TGS1150 napsal:
V inzerátech seženu jetou. Chtěl bych novou. Vím že bude stát polovinu ceny motorky, ale na novou motorku nemám. A současnou nechci prodávat protože mi ty doplňky nikdo nezaplatí a současná převodovka je sice po opravě, ale pochybuju o její odbornosti.
Proč pochybuješ? Je něco, co se Ti na převodovce nezdá?
Nezdá se mi hlučnost i po druhé opravě a jelikož hodně jezdím tak bych nerad někde zůstal viset třeba v cizině.
Jezdím tak rychle, jak lítá můj Anděl strážný!!!
Tonda napsal:
[quote]TGS1150 napsal:
.............. a současná převodovka je sice po opravě, ale pochybuju o její odbornosti.
Jen malý dotaz. Proč jsi ji tedy nechal opravovat u někoho, komu nevěříš, že ji opraví dobře. Nějak mi to hlava nebere - zaplatit nějakému mechanikovi, kterému jsi dal převodovku na opravu (které ale nevěříš a určitě nebyla "zadarmo" ), a pak řešit koupi nové převodovky.
Nová převodovka s dlouhou 6-kou ve stříbrném nebo černém provedení stojí cca 51900Kč.[/quote
Ten dotyčný mi byl doporučen ze servisu BMW tak jsem předpokládal že tu převodovku bude umět udělat. Očividně neuměl když jsem po 8200 km musel motorku přivézt na reklamaci jelikož se ložiska rozsypala. A ještě měl tu drzost si říct 11000 za opravu. Ta první mě stála cca 40000 za ty prachy jsem mohl mít novou. Tak asi tak.
**** kdo to dělal?
... servis a diagnostika BMW Motorrad
TGS1150 napsal:
Kde koupím novou převodovku s rychlou 6-tkou a za kolik? Nějaké odkazy kam se obrátit? Díky za info.
Dlouhou 6 mám a už bych jí nechtěl. Rozdíl mezi 5 a dlouhou 6 při stejný rychlosti je cca 800 ot. a to využiješ jen na dálnici, na okreskách musíš jet nad 110 km/h, aby to mělo trochu sílu, jakmile jdeš ke 100 a míň , musíš řadit, bo je to podtočený a nemá to sílu. A i na tý dálnici to není bůhvíco, sice to šetří trochu benzínu a nejsou takové vibrace z otáček, ale když vznikne nějaká krizovější situace a ty potřebuješ rychle přidat tak na ten těžší převod to nemá tolik síly. A až mi odejde koncový převod tak tam dám z 1100 s pomalejším zpřevodováním. Toď má zkušenost.
Ok popřemýšlím o tom. Asi si nechám tu krátkou šestku.
Tonda napsal:
[quote]TGS1150 napsal:
.............. a současná převodovka je sice po opravě, ale pochybuju o její odbornosti.
Jen malý dotaz. Proč jsi ji tedy nechal opravovat u někoho, komu nevěříš, že ji opraví dobře. Nějak mi to hlava nebere - zaplatit nějakému mechanikovi, kterému jsi dal převodovku na opravu (které ale nevěříš a určitě nebyla "zadarmo" ), a pak řešit koupi nové převodovky.
Nová převodovka s dlouhou 6-kou ve stříbrném nebo černém provedení stojí cca 51900Kč.[/quote
Ten dotyčný mi byl doporučen ze servisu BMW tak jsem předpokládal že tu převodovku bude umět udělat. Očividně neuměl když jsem po 8200 km musel motorku přivézt na reklamaci jelikož se ložiska rozsypala. A ještě měl tu drzost si říct 11000 za opravu. Ta první mě stála cca 40000 za ty prachy jsem mohl mít novou. Tak asi tak.
**** kdo to dělal?
Rosťa Stezka z Přerova nad Labem.
servisak napsal:
Tak toho neznám ale zřejmě odborník
Já nevím ale nechci do staré převodovky strkat prachy pokud by to někdo opravil tak aby to jelo tak bych to nechal opravit, pokud to zase nebude stát cenu nové převodovky. Ty by jsi to dal do kupy??
servisak napsal:
Ty ji máš venku? pokud jo ta ji dovez a podívame se doní
Nemám jí venku jen říkám že je stará t.j. Má najeto 121000 km a po dvou opravách tuším že kluci říkali že je v háji ložisko na hřídeli a je hlučnější dvojka. Tak jestli to má cenu opravovat. Sundání a nasazení něco stojí a oprava.
servisak napsal:
Aha . tak to jo ale i opravit se to nechá, ja bych šel cestou opravy
No dobře. A kdybych to dal k tobě tak by jsi se na to podival? Případně opravil tak aby se mi to po 8 tis. Km nerozsypalo? Pokud to půjde opravit a nebyla by levnější nová převodovka.
Jo snad tam bude špatný to ložisko na hnací hřídeli z motoru a ozubené kolo od dvojky kvaltu. To bude ta levnější varianta. Jinak uvidíš ty až to rozebereš. Jo ten únor až březen nějak na to nechvátám ještě je zima. V klidu. Až poleví ty mrazy a sleze ta bílá sračka.