Předevčírem jsem ji měl na palici. Sedne mi jak prdel na hrnec. Všechno super lehká vzhled, pinlock v základu, ale jediný co mě trochu mrzí, že nemá v základu sluneční clonu. To za ty prachy to tam nemůžou přihodit? Najde se něco podobného v cenové hladině designu atd. akorát, aby měla už slunečný clonu?
Upravil Bajlak dne 17.07.2014 08:12
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
neni to tam protoze UVEX to taky nemela a slunecni clona pridava na hmotnosti a oni jedou na tu vahu
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
počkejte ... a nechybí tam náhodou ta clona proto, že už je tam kšilt? Sluneční clona do enduro helmy mi přijde jako naprostá p.í.č.o.v.i.n.a.
Nebude lepší koupit intergrálku s clonou a nalepit na ní číro, protože to je taky dost cool, jako kšilt? I když ten je endůůro, rozumím.
dokturek napsal:
Sluneční clona do enduro helmy mi přijde jako naprostá p.í.č.o.v.i.n.a.
Seš normální?!
Je pravda, že zejména takhle po ránu na sobě pozoruju příznaky slaboduchosti. Ale mám štěstí, že jdeš zrovna kolem. Já vlastně nechápu nejen tu clonu, ale samotný základ: proč lidi chtějí enduro helmu? Vysvětlíš mi to? Myslím to vážně, zajímá mě to. Připletl jsem nedávno k nákupu Arai T-X4 a co tam padalo za argumenty, to mi lezly oči z důlků.
dokturek napsal:
Sluneční clona do enduro helmy mi přijde jako naprostá p.í.č.o.v.i.n.a.
Seš normální?!
Je pravda, že zejména takhle po ránu na sobě pozoruju příznaky slaboduchosti. Ale mám štěstí, že jdeš zrovna kolem. Já vlastně nechápu nejen tu clonu, ale samotný základ: proč lidi chtějí enduro helmu? Vysvětlíš mi to? Myslím to vážně, zajímá mě to. Připletl jsem nedávno k nákupu Arai T-X4 a co tam padalo za argumenty, to mi lezly oči z důlků.
Páč to woe na velkém enduru dost dobře vypadá! :-D A proto ji mám taky ;-)
Jednou jsem se ptal kámoše, v čem jsou pro něj TKC lepší než třeba Anakee. Říkal "víc to hučí, míň na nich najedu, nad 160 km/h to plave, ale ta motorka s nima prostě dost dobře vypadá ;-)
-----------------------------------------------------------------------------
Dříve jsem byl trochu namyšlený, ale teď už nemám chybu!
Dokturek, Sete> pokud jezdíte jen on road, tak enduro helmu v podstatě nepotřebujete, to je fakt. Ale až třeba jednou zatoužíte jezdit trochu mimo silnici, tak pochopíte k čemu je enduro helma. Výhoda adventure helem typu Arai X4 je v tom, že například při dovolené v Albánii, Turecku či jinde ve vzdálenější destinaci proletíte nutný přejezd třeba několika set km v pohodlí integrálky s plexi a bez kšiltu a pak po příjezdu do hor či pouště, zkrátka v nějakém off roadu z ní během pár okamžiků uděláte plnohodnotnou off road helmu s brýlemi. Protože integrálka v terénu je tak dobrá, jako Tourancky na poušti, tedy ne moc, spíš vůbec ;-) Co je na tom k nepochopení?
Upravil Geralt dne 20.07.2014 08:39
KTM 1190 Adventure R
Já to chápu, proto mám AGV AX-8 Dual Evo ;-)
Upravil Sete dne 20.07.2014 12:29
-----------------------------------------------------------------------------
Dříve jsem byl trochu namyšlený, ale teď už nemám chybu!
Mám Uvex enduro, a clonu tam vůbec nepotřebuju, měl jsem předtím na zkoušku výklopku se sluneční clonou z lidlu a pbrzy jsem se vrátil k motocrossové Lazer co jsem měl předtím, pak pořídil Uvexku, clona mi mi v ní vůbec nechybí, kšilt úplně stačí, a navíc je helma lehčí.
Já si právě na tu clonu hrozně zvyknul a jezdím s ní v podstatě pořád. Moc se mi nechce odvykat i když vapadá opravdu parádně.
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Tak Marta ji má doma a zatím si nestěžuje
Dá se říct,že konstrukce je naprosto stejná jako ta moje Uvex carbon.Pinlock v základu je za tu cenu bezva.
A jen tak mimochodem...všiměte si,že sluneční clonu v enduro helmách dělají jenom shitový značky...tak proč asi?
Snižuje to pevnost/bezpečnost zrovna v tom nejrizikovějším prostoru.
Výklopky si to můžou dovolit,protože tam se na nějakej gram navíc nekouká a tak to můžou dohnat materiálem,ale když bude mít karbonová endurohelma kilo a půl,tak tady zase budete kňučet,co to je za těžítko a nikdo si to nekoupí
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Tak mi dnes přišla tato přilba,po projížďce jsem zjistil že sedí na hlavě pevněji než starší Uvex Enduro ve stejném rozměru,pinlock je super,trochu víc do ní táhne,při nižších teplotách nezbytná kukla.Menší váha než Uvexka je znát.Co jsem ale nepochopil je systém utahování,nevím proč to nenechali jako u starší verze,to je hrůza,možná to je o zvyku..
V Nishue jsem letos odjezdil pul sezony a mám takovej menší poznatek.
Helma je to parádní, lehoučká, perfektně sedí na hlavě, ale potýkal jsem se s problémem třepajícího se (pootvírajícího se ) plexiskla. Ihned po koupi jsem vyměnil čiré plexi za tmavé a běhěm jízdy vlivem větru a turbulencí, docházelo k mírnému pootvírání plexi, které mě fakt vadilo. Vznikala mezi hranou plexi a těsněním malinkatá mezírka, která mě fakt sra.la. Zkoušel jsem seřídit plastový uchycení plexiskla, zkoušel to i Mr.GS a prakticky bez výsledku... Vše se vyřešilo až nasazením bradového deflektoru. V tu ránu, absolutní klid. Plexi se ani nehne
Podotýkám, že jsem ve svých předchozích helmách tento deflektor nikdy neměl a proto mě překvapilo, jak moc to funguje. Jasně že chápu, že za vše mužou turbulence, ale já jsem rád, že mám klid
Třeba tento muj poznatek pomuže i dalším uživatelům i jiných přileb
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Taky v ní jezdím,helma je za ty peníze super,hlavně váha a výhled je parádní,jen mi vypadává bradový deflektor,který nedrží,řeším to s dodavatelem,údajně mají poslat nový...
Ahoj problem je i v tom ze to plexi je z tenkeho materialu, koupil jsem ho na BMW Enduro jelikoz tam sedi a mam problem taky s trepanim, kolega co ma Nishu tak mel.stejny problem a vyresil to nakupem BMW plexi sice cena dvojnasobna ale rika ze ma klid.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
dokturek napsal:
počkejte ... a nechybí tam náhodou ta clona proto, že už je tam kšilt? Sluneční clona do enduro helmy mi přijde jako naprostá p.í.č.o.v.i.n.a.
Nebude lepší koupit intergrálku s clonou a nalepit na ní číro, protože to je taky dost cool, jako kšilt? I když ten je endůůro, rozumím.
doktúrek
slnecna clona na cestovnej - adventure helme je vyborna vec
ked je slnko nizko nad obzorom tak to skratka iba so siltom neuhras - ak si neskusil tak to skratka nepochopiš.. ale ****vať preto netreba
live fast, die young be wild, have fun
Kubrt napsal:
V Nishue jsem letos odjezdil pul sezony a mám takovej menší poznatek.
Helma je to parádní, lehoučká, perfektně sedí na hlavě, ale potýkal jsem se s problémem třepajícího se (pootvírajícího se ) plexiskla. Ihned po koupi jsem vyměnil čiré plexi za tmavé a běhěm jízdy vlivem větru a turbulencí, docházelo k mírnému pootvírání plexi, které mě fakt vadilo. Vznikala mezi hranou plexi a těsněním malinkatá mezírka, která mě fakt sra.la. Zkoušel jsem seřídit plastový uchycení plexiskla, zkoušel to i Mr.GS a prakticky bez výsledku... Vše se vyřešilo až nasazením bradového deflektoru. V tu ránu, absolutní klid. Plexi se ani nehne
Podotýkám, že jsem ve svých předchozích helmách tento deflektor nikdy neměl a proto mě překvapilo, jak moc to funguje. Jasně že chápu, že za vše mužou turbulence, ale já jsem rád, že mám klid
Třeba tento muj poznatek pomuže i dalším uživatelům i jiných přileb
Troufám si tvrdit že je to lepší přilba než Aventuro..