vojta napsal:
Ja jsem nenapsal zkresleny informace, kdyz chces jet okolo cernyho more, tak se Severni osetii problem mit nebudes (Jizni jsem nezminil nikde), protoze projedes a o Abchazii se starat nemusis, protoze ta je v Gruzii a nepojedes tama, kdyz uz prejedes do Ruska, mozna to vyznelo jinak, ale myslel jsem to takhle
P.S. trasa je naplanovana tak jak je na obrazku, Gruzie v planu neni a tyhle trochu zbytecny 4 prizpevky jsou delsi nez cunikovo kopirovani
Promiň,
já to tam vše smazal abych neprudil.Hmm ale tady ne on ne..Sorry za zasírání..ale nedalo mě to...omlouvám se:-)
http://czunici.ra...
Ahoj, uz se nam to blizi, trochu jsem upravil prvni prispevek se seznamem co bychom radi videli, mozna to vsechno nestihnem a mozna uvidime jeste neco vic a mozna to pomuze nekomu do budoucna
Pripravy jsou zatim takove vlazne, mam zatim predbezny seznam veci co se sebou, masina oservisovana (Tondo diky!), viza se zarizuji a bude to sice trochu na tesno, ale myslim, ze to pan Opatril zvladne. Trasa se nam kvuli Ukrajine trochu natahne pres Belorusko a zpet pres pobalti.
Asi mi ani nedochazi ze jedem za tri tydny uz...
Jen tak ze zvedavosti, kdyby mel nekdo SD karty na pujceni, byl bych mooooc rad, mam jen 3 32GB ale asi to nebude stacit...potreboval bych aspon dalsi 4
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Vojto, držím palce a přeju krásný zážitky. Technika by vydržet měla, zkontrolovalo se to důkladně a kdyby se ti náhodou něco cestou "pos.ralo", tak volej, napiš.....- budu se snažit být nápomocný. Nevím jak jsi se domluvil s Joem na tom "servisním" balíčku dílů pro 1150, které má on u sebe. My odjíždíme s Joem na vejlet teď v půli týdne a vracíme se v neděli 22.6. - tak si to od něj potom můžeš půjčit. Teď se mi nějaké "půjčovací" díly vrátili od kluků, kteří je měli vypůjčené do Afriky, tak jestli budeš chtít, můžeš si je vzít sebou (kardanovou hřídel, hlavní ložisko+gufero do konc. převodu, snímač škrt.klapky....) - jestli se ti s tím teda chce tahat - ono se stejně vždy pokazí to, co sebou nevezeš.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tondo diky, urcite ty dily radeji potahnu, co kdyby S Rudou jsem mluvil a rikal, ze se mam ozvat az dojedete. Jeste za nim stejne musim pro predni 09tku. V patek 27.6. (v sobotu jedem) bych mel jeste do Brna na ockovani a nabalit masinu, takze bych se zastavil, ale urcite jeste zavolam predem v tydnu co a jak.
Jedu tam taky ale az v srpnu. Co se týká Iranu je situace krajne neprehledna a dela mi to neskutecnej zmatek v ceste. Pred 3 nedelema jsem byl u konsula v Praze kde jsem se dozvedel že je strasne rád že navstivim Iran. Po asi pulhodinove debate a zjisteni ze jedu na velky moto dosel pro papir na kterym podle nej bylo napsano ze dle noveho narizeni musim mit specialni povoleni Iranskeho ministerstva vnitra protoze moto ma obsah vyssi nez 1000 cm. A bez toho me nedaj vizum .Takze jsem kontaktoval agenturu co mela zarizovat viza a ktera vznesla dotaz na Iranskou agenturu jak to vlastne je. V Iranu nikdo o nicem nevedel. 14 dni na to jsem na ambasadu zajel znovu s tim samym dotazem a hlavne s dotazem kam se mam o povoleni obratit. Ale vse bylo jinak. Povoleni k udeleni viza uz nepotrebuju ale byl jsem upozornen ze se muze na hranicich stat ze neco takoveho budou chtit. Mam kontakt na ceske ambasade v Teheranu a ten se tomu jenom smal. O nicem takovym nevi ale opravdu pokud se celnik spatne vyspi, muze si to vymyslet. Problem je ze jsem tam chtel jet na zpatecni ceste z Turkmenistanu a tam na transit vizum ktere je 5-denni musis mit napsano kudy vstupujes a kde opustis. Tzn pokud by me na hranicich Iranci nechteli pustit budu mit problem se dostat zpet. Jinak kdyby jsi chtel nejaky WayPointy tak napis mam jich par tisic poslu Ti je.
No taky zajimavy S celnikama je problem, tim nechci urazit nejake mistni, ale je fakt ze jak nema naladu, tak te nepusti.
Waypointy pokud je zobrazim na PC tak klido posli, navigaci totiz nevedu...
Znam znam, psali jsme si o situaci v Khorogu skoda ze jim ten Pamir nevysel, ale zazitku maji asi i tak dost a aspon o duvod vic se tam vratit.
Tak se nam to blizi, den D je zitra
Viza nam opatril pan Opatril z Moravia Contactu, za coz mu dekuji i zde, protoze to diky byrokracii a casovemu presu nemel lehke. Ukrajinu jsme uplne vypustili, takze to bude sice delsi zato horsi cestou
Zatim nemame GBAO permity o ktere budeme zadat az v Dushanbe, takze doufam, ze to vyjde a ze se uz uklidnila situace v Khorogu, abychom ten Pamir vubec videli.
Jako uz klasicky jeste den pred odjezdem nestiham, nemam prezuto, sbaleno a nevim co jsem jeste zapomnel, ale asi to nebudu potrebovat
Diky vsem co se ozvali s radou ci pomoci
PREJU STASTNOU CESTU!
V Khorogu zajdete do Pamir lodge a pozdravujte tam
Nekrasnejsi cesta z Dusambe do Khorogu a pak spodem prez Iskhasim podel Afg hranic zpatky na Pamir higway. Tu vam zavidim i kdyz jsem ji jel. je proste bozi.
V Kanonu Charyn si dejte noc dole u reky a zkuste jet k nemu z Almaty prez hory..Uzasna cesta, doporucuji. Po silnici pod horama je to nuda.
Upravil dufino dne 26.06.2014 14:41
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
vojta napsal:
Tak se nam to blizi, den D je zitra
Viza nam opatril pan Opatril z Moravia Contactu, za coz mu dekuji i zde, protoze to diky byrokracii a casovemu presu nemel lehke. Ukrajinu jsme uplne vypustili, takze to bude sice delsi zato horsi cestou
Zatim nemame GBAO permity o ktere budeme zadat az v Dushanbe, takze doufam, ze to vyjde a ze se uz uklidnila situace v Khorogu, abychom ten Pamir vubec videli.
Jako uz klasicky jeste den pred odjezdem nestiham, nemam prezuto, sbaleno a nevim co jsem jeste zapomnel, ale asi to nebudu potrebovat
Diky vsem co se ozvali s radou ci pomoci
fotis pekny fotky. tak koukej fotit!
a doufam, ze ti slimaci po ceste daji pokoj.
Upravil hicks dne 26.06.2014 14:42
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přeju šťastnou cestu . Na jak dlouho to máte ? Ja jedu zitra rano taky za p. Opatrilem a pak pro vizum na Iran ambasadu. A za měsíc ...... taky budou nerviky.
diky diky, fotit budu jak vzteklej a tocit tez
Mame to na 37 dnu, coz i tak je, na to ze jsem zamestnanec, v pohode...ale samo ze bych se tam toulal i dyl kdyby to slo.
vojta napsal:
Mame to na 37 dnu, coz i tak je, na to ze jsem zamestnanec, v pohode...ale samo ze bych se tam toulal i dyl kdyby to slo.
Nechal jsi u mně brýle, sklerózo. Jsi horší jako já.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Vojto - prajem stastnu cestu nech Ti to vyda podla Tvojich predstav, nech sa poruchy a prusery na Teba nelepia a uspesny navrat domov v zdravi.
Uz sa tesime na fotky a videjko
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
vojta napsal:
Nechal jsi u mně brýle, sklerózo. Jsi horší jako já.
Teď je Vojta u mě a brýle má na hlavě (a za ušima). Tak kdoví, co se ti tam válí za brejle Nenechala je tam vaše babka?
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...