Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné technické problémy
Strana 2 z 4:   1    2    3    4  

Kurvítka,aneb proč se nové věci pokazí
hicks
Přidané 31.01.2014 10:43

Registrace: 09.07.08
sadilek napsal:
Zase si utekl od tématu.Není to o kupování šuntů,je to o záměrném znehodnocování věcí co by mohly sloužit ještě řadu let.To mi vadí.
Ale to je tvůj styl.

a neprekonspiroval jsi to trochu? asi si dokazu predstavit, ze to nekdo dela.. ale ze by to bylo masove rozsirene? neni to spis o extremnim setreni materialem/nakladama?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

sadilek
Přidané 31.01.2014 10:53

Registrace: 13.12.07
hicks napsal:
sadilek napsal:
Zase si utekl od tématu.Není to o kupování šuntů,je to o záměrném znehodnocování věcí co by mohly sloužit ještě řadu let.To mi vadí.
Ale to je tvůj styl.

a neprekonspiroval jsi to trochu? asi si dokazu predstavit, ze to nekdo dela.. ale ze by to bylo masove rozsirene? neni to spis o extremnim setreni materialem/nakladama?

Já nic nekonspiruju,přečti si články výše.V cenách dílů to dle studií vůbec není.
Jestli si myslíš že je tak zásadní cenový rozdíl dát do motoru plast nebo kov je mi tě líto,jsi produktem této doby,já pamatuju když auta s minimální údržbou najezdily milion km.a značkový boty i hadry vydržely 10let.
http://www.patria...monde.html
Upravil sadilek dne 31.01.2014 11:00

www.jezdime.eu
cibus
Přidané 31.01.2014 11:14

Registrace: 11.12.12
Dříve se obecně výrobci snažili o maximální kvalitu a životnost. To už je pryč.

V automotive i v jiných oborech je to naprosto zřejmé. Dnes v době nových technologií a materiálů by nebyl problém vyrobit "nesmrtelné" auto, které by ujelo 1 mil. km s prstem v nose. To ale není žádoucí, proto se přešlo na politiku tzv. plánované životnosti. Důvody, proč to tak je, není potřeba ozřejmovat, to si každý dovodí sám.

schrek
Přidané 31.01.2014 11:16

Registrace: 24.08.10
Stary rotax bombardien 650 mel vzdy v motoru plast kolca a vydrzel roky Smile , opravdu je to o tech kurvitkach. Kdyz jsme u pracek kdo z vas zna ceskou NordLine nikdo nebo jen malo z vasa proc? Me pere uz 7 let bez jakekoliv zavady a to peru skoro denne maximalne obden se trema detma se tomu nevyhnes prat casto akorat hold nema takovou reklamu jak elektrolux nebo brutalni cenu jako mile Smile tim nechci rict ze miele je nekvalitni ale verim ze ma vic kurvitek jak ta moje jednoducha pracka pro moderni dobu.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
TomasTT
Přidané 31.01.2014 11:28

Registrace: 15.03.07
sadilek: no ale není tohle náhodou důsledek toho, co si trh (=lidi) dlouhodobě žádají?
Vezmi si pár příkladů třeba ze 70-80tých let.

1) angličáky. Můj syn si hraje s angličáky (Matchbox), vyrobené v sedmdesátých letech v Anglii. Jsou omlácený, někde třeba chybí dveře nebo tak ale všechny jezdí, nechybí jim kolečka a nerozpadají se. Dnešní čínský stojí v porovnání s tím co stály třeba i v Anglii ty původní, opravdu zlomek ale vydrží pár měsíců. Koupil jsem mu v Německu hezkýho VW brouka a klasický hipízácký VW transporter. Obě auta kovový, obě vyrobený v číně. Obě jsme vyhodili - kastle ulomená od plastového podvozku. Upadaný kolečka (na té osičce to neopravíš, nejde to nalisovat nebo zalepit). Na první pohled jako "angličák", realita - šunt. Ale je to levný a lidi chtějí aby to bylo levný, ne aby to bylo kvalitní.

Cool hifi technika - není divný, že většina přístrojů včetně i poměrně složitých mechanických konstrukcí s motory a převody (magnetofony, gramofony) starých přes 20 nebo 30 let pořád perfektně funguje? Byly to kvalitní výrobky navržený a vyrobený tak, aby vydržely dlouho. Jenže co chtěl trh? Levný plastový krámy, který po dovolený vyhodíš a koupíš si něco jiného. Lidi nechtěli high-end ale levnou třídu. Tak jí dostávají.

c) nářadí - máme doma starou vrtačku odhadem z osmdesátých let. Je hnusná, těžká ale pořád funguje. Táta tenkrát koupil takovou sadu s dřevěnou skříňkou kde byl i stojan na tu vrtačku a dokonce jí šlo použít jako soustruh na dřevo. A byla tam i konverze na přímočarou pilku. Dodneška to tam máme. Od té doby jsem vyhodil třeba 3 nebo možná 4 různé akuvrtačky v kategorii za pár stovek, protože nemá smysl je opravovat. Oprava by stála víc než nová. Ale na ten narex set tenkrát šetřil třeba půl roku nebo ještě dýl. Dal bys dneska za sadu vrtačky odhadem třeba 60 tisíc? Asi ne. Ale tenkrát to tak nějak vycházelo. Moje máma měla plat 1500Kčs a vím že v Prioru byla celý měsíce "věž" NEC za 50 tisíc. Kdyby si dávala 500Kčs stranou z každé výplaty, tak by na tu věž měla našetřeno za 8 let. Dneska to je nepředstavitelný. Ale ty věci fakt byly kvalitní, jen prostě drahý i na tu dobu.

Podle mě i ty auta v té době byly děsně drahý v poměru k příjmům. Lyže, boty... všechno stálo šílený rakety a očekávalo se, že to prostě vydrží dlouho. Dneska si můžeš koupit lyže s vázáním z řetězce za pár tisíc a logicky musíš očekávat, že to vydrží sezónu nebo dvě. Když si koupíš lyže za 15 a vázání za 10 tisíc, tak je velmi pravděpodobný, že to vydrží delší dobu, než ho vůbec budeš chtít používat. Je to tak skoro se vším. Většina firem dělá kvalitní věci, které se nerozbíjí a jsou fakt kvalitní a pokud ne, tak je dělá někdo jiný. Nemusíš si kupovat čínskou flexu, můžeš si koupit různé jiné, které budou asi kvalitnější a nebudou mít převody z plastu. Ale kdyby lidi nechtěli co nejlevnější věci, tak se ty šunty prodávat nebudou. Ale obvykle se alternativa najít dá skoro ve všech oborech. Chceš levný monitor, který možná má trafo které je trošku poddimenzované a nerovnoměrný osvětlení ale stojí pár tisíc nebo si koupíš EIZO na práci, který stojí 10x tolik? Máš na výběr. Koupíš si levný plastový objektiv nebo kvalitnější kovový, zatěsněný proti vodě a prachu a s optikou ze skla? Máš na výběr. Chceš kovový tělo foťáku nebo plastový? Chceš kovový hodinky, který asi vydrží desítky let nebo si koupíš módní šunty protože je za rok vyměníš za něco jinak barevného?
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
sadilek
Přidané 31.01.2014 11:32

cibus napsal:
Dříve se obecně výrobci snažili o maximální kvalitu a životnost. To už je pryč.

V automotive i v jiných oborech je to naprosto zřejmé. Dnes v době nových technologií a materiálů by nebyl problém vyrobit "nesmrtelné" auto, které by ujelo 1 mil. km s prstem v nose. To ale není žádoucí, proto se přešlo na politiku tzv. plánované životnosti. Důvody, proč to tak je, není potřeba ozřejmovat, to si každý dovodí sám.

Ano Romane,to je pravda pravdoucí.A mě to vadí,stejně jako neuvolňování alternativních zdrojů.Za chvíly nebude co rabovat a budeme se tu brodit odpadem,ale pár vyvolených nám bude tvrdit že je to v rámci pokroku třeba.
Podle mého selského rozumu tudy cesta nevede.Spotřeba a umělá zaměstnanost jsou cestou do pekla.
A to v žádném případě nejsem volič "zelených"kteří jsou nastrčenýma panákama velitelů Matrixu.

www.jezdime.eu
hicks
Přidané 31.01.2014 11:32

sadilek napsal:
hicks napsal:
sadilek napsal:
Ale to je tvůj styl.

Já nic nekonspiruju,přečti si články výše.V cenách dílů to dle studií vůbec není.
Jestli si myslíš že je tak zásadní cenový rozdíl dát do motoru plast nebo kov je mi tě líto,jsi produktem této doby,já pamatuju když auta s minimální údržbou najezdily milion km.a značkový boty i hadry vydržely 10let.

za tveho mladi jste uz jezdili v autech? ja myslel spis na srstnatejch nosorozcich Pfft
17 cm

sadilek
Přidané 31.01.2014 11:57

Tome,zase se bavíš o něčem jiném.Proč v době letů do kosmu někdo namontuje součástku náchylnou na teplo někam kde teplo je?To není drahý či levný,to je o spotřebě!
Osobně třeba dost chodím pěšky.Kupoval jsem pohorky v relacích do 100DM a vydržely roky,dnes musím stejně kvalitní věc kupovat za 350E.
Zrovna Ty třeba víš,že si za kvalitu jsem schopen zaplatit.Za Ohlinse a jiné jsem u Vás vypláznul nemalou sumu.Moje fungou dobře,asi proto že je mám už déle.Pak se asi něco "pokazilo" a už dle Tvých slov explodují,vytečou a je třeba kupovat jiný.Je to pořád dokola.Spotřeba.A ty jsi na ní závyslej.Tím se dnes všichni ekonomové zaklínají,ale je to jen proto že jiné řešení nemají a to "letadlo" spadne.
Kurvítka jen tu agónii prodlouží a urychlí vyčerpání zdrojů.

www.jezdime.eu
sadilek
Přidané 31.01.2014 12:01

hicks napsal:
sadilek napsal:
hicks napsal:
sadilek napsal:
Ale to je tvůj styl.

za tveho mladi jste uz jezdili v autech? ja myslel spis na srstnatejch nosorozcich Pfft

Ano Kubíku,máš pravdu.
Tam kam Ty se svými názory směřuješ odtud já už se dávno vracím.kiss

www.jezdime.eu
hicks
Přidané 31.01.2014 12:04

sadilek napsal:
hicks napsal:
sadilek napsal:
hicks napsal:
sadilek napsal:
Ale to je tvůj styl.

Ano Kubíku,máš pravdu.
Tam kam Ty se svými názory směřuješ odtud já už se dávno vracím.kiss

tak, tak... Grin
17 cm

hicks
Přidané 31.01.2014 12:12

sadilek napsal:
Osobně třeba dost chodím pěšky.Kupoval jsem pohorky v relacích do 100DM a vydržely roky,dnes musím stejně kvalitní věc kupovat za 350E.

ale porad jsou pro tebe cca stejne dostupne, nebo dostupnejsi.

Zrovna Ty třeba víš,že si za kvalitu jsem schopen zaplatit.Za Ohlinse a jiné jsem u Vás vypláznul nemalou sumu.Moje fungou dobře,asi proto že je mám už déle.Pak se asi něco "pokazilo" a už dle Tvých slov explodují,vytečou a je třeba kupovat jiný.

nikdo nic takoveho nerikal. Jen ze Ohlins zapomel investovat do vyvoje (to ty rad) na tezka endura (take rad Smile a Tractive ho predbehl.

Je to pořád dokola.Spotřeba.A ty jsi na ní závyslej.Tím se dnes všichni ekonomové zaklínají,ale je to jen proto že jiné řešení nemají a to "letadlo" spadne.

neni to letadlo, je to spis cyklus.

Ty mas castecne pravdu, zbytek je ale imho spis optimismus pameti.
17 cm

Macek01
Přidané 31.01.2014 12:13

Registrace: 22.08.13
Dřív se dlouhodobě šetřilo na kdejakou blbost, pro lidi televize a pračka byl přepich jak prase, našetři 10 000 s vejplatou 800 - 1 500 korun. Možnost nákupu kvalitních věcí je pořád ale už nesjou za 10 000 ale za 100 000 třeba. Prostě si lidi chtěj hrát a kupujou to tak se to vyrábí. Když někdo dá shnilý jabka do regálu v Kauflandu a oni zmizí tak je **** kdo, ten kdo to koupí a sežere nebo ten kdo to nabídne k prodeji. Jestli si někdo myslí, že třeba pračka za 5tis vydží na 20 let tak je vemeno.
Nežiju proto abych byl, ale proto abych žil!!

sadilek
Přidané 31.01.2014 12:22

Macek01 napsal:
Dřív se dlouhodobě šetřilo na kdejakou blbost, pro lidi televize a pračka byl přepich jak prase, našetři 10 000 s vejplatou 800 - 1 500 korun. Možnost nákupu kvalitních věcí je pořád ale už nesjou za 10 000 ale za 100 000 třeba. Prostě si lidi chtěj hrát a kupujou to tak se to vyrábí. Když někdo dá shnilý jabka do regálu v Kauflandu a oni zmizí tak je **** kdo, ten kdo to koupí a sežere nebo ten kdo to nabídne k prodeji. Jestli si někdo myslí, že třeba pračka za 5tis vydží na 20 let tak je vemeno.

Vemeno je spíš ten kdo si koupí věc za 100000,-a nevadí mu,že se po záruce vysere.
Upravil sadilek dne 31.01.2014 12:23

www.jezdime.eu
TomasTT
Přidané 31.01.2014 12:23

Pominul bych ty případy, kdy tam výrobce dá něco úmyslně špatně, aby to nevydrželo. To je pochopitelně jiná situace. Ale to, že se ty kvalitní věci posunuly cenově jinam - to je taky otázka, co jsi tenkrát mohl za 100DM pořídit a jaké byly příjmy. Za 100DM jsme koupovali první mikrovlnku před 25 lety v Quelle a dodnes mámě funguje na chatě. Ale 100DM nebylo zase tak málo peněz. Určitě to bylo třeba i pro němce víc než 100EUR dneska. Fakt nevím, jaké byly příjmy tenkrát.
Pokud tenkrát bylo 100DM jako dneska 300EUR, tak je to pořád stejný. Nevím. Ale před pár týdny jsem se zbavoval starších bot na freeride. Stály mě přes milion lir po slevě. Nevím dneska kolik byla lira ale bylo to před asi 15 lety. Jsem si jistý, že to bylo víc peněz než mě stály nový K2 vloni, který vyšly ani ne na 10 tisíc a jsou ve stejný kategorii. Nemusel jsem kupovat boty za 30 tisíc abych měl podobnou kvalitu. Asi ani nic tak drahého nexistuje.
Ale že by nějaký výrobce dával do přesky úmyslně nějakou látku, která se po dvou letech rozpadne? To bych neřekl.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
TomasTT
Přidané 31.01.2014 12:27

sadilek napsal:
Zrovna Ty třeba víš,že si za kvalitu jsem schopen zaplatit.Za Ohlinse a jiné jsem u Vás vypláznul nemalou sumu.Moje fungou dobře,asi proto že je mám už déle.Pak se asi něco "pokazilo" a už dle Tvých slov explodují,vytečou a je třeba kupovat jiný.Je to pořád dokola.Spotřeba.

Ne, když už píšeš, co jsem údajně říkal, tak si to přečti pořádně. Ohlinsy jsou pořád ty samý ohlinsy co byly dřív. Diskuze byla o tom, že přišel jiný výrobce, který vzal ty jejich výrobky, zamyslel se, co by se na tom dalo zlepšit a přišel s výrobkem novým, který je udělaný jinak a pochopitelně zdůrazňují, že zlepšili to, co se jim na stávajících výrobcích nelíbilo a co považují za důležité pro ježdění offroad. Ohlins jako takový nezměnil nic ale taky nepřišli s ničím novým. Trošku jim jen ujel trh a jsou naštvaní, protože ten segment neodhadli a někdo jiný jim na jejich tradičním trhu prodává tisíce konkurenčních kusů, což je musí štvát asi hodně. Tak třeba příští rok přijdou oni s něčím nejlepším, co bude zase o krok dokonalejší než cokoliv jiného - a nebo ne. Nevím.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
sadilek
Přidané 31.01.2014 12:31

No vidíš.Máma našetřila a je spokojená,prostě já když si kupuju nelevnou věc a není to zrovna hi-tech novinka počítal bych že mi vydrží víc než záruku.
Přeju Ti aby Ti nové botky vydržely 15let a mohl si poreferovat.Wink

www.jezdime.eu
Macek01
Přidané 31.01.2014 12:34

Registrace: 22.08.13
sadilek napsal:
Macek01 napsal:

Vemeno je spíš ten kdo si koupí věc za 100000,-a nevadí mu,že se po záruce vysere.

Grin nene to neni vemeno, tomu je to proste jedno a asi s tim pocital. Kdyz koupim nejlevnejsi auto v kategorii tak s tim proste musim pocitat. Nejlepsi je nekupovat to co se mi nezda a pokud to bude masovy tak vyrobek prirozene zmizi z pultu. Proc lidi neustale kupujou pres teleshopingatd? no protoze sou to vemena. Lux Rambo za 100tis Grin je to o poptavce ne nabidce v tom se dnesni doba od predesli lisi o 180 stupnu.
Nežiju proto abych byl, ale proto abych žil!!

TomasTT
Přidané 31.01.2014 12:39

Teď mě napadl hezký příklad toho, jak ten náš trh funguje - byl tady pán a jen tak mimochodem řekl, když viděl ve vitríně vařiče, že mu vytekla hliníková lahev s benzínem. Že to vůbec netěsnilo a tekl mu z toho benzín a všechno smrdělo atd. Bylo mi to divný, protože mám MSR lahev starou minimálně 15 let a ani v náznaku nikdy nepoustila a to jsem nikdy neměnil to těsnění a celé měsíce je zavřená a utažená atd... Pán pochopitelně řekl, že lahev vypadala jako ta MSR ale byla "ze shellky zadarmo za nákup benzínu". Takže asi tak cenová kategorie do 1EUR maximálně. Logicky jsem mu na to řekl, že jestli si myslí, že nějaká reklamní flaška zadarmo ze shellky mu udělá stejnou službu jako laken nebo msr nebo primus za 300Kč, tak asi v tom bude ten problém. Ale někteří lidi to nepochopí, chtějí věci zadarmo nebo skoro zadarmo a čekají že ta kvalita bude stejná jako to nejlepší co se na trhu dá pořídit. Tak to ale nefunguje. Chceš nejlevnější auto - kup si Hyundai za 200 tisíc a musíš vědět, jakou kvalitu si kupuješ. Chceš auto, které bude téměř nezničitelný i na českých silnicích a opravíš ho téměř doslova jen kladivem a kleštěma? Za milion si kup Toyotu Landcruiser 76, což je auto typově určené do zemí třetího světa. Zničit ho provozem asi fakt nejde. Ale stojí 5x tolik. Nemůžeš přece čekat, že ten Hyundai bude mít stejnou kvalitu, bude stejně robustní. Ale vypadá nepochybně líp, moderně atd. Ale za pár let bude po smrti a ta Toyota najede klidně půl milionu kilometrů než bude potřeba něco řešit.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
cibus
Přidané 31.01.2014 12:43

Registrace: 11.12.12
Saďochu, to ekonomické zaklínadlo nezní "spotřeba", ale "trvalý a udržitelný růst". Je to sice to samé, ale zní to lépe. :-)

Připlatit si za kvalitu? Jistě, ale je to skutečně tak? Dříve stál Mercedes hrůzu peněz. A raketu stojí i dnes. Ale dříve majitel věděl, že najezdí 500tis. km a více. O tom už dnešní majitel ani nesní.

Je fakt, že je člověk dnes do té spotřeby společensky tlačen a podléhá jí. Hmm starý auto, hmm starý mobil, hmmm, hmmm, hmmm....

P. S. pro hnidopichy Pomíjím fakt, jestli by kupující nového Mercedesu chtěl s jedním autem 500tis. km jezdit.

TomasTT
Přidané 31.01.2014 12:51

cibus: hele problém je v tom, že dnešní značky už třeba taky dávno nejsou to, co dřív. Když se podíváš, jak to je propojený - koupíš si Nissan a zjistíš že to dělají v Portugalsku v továrně Renault a většina dílů je z Renaultu. Koupíš si japonský Nikon dalekohled a zjistíš, že je vyrobený v Číně a ne v Japonsku. Takhle to je skoro se vším. Ale ne úplně se vším a je potřeba hledat těch třeba 20% věcí, který jsou poctivý a kvalitní.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
Strana 2 z 4:   1    2    3    4  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné technické problémy :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 47
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,708
Nejnovější člen: JSOB

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.79 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI