swat napsal:
Nejlepší je parkovat v policejní garáži Tam ti ji nečornou určitě, ale to tady z fora může jen pár lidí
Kdo chce motorku ukrást ji stejně nakonec ukradne, nepomůže ani řetěz, ani zámek na kotouč ani alarm s gps lokátorem a gsm signalizací.
Nejezdím na moto tam, kde ji nemám 100% na očích když zaparkuju, popřípadě (třeba když vyrazím někam na zámek, hrad, apod.) zabezpěčím druhou osobou co bude moto hlídat (hlídač na parkále, bezdomovec(za kilo vám u ní bude stát půl dne)).
Hlavně když ji budete prodávat, tak si ji nefoťte před vlastní garáží ani na ulici, popojeďte někam za město, i ty fotky v přírodě budou hezčí než před vratama garáže s jejím číslem.
Nejhorší je parkování v novobytovkách, kde jsou podzemní společné garáže. Tam se to krade nejlíp. A když máte to štěstí a máte v takových garážích ty kóje s vraty, hodte před vrata auto nebo tím autem v garáži motorku zablokujte. Někde jsem viděl v podzemní garáži takovou klec ve které byla motorka, to mi přijde taky ještě dobrý, ale je potřeba tam dát ještě nějaké doplňkové zabezpečení.
Hlídané parkoviště vyjde na litr měsíčně, což není zas tak hrozný, kór když se na ten flek vejdou 2 motorky který múžete sepnout pro jistotu k sobě a přikurtovat k betonu.
s tim muzu jen souhlasit, ja treba dam bezdakovi 100 a druhy, kdyz dojdu a motorka tam je
Jinak kamos ma v garazi svarenou jeste klec na masinu neco jak pises ty a taky super uz mu vykradli 2x garazi a masiny a se ani nedotkly
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Hlavně to chce změnu zákonů,zvýšit pravomoce policajtům,vymahatelnost práva atp .vzpomínám když se kdysi v médiích mluvilo o brněnským týmu Return - ti nekompromisně drtily zloděje aut nevybíravýma praktikama ale byly účinný no ale díky pseudohumanitě a tzv lidským právům se dostali do problémů a byli vyšetřováni tehdy se říkalo že našli cestu do vyšších pater organizovanýho zločinu tak museli ze scény.možná o tom Swat z doslechu ví.
chstepan napsal:
... asi taky není od věci mít dobrou pojistku
Řešil jsem havarijní pojistku - zloděj. Podle makléře, prý jediná pojišťovna, která to udělá, je Kooperativa. Ta vyžaduje dvojí zabezpečení na mašině. Jedním může být imobilizér a druhým alarm nebo GPS lokátor s operátorem (třeba Carloc). Originál BMW alarm vyjde levněji. Roční pojistné i s povinným ručením vyjde na 5.6k. Sice bych brečel jak želva, ale dostal bych nějaké peníze, za které si můžu koupit jinou mašinu. Na kolik bude pojišťovna plnit, nechci radši ani zjišťovat.
Waikiki: tak to mas blby informace pojisteni dela za normalni peniz (nebudu psat ty co to maj hrozne drahy) ČPP a KOOP - navic zadny dvoji zabezpeceni se nepozaduje pokud nechces slevu tak staci imobilizer a jakejkoliv druhej zamek kotouc nebo retez a to jiste budes mit , jinak nejvetsi slevu dotanes za tento zamek http://www.yshop....zem-120-cm, kterej ma 3 druhy jisteni a to je investice vcelice dobra navic ho ted meli u Louise za 4100,-
Upravil schrek dne 26.02.2014 17:05
Čeština můj koníček
chstepan napsal:
... asi taky není od věci mít dobrou pojistku
Řešil jsem havarijní pojistku - zloděj. Podle makléře, prý jediná pojišťovna, která to udělá, je Kooperativa. Ta vyžaduje dvojí zabezpečení na mašině. Jedním může být imobilizér a druhým alarm nebo GPS lokátor s operátorem (třeba Carloc). Originál BMW alarm vyjde levněji. Roční pojistné i s povinným ručením vyjde na 5.6k. Sice bych brečel jak želva, ale dostal bych nějaké peníze, za které si můžu koupit jinou mašinu. Na kolik bude pojišťovna plnit, nechci radši ani zjišťovat.
Ta cena se mi zdá divná,já si dávám havarijko + krádež vždycky na měsíc a stojí to cca dvojku + celoročka povinný. Roční mi spočítal okolo 15.,mám alarm + imo.
oranžová dvanáctka
schrek napsal:
Waikiki: tak to mas blby informace pojisteni dela za normalni peniz (nebudu psat ty co to maj hrozne drahy) ČPP a KOOP - navic zadny dvoji zabezpeceni se nepozaduje pokud nechces slevu tak staci imobilizer a jakejkoliv druhej zamek kotouc nebo retez a to jiste budes mit , jinak nejvetsi slevu dotanes za tento zamek http://www.yshop....zem-120-cm, kterej ma 3 druhy jisteni a to je investice vcelice dobra navic ho ted meli u Louise za 4100,-
Jedinečnost pojišťovny mi tvrdil makléř a je pravda, že na jiné mašině jsem měl takové pojišťění také od Kooperativy.
Jinak, imobilizér a jakejkoliv druhej zámek je dvojí jištění, nebo ne?
Origo alarm mi přišel praktičtější a dle ceny ABUS vychází asi 35% dráž.
rick napsal:
Ta cena se mi zdá divná,já si dávám havarijko + krádež vždycky na měsíc a stojí to cca dvojku + celoročka povinný. Roční mi spočítal okolo 15.,mám alarm + imo.
Mám takhle pojištěnou už druhou mašinu. Stejné obsahy, jiná prodejní cena, ale pojistné vychází takhle. Jestli chceš, pošlu Ti v pm kopii mojí smlouvy.
Ještě mě napadlo, že možná myslíš havarijní i s nehodou. To nemám. Jen krádež.
Upravil Waikiki dne 26.02.2014 17:21
Mám 1200gs pojištěnou u pojišťovny Uniqa, produkt Kasko, (odcizení, vandal,živelná pohroma) platím 420kč měsíčně. (pro případné dotazy je to pojištění bez havárky, s ní to bylo o dost dražší), ale jde nám všem asi jen o to odcizení... zabezpečení požadováno pouze tovární tzn. imobil + zámek řidítek... (cenu stanoili podle roku a vybavy na 250,000kč)
S pojišťovnou prozatím jen dobré zkušenosti, loni žena rozbila scouta a vše uhradili ke spokojenosti mé i servisu..
Moto mám pojištěno celoročně, ty tři mesíce co se nadá jezdit neřeším..
ještě mi nabízely 10 procent slevu, kdyz si od nich nechám zamontovat jakýsi vyhledávač, to ale pak padlo, protože technik to do motorky prý nikdy nedával a tvrdil, že to prý nejde (já si myslím, že když se chce jde vše... hádat se s ním nemělo smysl)
Upravil plech dne 26.02.2014 17:33
schrek napsal:
Jedinečnost pojišťovny mi tvrdil makléř a je pravda, že na jiné mašině jsem měl takové pojišťění také od Kooperativy.
Jinak, imobilizér a jakejkoliv druhej zámek je dvojí jištění, nebo ne?
Origo alarm mi přišel praktičtější a dle ceny ABUS vychází asi 35% dráž.
rick napsal:
Mám takhle pojištěnou už druhou mašinu. Stejné obsahy, jiná prodejní cena, ale pojistné vychází takhle. Jestli chceš, pošlu Ti v pm kopii mojí smlouvy.
Ještě mě napadlo, že možná myslíš havarijní i s nehodou. To nemám. Jen krádež.
tak to jo,já to mám vždycky komplet.
oranžová dvanáctka
hm, tak když to tak čtu, tak asi je fakt nejlepší se pojistit proti krádeži a mít klid
Na jednom foru jsem četl, jak zloději řeší zabezpečení zámky, GPS lokátory, atd..nic není problém, když někdo chce, tak jí prostě ukradne
plech napsal:
Mám 1200gs pojištěnou u pojišťovny Uniqa, produkt Kasko, (odcizení, vandal,živelná pohroma) platím 420kč měsíčně. (pro případné dotazy je to pojištění bez havárky, s ní to bylo o dost dražší), ale jde nám všem asi jen o to odcizení... zabezpečení požadováno pouze tovární tzn. imobil + zámek řidítek... (cenu stanoili podle roku a vybavy na 250,000kč)
S pojišťovnou prozatím jen dobré zkušenosti, loni žena rozbila scouta a vše uhradili ke spokojenosti mé i servisu..
Moto mám pojištěno celoročně, ty tři mesíce co se nadá jezdit neřeším..
ještě mi nabízely 10 procent slevu, kdyz si od nich nechám zamontovat jakýsi vyhledávač, to ale pak padlo, protože technik to do motorky prý nikdy nedával a tvrdil, že to prý nejde (já si myslím, že když se chce jde vše... hádat se s ním nemělo smysl)
Jak pojišťovny nemusím tak co se týká zajištění motorky tak to vidím taky tam. Mám zámek kotouče(první jsem neopatrností přerazil), řetěz, a alarm, ale beru je jako opatření proti nenechavcům.
Hlavně mám ale obdobnou pojistku jak píšeš. Ta by snad pomohla přežít finančně nájezd profíků.
Pája
Waikiki: makleri toho nakecaj zvlaste nekteri, jinak sem se ptal a zalezi jakou chces pojistnou castku a nekde staci i pouhej imobilizer , navic jedinej doklad ze motorka byla pri kradezi uzacena zamkem je doklad o koupi zamku nechcou ani nahradni klic atd.
jinak moje F800gs na 250tis + 40tis kufry s POV+HAV 2% spoluucast cena 9980,- zabezpeceni zamkem ABUS GRANIT DETECO
Čeština můj koníček
Teď jsem dostal nabídku od Alinzu a povinné s pojistkou proti krádeži, celkem 8000 na rok, to jde Asi do toho půjdu...než se nervovat. Ještě si zjistím podmínky a beru to K tomu řetěz Abus s alarmem v zámku na kotouč a prdím na to.
mjaklovsky napsal:
Teď jsem dostal nabídku od Alinzu a povinné s pojistkou proti krádeži, celkem 8000 na rok, to jde Asi do toho půjdu...než se nervovat. Ještě si zjistím podmínky a beru to K tomu řetěz Abus s alarmem v zámku na kotouč a prdím na to.
Je to asi nejlepší volba. Člověk tak musí o mašině přemýšlet jako o "neživé věci" a ne jako o někom, koho nechce ztratit ;-). Prostě, krádeže a rozchody se stávají. Krádež se snad dá líp pojistit...
Máte někdo zkušenosti s U zámky? Zdá se mi to jako docela dobrá volba, tak by mě zajímalo, jestli se něco takového[url] http://www.motomaniac.cz/moto-zamky-a-zabezpeceni/u-zamky/abus-granit-x-plus-54-160hb300.html[/url] opravdu vyplatí.
Matty napsal:
Máte někdo zkušenosti s U zámky? Zdá se mi to jako docela dobrá volba, tak by mě zajímalo, jestli se něco takového[url] http://www.motomaniac.cz/moto-zamky-a-zabezpeceni/u-zamky/abus-granit-x-plus-54-160hb300.html[/url] opravdu vyplatí.
Ahoj všichni,
motorku (R 1200 GS rok.v. 2004) mám zabezpečenou následovně:
- imobilizér (součást motorky),
- zamknutá řidítka (při každém opuštění motorky),
- řetěz se zámkem (při každém opuštění motorky mimo garáž),
- alarm v zamčené garáži s hlášením na mobil. telefon, vlčák na zahradě,
- pokud jsem na výjezdu, tak spím v penziónech, kde jsou na motorkáře připravený
(oplocený areál, alarm, případně pes, garáž, atd.).
- pokud spím v přírodě, tak mám motorku vedle stanu,
- snažím se ji mít vždy na očích (je-li to možné),
- motorka je pojištěná proti krádeži.