Jak jste se vlastně dostali k BMW GS/GSA aneb jak to začalo s bebebe?
Přidané 19.01.2014 20:56
Mám 1100, a nikdy se mi nelíbila, směšně vystrčený válce, nevzhledný zobák, zkrátka už jako nová se mi zdála trochu staromódní. Toužil jsem spíš po chopperech, takovej H-D, to by bylo něco. S nohama na zemi jsem ale uvažoval o VT 750 C2, viragu 750 a tak.
Někde ve mně byla však touha cestovat a dívat se i do míst, kam by chopper nepáchl. Takže volání na inzeráty a hledání Afrik, Transalpů, Xtéček a nakonec hurá do Oomouce na pěknýho, neškráblýho Alpíka.
Poté, co jsem ten o dva roky omlazený, kladivem obouchaný krám s ohlou stupačkou hodil majiteli na hlavu, zavzpomínal jsem na akci Yamahy, která za podobné peníze nabízela fungl nový viraga 535.
Výlet do Španěl se povedl, a nebýt té kamenité cesty, kde po sto metrech řekl zadek mé kámošky rezolutné NE, měl bych ji možná dodnes.
Pak přišel test ojeté 1100 v Supermotu, ta hrozná motorka se kupodivu zamlouvala spoustě cestovatelů...., a pak fotky z Rumunska aj.
Ovšem rozhodný impulz přišel až po objevení tohoto fóra. Zkrátka, dobří lidé ještě žijí, a s některými lze zažít zde na fóru i velkou legraci.
Přidané 20.01.2014 15:24
Taky přidám ten svůj osud jak jsme k sobě přišli nebo na sebe zbyli?? Nikdy jsem jako malej neměl k motorkám moc vztah, ale oba bratři byli opak a pořád se v nějakých vrtali. Pak jsem se párkrát povozil na Simsonu samozřejmě Enduro a najednou se mi to začalo zamlouvat, možná proto, že jsem začínal být línej a dalo se tím ušetřit spousta kroků když jsme chtěli pivko na chatě. Pak si oba bratři pořídili supersporty a bylo mi jasný, že chci taky moto. Na pol. škole jsem byl s kolegou co měl Dominatora a bylo jasno. Chci enduro. pořídil jsem Dominatora, měl ho fakt rád a hodně si s ním za 2 roky užil, ale už v té době mi bylo jasný, že chci velké enduro s duší. K BMW jsem měl na první pohled odpor asi jako nejeden z nás. no na jednoválci to na cestování nebylo tak jsem pořídil Transalpa 650 upravil k obrazu svému a myslel jsem, že to bude na věky. Pak jsem, ale potkal kamaráda co měl 1100 GS a ten mi ji bez váhání nabídl ke svezení a bylo to. Velká, těžká ošklivá, ale BMW od té doby jsem byl nalomený a koukal po GS on si pak pořídil 1200GS a ještě tu sezonu na ní zemřel. Po něm si 1200GS pořídil další kamarád Pavel Zamy Zámečník a ani ten svou první sezonu nepřežil takže myšlenka na GS šla na pár let stranou. Ale pořád to tam ve mě hlodalo a četl jsem tohle fórum, koukal na fotky a videa až mi tu místní člen Franta Němců nabídl, jestli se nechci podívat na 1150GS a dál asi nemá cenu pokračovat. 19.12.2013 jsem si svou 1150 GS přivezl pod stromeček a doktorka mi sdělila jasnou diagnozu je to BMW GS
Upravil MoonCZ dne 20.01.2014 15:26
BMW R 1150 GS
Přidané 20.01.2014 15:58
To je docela silnej a i hezkej příběh .
Když sem se dozvěděl, že kupec mýho fároše, kterýho sem mu prodal včetně kompletního obleční na tý motorce zemřel, měl sem taky přestávku :-( a skoncoval s se sportovníma silničníma motorkama.
Tak hodně štěstí a díky za pěknej příběh.
Nežiju proto abych byl, ale proto abych žil!!
Přidané 20.01.2014 16:03
U nás to začal nejdřív jeden bratr...pak Já...druhej bratr...no a přidal se i táta. Jen ta máma pořád jezdí na kole...
A postup byl následující...Manet Korado - Suzuki GZ125 marauder - Yuki100 Smile - R1150GS - a stávající sestava je R1150GSA + KTM 950 Superenduro + ta legendární Yuki
Na nějaký šest-pade a podobný nebyl čas...kdo se bojí, nesmí do lesa...
Upravil zetor dne 20.01.2014 16:10
Přidané 20.01.2014 16:09
zetor napsal:
U nás to začal nejdřív jeden bratr...pak Já...druhej bratr...no a přidal se i táta. Jen ta máma pořád jezdí na kole...
A postup byl následující...Manet Korado - Suzuki GZ125 marauder - Yuki100 Smile - R1150GS - a stávající sestava je R1150GSA + KTM 950 Superenduro + ta legendární Yuki
Zetore, někdo se o všechny přece starat musí
R 1100 GS
Přidané 20.01.2014 16:39
Tak se taky přidám...
Pavel (brácha - kdo neví) měl od jakživa nějaký motorky, takže já už jako malej smrad, jakmile jsem slyšela motorku nastartovanou visela na vratech a dokud mě Pavel nesvezl tak jsem ze vrat neslezla. To mě nepřešlo ani po tom, co jsem si spálila nohu o vejfuk
Pak pořídil Pavel nějakou silniční Aprilii padesátku, na který jsem jezdila mezi polema sem a tam, pak jsem absolvovala jednu jízdu na fichtlu po poli, kde jsem jen taktak dobrzdila před roštím...
No a v 15-ti mi nejmenovaný a nejlepší bratr pořídil novou XR 125 L, na který jsem začala jezdit samozřejmě bez ŘP a hned v 16-ti, když razítko na řidičáku nebylo ani zaschlý jsme vyrazili na cca 10 dní přes Rak. Alpy do Chorvatska (na 125 3 kufry, pytel za sebou - cestovní motorka jak vyšitá ).
V 17-ti postup - SLR 650, opět ježdění bez ŘP, s jednou absolvovanou pokutou, kde si páni policisté nevšimli toho, že na tu motorku nemám příslušnou skupinu...
No a pak v jednadvaceti opět ježdění bez ŘP a to už na zděděné XRV 750 Africa Twin, kterou bych samozřejmě měla do teď, kdyby mě pán na křižovatce nepřehlédl a motorka tak šla nabořená do světa...
Teď už asi všichni vědí, že v garáži stojí R 1100 GS... a do jara daleko sakra
R 1100 GS
Přidané 20.01.2014 19:40
zetor napsal:
Na nějaký šest-pade a podobný nebyl čas...kdo se bojí, nesmí do lesa...
no s tim prislovim je to pravda, jako ja kdyz sem se tesil jak si v 15ti udelam papiry a budu jezdit ofiko a co myslite? no prisla prilezitost a prachy z brigady a pridanim pincka sem koupil Jawu 350 Californian a jezdil sem do 18ti zas na cerno a taky sem se moc nebal jednou sem zinkasoval facku od dopravaka a tlacil domu. Ten mi vydrzel do 20ti a myslel sem si, jak sem ho bezva prodal za 20tis no dneska je to za krasnych 80 .
Upravil Macek01 dne 20.01.2014 19:41
Přidané 20.01.2014 19:44
martaxrv napsal:
Tak se taky přidám...
Pavel (brácha - kdo neví) měl od jakživa nějaký motorky, takže já už jako malej smrad, jakmile jsem slyšela motorku nastartovanou visela na vratech a dokud mě Pavel nesvezl tak jsem ze vrat neslezla. To mě nepřešlo ani po tom, co jsem si spálila nohu o vejfuk
Pak pořídil Pavel nějakou silniční Aprilii padesátku, na který jsem jezdila mezi polema sem a tam, pak jsem absolvovala jednu jízdu na fichtlu po poli, kde jsem jen taktak dobrzdila před roštím...
No a v 15-ti mi nejmenovaný a nejlepší bratr pořídil novou XR 125 L, na který jsem začala jezdit samozřejmě bez ŘP a hned v 16-ti, když razítko na řidičáku nebylo ani zaschlý jsme vyrazili na cca 10 dní přes Rak. Alpy do Chorvatska (na 125 3 kufry, pytel za sebou - cestovní motorka jak vyšitá ).
V 17-ti postup - SLR 650, opět ježdění bez ŘP, s jednou absolvovanou pokutou, kde si páni policisté nevšimli toho, že na tu motorku nemám příslušnou skupinu...
No a pak v jednadvaceti opět ježdění bez ŘP a to už na zděděné XRV 750 Africa Twin, kterou bych samozřejmě měla do teď, kdyby mě pán na křižovatce nepřehlédl a motorka tak šla nabořená do světa...
Teď už asi všichni vědí, že v garáži stojí R 1100 GS... a do jara daleko sakra
Tak jeste, ze jsi v poradku a takhle to dopadlo. Taky se nemuzu jara dockat, ale nakonec tu bude a reknem si pro sebe jak to zase uteklo :-). Tak at ti slouzi a gratuluju
Přidané 20.01.2014 20:00
Jazdim na motorke od 14tich rokov, vystriedal som zopar slusnych masin. Ked som mal 25 rokov chcel som s motorkami skoncit nakolko som mal 05/10/2001 vaznu dopravnu nehodu na CBR900RR "1 a 1/2 dna v kome". Motorku som dal opravit a este odjazdil jedno leto. Potom pauza do 2009, kupil som nahaca Hondu CB1000 R, neskor ubral plyn a presedlal na skuter Gilera Nexus 300ie, velmi pohodlny a prakticky do mesta ...pred mesiacom sme sedeli na kave a kamarat zacal nieco splietat o Honde Crosstoure, ze by si ju kupil. Tak sme sa isli pozriet do Hondy, odtial sme zbehli do BMW a tam mali R1200GS LC mr 2014 vo vsetkych 4-och farbach, cerstvo zlozene pre klientov ktori to mali objednane. Najviac sa mi pacila modra a prave tu mal objednanu chlapik ktory nevedel dat nakopu financie. Ja som motorku kupovat nechcel ale kedze som nemal vymysleny pre seba darcek na Vianoce, tak ma napadlo ze tymto si urobim radost ...a o par dni uz bola doma v garazi
HONDA CB 1000R 2009, GILERA Nexus 300 i.e. 2011, BMW R1200 GS 2014
Přidané 20.01.2014 20:08
juro017 napsal:
Jazdim na motorke od 14tich rokov, vystriedal som zopar slusnych masin. Ked som mal 25 rokov chcel som s motorkami skoncit nakolko som mal 05/10/2001 vaznu dopravnu nehodu na CBR900RR "1 a 1/2 dna v kome". Motorku som dal opravit a este odjazdil jedno leto. Potom pauza do 2009, kupil som nahaca Hondu CB1000 R, neskor ubral plyn a presedlal na skuter Gilera Nexus 300ie, velmi pohodlny a prakticky do mesta ...pred mesiacom sme sedeli na kave a kamarat zacal nieco splietat o Honde Crosstoure, ze by si ju kupil. Tak sme sa isli pozriet do Hondy, odtial sme zbehli do BMW a tam mali R1200GS LC mr 2014 vo vsetkych 4-och farbach, cerstvo zlozene pre klientov ktori to mali objednane. Najviac sa mi pacila modra a prave tu mal objednanu chlapik ktory nevedel dat nakopu financie. Ja som motorku kupovat nechcel ale kedze som nemal vymysleny pre seba darcek na Vianoce, tak ma napadlo ze tymto si urobim radost ...a o par dni uz bola doma v garazi
No tak hlavně, že si taky ok a gratuluju ti k tý krasavici no nevim kolik lidí by si po takový zkušenosti sedli na moto RESPECT
Přidané 21.01.2014 05:35
Já jsem měl od mládí pár šicích strojků - pincek,půjčená jawka250,potom svůj první nový stroj ČZ 250 TRIAL výroba1968 a za ním přívěs PAV,strojky šly do světa.byla tu rodina a starosti a stavba .Dál začala chodit na svět vnoučata.
40 let uběhlo a chuť na cestování se vrátila.Syn mi půjčoval poslední typ Jawy 350/640
vyrobenou 2005.Apetit na jezdění byl větší a větší,tak jsem prodal garáž a koupil za ni
SUZUKI 650 V STROM. A najednou se měly slavit moje šedesátiny a já jsem se povozil na dvanáctce GS.Hrdě jsem rodině navrhnul,aby mi nedávali k svátku žádné broušené vázy a podobně,že už mám vybráno a vyhlédnuto.Stromek šel do světa.
A já mám už třetí rok GS1200/ 2004.Toš tak je to se mnou,čtyřnásobným dědkem.
Upravil GaStan dne 21.01.2014 08:16
Kde je vůle,tam je cesta..
Přidané 21.01.2014 08:53
Tak já motorky spíš celý život jen okukoval.Jezdil autem a na koních.Mladší syn,pokaždé když dostal nějaké peníze,tak přinesl časopis o motorkách ,nebo katalog,stačilo aby tam byla vyfocená jakákoliv motorka. V 10 letech jsem mu koupil mopeda,v 15 DT , v 17 Husgvarnu 250. No a napadlo mě že se svezu. Po neustálých
hádkách ,kdo na tom pojede,a po výčitkách že mu motorku pořád beru,jsem v roce 2007 jel kolem Bychla ve Vestci a zahlídl ve výloze motorky. Od té doby mám svoji první motorku v životě a nevím jestli nebude i poslední.Máme spolu vztah. Potom jsem už jenom dělal řidičák ,uzavřel životní pojistku a jezdím,jezdím,jezdím
Přidané 21.01.2014 12:49
U mě cesta k BMW začala někdy v mladším věku(12+), kdy jsem se svezl na babiččině Babetě. Jelikož naši nebyli k tomu, abych si mohl pořídit jakoukoliv motorku, tak jsem jezdil na prázdniny za strejcem, kterej mi hned po babetě do pacek vrazil ČZ 175 z roku 1958. Následoval obchod s kamarádem a za odvoz jsem si dovezl svou první motorku - pincka rozdělanýho na prvočinitele. Pak následovala Jawa 175 a Jawa 250. Za peníze ze své druhé prázdninové brigády jsem si koupil největší kepl za svou moto-kariéru MZ 251 ETZ. Střep nad stepy, 10 mitut jízda tejden opravy. Naštěstí jsem se jí zbavil a koupil si konečně pořádnou motorku. Byla to Hondička CBF 500 a měla ABS. Konečně jsem mohl po těch letech motání šroubovákem svobodně jezdit. Úžasnej stroj a rád na něj vzpomínám. Následoval prodej a koupě Yamahy FZ6 S2 Fazer, se kterou jsme začali trochu cestovat. Ta vydržela doma dva roky. Když jsem zvažoval prodej Fazera, tak soused půjčil na víkend BMW R 1200 GS a řekl ať to jedu vyzkoušet. Vrátil jsem se zpět s tvrzením, že takovej křáp mi do baráku nesmí, že to šíleně háže do stran a že se z toho ozívají strašné rány. Nakonec jsem koupil Caponorda, se kterým jsem začal mít pocit, že se mi vrátila eMZeta. Přemýšlel jsem co si koupit, abych nemusel pořád něco opravovat a abych byl schopnej někam cestovat a mít jistotu, že dojedu. Nakonec jsem začal hledat R 1150 GS, která se ale ženě nelíbí a tak volba padla na dvanáctku ikdyž jsem říkal, že jí "NIKDY!" nechci. Začal jsem objíždět tu naší českou kotlinu a nácházel samý zoxidovaný jebky, za který kdekdo chtěl mých těžce nadřených 200000,- Taj jsem se přihlásil sem na GS fórum a našel tady 1200 Advíka. Když jsem ji uviděl na živo, hned jsem věděl, že je to ona, krásná nezničená a skoro jako nová motorka. V létě to budou tři roky co ji mám a jsem maximálně spokojenej. Přiznám se ale, že občas chytnu slinu ji vyměnit za novější GSA, ale nejspíš spolu už zůstanem. Howgh
GSA 1250 Rallye 2024
Přidané 21.01.2014 18:39
Stewe napsal:
U mě cesta k BMW začala někdy v mladším věku(12+), kdy jsem se svezl na babiččině Babetě. Jelikož naši nebyli k tomu, abych si mohl pořídit jakoukoliv motorku, tak jsem jezdil na prázdniny za strejcem, kterej mi hned po babetě do pacek vrazil ČZ 175 z roku 1958. Následoval obchod s kamarádem a za odvoz jsem si dovezl svou první motorku - pincka rozdělanýho na prvočinitele. Pak následovala Jawa 175 a Jawa 250. Za peníze ze své druhé prázdninové brigády jsem si koupil největší kepl za svou moto-kariéru MZ 251 ETZ. Střep nad stepy, 10 mitut jízda tejden opravy. Naštěstí jsem se jí zbavil a koupil si konečně pořádnou motorku. Byla to Hondička CBF 500 a měla ABS. Konečně jsem mohl po těch letech motání šroubovákem svobodně jezdit. Úžasnej stroj a rád na něj vzpomínám. Následoval prodej a koupě Yamahy FZ6 S2 Fazer, se kterou jsme začali trochu cestovat. Ta vydržela doma dva roky. Když jsem zvažoval prodej Fazera, tak soused půjčil na víkend BMW R 1200 GS a řekl ať to jedu vyzkoušet. Vrátil jsem se zpět s tvrzením, že takovej křáp mi do baráku nesmí, že to šíleně háže do stran a že se z toho ozívají strašné rány. Nakonec jsem koupil Caponorda, se kterým jsem začal mít pocit, že se mi vrátila eMZeta. Přemýšlel jsem co si koupit, abych nemusel pořád něco opravovat a abych byl schopnej někam cestovat a mít jistotu, že dojedu. Nakonec jsem začal hledat R 1150 GS, která se ale ženě nelíbí a tak volba padla na dvanáctku ikdyž jsem říkal, že jí "NIKDY!" nechci. Začal jsem objíždět tu naší českou kotlinu a nácházel samý zoxidovaný jebky, za který kdekdo chtěl mých těžce nadřených 200000,- Taj jsem se přihlásil sem na GS fórum a našel tady 1200 Advíka. Když jsem ji uviděl na živo, hned jsem věděl, že je to ona, krásná nezničená a skoro jako nová motorka. V létě to budou tři roky co ji mám a jsem maximálně spokojenej. Přiznám se ale, že občas chytnu slinu ji vyměnit za novější GSA, ale nejspíš spolu už zůstanem. Howgh
Presne kamos mel taky MZ a ja jezdil na Jawe a on furt neco resil a opravoval, no zrejme meli soudruzi z NDR nekde chybu. To je treba rozlozit a slozit a co zbyde bylo kurvitko teda okud motorka naskoci..,
Přidané 21.01.2014 19:22
Macek01 napsal:
Presne kamos mel taky MZ a ja jezdil na Jawe a on furt neco resil a opravoval, no zrejme meli soudruzi z NDR nekde chybu. To je treba rozlozit a slozit a co zbyde bylo kurvitko teda okud motorka naskoci..,
Jenže tu chybu udělali soudruzi v DDR - fakt šílená mrdka. Znám tu motorku nazpaměť tam a zpátky
GSA 1250 Rallye 2024