neda mi, musim poznamet ze ceska a slovenska posta maju rovnake sposoby a maniere ... preto s nou uz 2 roky nespolupracujem a odvtedy nemam vrasky
live fast, die young be wild, have fun
musím se připojit když pročítám celé vlákno... My používáme Českou poštu a její služby už déle než tři roky, využíváme službu Obchodní balík a Obchodní balík mezinárodní. Popravdě jsem taky měl předsudky co a jak bude - nebude fungovat u zkostnatělé staré zažité oldschoolové firmy. Musím ale napsat že kromě snad jedné reklamace jsme problém neměli, posíláme 3-10 balíků denně a to do 30kg váhy. Nevyužíváme svoz (zbytečně den prodleva), vozíme na určenou pobočku která je od nás vzdušnou čarou kilometr. Hned za domem máme PPL. Když jsem před třemi lety zjišťoval ceny, vše ostatní byl neskutečný problém, neochota atp ze strany jiných firem a tak jsme se dohodli jen s ČP. Jsme tedy asi vyjímka ale zboží nám chodí bez jakýchkoliv problémů, ztráty nebo poškození k zákazníkům druhý den po podání na pobočce do 15 hod. Peníze z dobírek na účet fungují také, jsme spokojení.. Ostatní přepravní firmy k nám pravidelně posílají své obchoďáky s nabídkami o které po dobré zkušenosti opravdu nemáme zájem.
Nakonec bych rád napsal že nejsem nijak propojen ani kamarádsky s nikým z ČP , jen píšu názor za naši kávovou firmu. všude dobře, s kávou nejlíp
Já se musím připojit k vevisovi, taky raději beru ČP než PPL a podobný zásilkový služby, není to sice dokonalý, ale na mé potřeby dostačující a i před Vánocema doručili vše a v čas.
mě štvou místní pošťačky,aby nemuseli tahat balíčky,rovnou hodí do schránky,,adresát nezastižen" a ty upaluj na poštu,jsem doma, nikdo nezvoní a ejhle lísteček ,že jsem tu nebyl
strogas napsal:
mě štvou místní pošťačky,aby nemuseli tahat balíčky,rovnou hodí do schránky,,adresát nezastižen" a ty upaluj na poštu,jsem doma, nikdo nezvoní a ejhle lísteček ,že jsem tu nebyl
No zase buďme soudní a vžijme se do pozice poštačky která by měla nafasovat třeba 20balíků-čků a teď s tím chodit někde po městě -asi by jsme to nikdo nechtěli dělat ale něco jiného je balíkář který jezdí s dodávkou a je k tomu určen,i když taky- představa že má třeba 100 balíků tj 100 adres a u každé musí(teoreticky) zastavit ,mnohdy dojít ne pouze desítky metrů a do pater, zvonit a čekat x minut než se někdo došourá nebo taky ne a ono nic -tak kolik to vezme času;no není nic černobílé
Upravil kim dne 25.02.2014 07:33
Využívám online podání u ČP asi 3 roky, nikdy nikde nečekám, jenom to tam hodím a je to. A z té hromady zásilek se jedna ztratila a jednou si zákazník ztěžoval na dobu dodání. Takže za mě spokojenost.
Jiná otázka je, když potřebuješ navštívit pobočku ČP - to je tragedie.
Z pohledu zákazníka je to už horší - taky se mě stává, že najdu lísteček ve schránce a vím, že někdo byl doma... A párkrát se i stalo, že Balik do ruky mě byl doručen až za 2 dny.
Upravil ripper dne 25.02.2014 08:14
Ty kráso ted to řikali na F1, že pošta bude prodávat i cigarety a nutí poštovní úřednice to vedlejší zboží vnucovat lidem....musí prodat za 800kč/měs. jinak mají strženou mzdu!!!
Kdyby radši dělali pořádně to co mají...
Tom
Je to přesně jak píšeš, už to funguje dávno. Všechny ty sere*petičky který cpou lidem na přepážce musej prodat, protože jinak jim to sundaj ze mzdy. Né že přijdou o prémie, ale sestřelej jim mzdu. Takže jsou ve finále nas*raný všichni - zákazník i zaměstnanec. Že to potom nemůže fungovat jako celek je jasný. Trable s dodávkama, kdy auto jen projede znám taky, ale nikdo to řešit nechce. Holt železnice i pošty byly už za CaK molochem a asi ještě dlouho budou. Asi jediná šance je oficiálně na to upozorňovat jako Ježek a doufat, že se toho chytne někdo, kdo má alespoň trochu moc to ovlivnit. Babču na vsi nikdo poslouchat nebude...
Pink Floyd - Coming Back To Life
Jenže asi to bude tak jak se říká -ryba smrdí od hlavy -nějakej magor v kravatě u počítače na centrálním řízení kterej nemá o provozu ánung vymyslí různý službyčky od dodávky do domu až po nabídku cigaret,shrábne odměnu za ,,nápad" a zaměstnanci po.erte se z toho -jestli na to jsou kapacity ,počet lidí jestli to nezdržuje atp. to oni už nevidí ale sankce to on už vymyslet umí to jo.
Upravil kim dne 25.02.2014 08:53
kim napsal:
No zase buďme soudní a vžijme se do pozice poštačky která by měla nafasovat třeba 20balíků-čků a teď s tím chodit někde po městě -asi by jsme to nikdo nechtěli dělat ale něco jiného je balíkář který jezdí s dodávkou a je k tomu určen,i když taky- představa že má třeba 100 balíků tj 100 adres a u každé musí(teoreticky) zastavit ,mnohdy dojít ne pouze desítky metrů a do pater, zvonit a čekat x minut než se někdo došourá nebo taky ne a ono nic -tak kolik to vezme času;no není nic černobílé
Snad je to jejich prace za kterou jsou placeni. Kdyby te dovezli na sal, pripravili na operaci a doktor neodoperoval slepy strevo proto ze ma vic operaci za ten den tak by si to taky nechal byt?
kim napsal:
Snad je to jejich prace za kterou jsou placeni. Kdyby te dovezli na sal, pripravili na operaci a doktor neodoperoval slepy strevo proto ze ma vic operaci za ten den tak by si to taky nechal byt?
Když ten doktor bude jeden na celej špitál tak se lze těžko divit -ale ono v tom zdravotnictví to tak v bleděmodrým už tak fakt je udělají se předně akutní stavy a pak se operace odkládají. Šetří se na mzdách a snižují se stavy to vidím i u nás v hokně co dělali dřív dva musí udělat jeden a co nestihne to se proistě ošidí a můžeš chtít být poctivej sebevíc-vem na dlani chlup...
PS: samozdřejmě ty věci neomlouvám mělo by to fungovat když to slibují -jen se pokouším pohledem z jiného úhlu zamyslet proč to nefunguje jak by mělo
Upravil kim dne 25.02.2014 09:03
ADV ONE napsal:
My ale po poště nechceme nic víc, než je posláním jejich služeb a náplní jejich práce - doručování zásilek. Jak je napsáno v otevřeném dopise, pokud vám budou nutit žvýkačky, hasicí přístroje, silonové punčochy a jiné zbytečnosti a věci, které s úřadem pošty dle našeho názoru nemají nic společného, nebudou mít čas na tyto běžné věci, jako doručovat balíky a dopisy.. Na poštách to teď vypadá jak v hokynářství nebo Tescu a vzhled některých poštovních úřadů je fakt spíš ostudný než reprezentující..
Já nevim...musím teda zaklepat, ale s Českou poštou jsem nikdy neměl problém...když chci, aby to tam bylo druhý den (balík do ruky) , tak to tam druhý den je. Nikdy mi balík nezašantočili...prostě spokojenost.
Posílám tak cca. 200 balíků ročně.
Jo a taky mi nikdy nic nenutí, protože poštu mám asi deset kroků od mého krámu a s ženskýma se bavím každý den...asi jsem VIP teda...
Upravil zetor dne 25.02.2014 09:27
Já jsem přesvědčený, že všechno je to o lidech v té konkrétní lokaci. Tady u nás funguje dobře paní co rozváží pro ČP poštu k nám. Ale lidi co dělají na místní pobočce ČP, to je tragédie.
PPL co k nám jezdí je taky v pohodě, jak ti chlapi co k nám věci vozí (jiná parta) i ti, co od nás zboží odvážejí. Žádné kecy že máme jen jeden balíček (jak to bývalo s ČP) nebo že jich máme 80.
Ale je jasný, že v jiném místě může být místní pošta skvělá a naopak PPL ****ové a někde zase funguje dobře TopTrans nebo DPD apod. U těch kurýrních firem ale funguje jedna věc - něco se nám nelíbí (třeba když začalo jeden čas PPL jezdit ve 12h, což se nám nehodilo), tak zvedeš telefon, zavoláš obchodníka a oni to vyřeší. Nám se to teď pochopitelně strašně zlepšilo tím, že největší pražské PPL depo je tady v Modleticích asi kilometr od nás, takže když něco potřebujeme poslat extra, tak jsme tam hned a ti obchodníci co mají jednotlivé zákazníky na starosti taky sedí tady, takže něco vyřešit je snadnější. Ale DPD máme ještě blíž, vidím je prakticky z okna a jejich přístup byl naprosto tragický..
To o těch cigaretách říkali ráno na rádiu, přijde mi to neuvěřitelný. Už se těším až přijede ta paní co k nám vozí balíky ČP, tak se jí zeptám, jestli ty cigarety prodává po kartonech nebo po krabičkách
Naprosto souhlasím s Ježkem - když si jdu vyjet nějaký ověření na přepážce Czech Pointu v ČP, tak nechci poslouchat u 10 lidí před sebou jestli nechtějí koupit sadu obtisků nebo zápisník. Když se každý z těch lidí před váma rozmýšlí jestli si něco z těch pitomostí nekoupí, tak se není čemu divit, proč tam jsou ty fronty.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já s ČP taky nemám problém, ALE co unesu, tak si nechávám posílat do práce, jednak máme svojí doručovatelku, a nemůže se stát, že by nechali lístek, že nezastižen ( pokud teda není dobírka a nedám na vrátnici na ní peníze ).
Na poštu chodím většinou do Jindřišský, a tam to taky funguje.
Ale třeba pošta u nás v Jesenici, to je zase tragédie, ale naštěstí tam nemusím.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
To Zetor: Se nediv, když tam s těma babčama flirtuje mladej, krásnej podnikatel
Jinak já s dobou doručení nemám problém, ale spíš jak už je tady psáno s doručenim balíku domů. Několikrát se mi stalo, že jsem byl doma a jen lístek ve schránce. Asi před rokem jsem si tam vyžádal vedoucího pošty, udělal jsem tam bordel a od tý doby to vždycky přivezou. Jinak ale na poštu taky chodim nerad - u nás jsou vždy otevřený max. 2 přepážky a jsou tam strašný fronty - běžně tam čumim 35 minut. Maji nedostatek personálu a těm ženskejm to fakt nezávidim, protože oni za to jak je to nastavený nemůžou a ještě je lidi pruděj. Když něco posílám, tak raději jezdim do vedlejší vesnice, kde je jen jedna pani na přepážce, žádný lidi a já mám klid.
Česká pošta je fakt tragedie.
U nás zatím funguje vše dobře, ale taky se občas stane, že je někdo doma a ve schránce je lísteček "nezastižen".
Jít na přepážku je opruz - na poštovní služby jsou jen dvě a fronta je hooodně dlouhá, bo je to jediná pošta pro celé okolí...
A když jdu k přepážkám pro "bankovní služby" tak mi pošťačka ve frontě řekne, že to tam bude na dlouho, bo si tam na přepážce něco mezi sebou vyřizují...
Taky nemožnost platit kartou na přepážce je docela tragédie a k vůli tomu si tu jejich "poštovní spořitelnu" fakt pořizovat nebudu. Když mám balík za pár tisíc, tak musím vybrat hotovost v bankomatu...
když něco posílám, tak to pojišťuji na velké peníze a (jak to tu už někdo psal) docela doufám, že se to nedoručí :-)) páč nemám v poštu poc velkou důvěru.
Taky se mi nelíbí prodej čehokoliv, co se netýká pošty. Měli by spíše dělat pořádně to, pro co jsou tady. Najde se totiž dost lidí, co si pak něco vybírají a fronta stále roste... Ono někteří jedinci dokážou ženskou za přepážkou zbrzdit i obyčejným podáním dopisu...
Jinak mi česká pošta vyhovuje hlavně tím, že ji mám po cestě domů z práce a když něco nedoručí, tak si to vyzvednu. U PPL apod. v doručovací čas nejsem doma a jezdit někam na depo je problém - nejsem pojízdný a je to daleko. Posílat si věci do práce je taky někdy problém...
K těm cigaretám - docela mne pobavil jeden příspěvek v diskuzi, zda by pošťačka nemohla nabízet i jiné služby, zvlášť když je k světu... :-)
Když je vůle, cesta se najde
Moje dojmy z ČP jakožto příjemce jsou vcelku rozporuplné.
Jednu dobu fungovalo u nás (periferie Prahy), že chlapík s balíčkem volal chvíli předem, zda jsem doma. Zpravidla mě zastihnul po cestě z práce a tak jsme se dohodli, že během půlhoďky je u mě.
Naopak, kolem Vánoc mě nakrkli neuvěřitelně diletanským způsobem. V sobotu před Vánocema SMSka, že mi doručují balíček. Ŕíkám, si, že by šli do sebe a doručují i v sobotu, když je ten předvánoční frmol? Byli jsme shodou okolností doma, samozřejmě se nikdo neozval. Večer koukám na informace o doručení a klasicky - adresát nezastižen. OK, nestíhají. Stejně musím na poštu v pondělí pro další zásilku. Takže jsem vše vzal naráz a hle, v úterý ve schránce lístek o tom, že jsem nebyl zastižen a že balík, který jsem si vyzvedl už v pondělí, na mě čeká na poště...
Ani se neoběžujou něco doručovat, rovnou házejí lístky...
Naopak vynikající je PPLko s večerním doručováním a možností platby dobírky kartou. Sice je chlapík trochu svéráz, ale pohoda. Naopak třeba DPD jezdí kolem poledne, ale není problém si s nima malý věci nechat přesměrovat do práce.
Osobně teda, pokud mám možnostu prodejce, volím PPL.
Obecně by se mi jako nakupujícímu líbilo, kdyby poštovné za pár drobností bylo adekvátní (např. vejde se do obálky, poštovné 50,- a ne paušál 150,-).