brod dalekoGrin

vole Grin
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě dalekoSmile

http://jarys73.rajce.idnes.cz/
Honza_BMW_VW
Reklamace bot??
Přidané 08.01.2014 02:00

Registrace: 23.06.12
zdar Aleši,
tady je seznam soudních znalců pro severní Čechy
http://datalot.ju...&Seq=1
odkaz to hází na zadání, tzn.:
obor/odvětví = zadej/vyber Ceny a odhady
specializace = napiš použité zboží
kraj = Severočeský
vybere Ti to 13 kousků
Zdeňka Millera znám, tak dej příp. vědět, můžu mu zavolat, ale nevím jak je na tom s časem.
Jinak, pokud si necháš zpracovat Znalecký posudek, ze kterého vyplyne, že se jedná o vadu výrobku, pak reklamaci uznají a jak bylo uvedeno, uhradí Ti i náklady na ZP, poštovné apod.. Pokud neuspěješ, můžeš se obrátit na Znalecký ústav ve Zlíně.
Jinak co tu bylo popsáno s různými praktikami půjčoven navigací, ale i obráceně výrobek v mrazáku, to je smutné kino, ale každého věc.
Upravil Honza_BMW_VW dne 08.01.2014 02:04
www.jantruhlar.cz

www.jantruhlar.cz
Thymallus
Reklamace bot??
Přidané 08.01.2014 07:00

Registrace: 07.04.09
Mno.. o botách bych mohl vyprávět... a o reklamacích všeobecně taky. Já to totiž doslova přitahuju, že co koupím, to se pokazí :-)
Každopádně jsem si jednou řekl dost a od té doby si nenechávám s.rát na hlavu a věci reklamuji - když někteří výrobci vyrábějí zmetky, tak ať si nesou náklady na reklamaci.
Začalo to meteostanicí, u které se u venkovního čidla pravidelně kazil displej - neukazovaly všechny segmenty. Dvakrát jsem dostal nové a potřetí už jsem to ani neposílal, bo to bylo po záruce, ale evidentně zmetek z výroby.
Boty... mám doma tenisky už 7let (hi-tec) a krom prošlapané podrážky furt drží. Koupil jsem si merrely a už první týden pi začala "pískat" pravá bota (propadlá pata) ale nějak jsem si zvykl a reklamoval je až po roce a půl chození, kdy se mi prodřel svršek - kdy hrubší materiál šoupal o slabší a prodřel díru. Podle mne to bylo špatně konstruované, podle výrobce špatně vybraná obuv. Nicméně mi reklamaci uznali k vůli té propadlé patě (intersport).
Tož koupil jsem salomony - pěkné botičky, jen po třech dnech nošení si bota sedla a v oblasti pat mne začala tlačit podrážka (jak je teď moderní dělat z boku různé vlnky, tak mne to začalo tlačit), každopádně boty nenositelné, bo jsem v nich nemohl vydržet. Naštěstí (opět intersport) hlásali, že do 14 dní se dají věci vrátit a paní na pokladně mi to uznala (boty jsem nosil jen v práci v kanclu po koberci). Dostal jsem ale voucher a musel si vybrat boty z té samé prodejny. Takže (bohužel) opět merrely. Ty jsem reklamoval dvakrát - začala se odlepovat podrážka a praskla kůže na svršku. poprvé mi to slepili a podruhé jsem je upozornil na to, že to není jen odlepené, ale i prasklé, tak mi vrátili peníze.
Teď mám rok keen a jsem spokojen. i když sandále keen jsem už jednou taky nechával reklamovat - odlepovala se podrážka od vložky v oblasti paty - paní se celkem divily, protože s těma sandálama žádné problémy nejsou. Jenže já mám fakt na všechno smůlu...

Mimochodem, mé první adidasky na střední škole - rodiče je prali tak 2x ročně v pračce a sušili na topení a podrážka se začala odlepovat až po dvou letech - udělat to s botama teď...

Paměťové karty a flashdisky kupuji zásadně v alfě, páč tám to při reklamaci mění kus za kus. Občas kupím něco v lídlu, páč tam takyu s reklamací problém není. Je to ale celkem děs někdy něco reklamovat, protože čeští prodejci jsou někdy moc nepříjemní. Z jejich pohledu se jim někdy ani nedivím.
Někdy objednávám něco z číny a dvakrát jsem už něco reklamoval - naposledy BT sluchátka - pošleš na jejich adresu, zkopíruješ podací lístek a oni hned pošlou novou věc a poštovné přičtou jako bonus k dalšímu nákupu. To je pěkný přístup. Jen se děsím toho, že to někdo začne zneužívat a dopadne to jako všude...

Tome - s těmi výrobnami na východě je to jasné. Podle mne jde ale o to, pohlídat výstupní kontrolu. Když už výrobce vyrábí na těchto trzích a má jméno, měl by vyrábět kvalitně - proto si ho lidé kupují, že... určitě se vymezí nějaké peníze na reklamace, raději bych ale tyto prostředky viděl ve větší kvalitě s méně reklamacemi. Navíc kolikrát se vyrábí "různé" kvality pro různé trhy...
Upravil Thymallus dne 08.01.2014 07:02
Když je vůle, cesta se najde Wink
www.atomer.sk/user/10316/upload/ftp_client/rajce.png

Strana 2 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 134
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,733
Nejnovější člen: mikyjawak

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.17 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI