Alda napsal:
No jak myslis.
Muj nazor je ten, ze ta pravdepodobnost je vazne miziva. A pokud se to teda jednou za par let stane, bude to asi omluvitelny a nikdo nedostane na zadek.
Jsem nekde, jedu nekam, u toho koukam do mobilu a ctu si forum, nahodou narazim na inzerat a zrovna tohle shanim a jeste k tomu jsem vlastne pred barakem inzerenta.. nevim no
Dobře, tak jak chceš. Řeknu to tedy jinak, pokud by někdo něco prodával a já to moc chtěl a měl na to peníze, nebylo to daleko, tak volám bez ohledu na to, co si lidi píšou do fóra.
Je to takto lepší?
tak seš přesně ten typ,o kterém tady píšem...za korunu prodá bráchu
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Alda napsal:
No jak myslis.
Muj nazor je ten, ze ta pravdepodobnost je vazne miziva. A pokud se to teda jednou za par let stane, bude to asi omluvitelny a nikdo nedostane na zadek.
Jsem nekde, jedu nekam, u toho koukam do mobilu a ctu si forum, nahodou narazim na inzerat a zrovna tohle shanim a jeste k tomu jsem vlastne pred barakem inzerenta.. nevim no
Dobře, tak jak chceš. Řeknu to tedy jinak, pokud by někdo něco prodával a já to moc chtěl a měl na to peníze, nebylo to daleko, tak volám bez ohledu na to, co si lidi píšou do fóra.
Je to takto lepší?
Tak odpovim "Beru, volam".
A je prukazne jasny, ze jsem prvni.
Pokud mam dotazy, nejdriv volam a pak napisu "Beru.".
Jestli behem volani napise "Beru." nekdo jinej, tak uz si fakt nevim rady
asi je to kacířská myšlenka, ale myslím, že je to na prodávajícím komu a kdy to prodá, jestli to zarezervuje nebo dá prvnímu kdo složí prachy ... nebo snad né ?
(ch)stepan
chstepan napsal:
asi je to kacířská myšlenka, ale myslím, že je to na prodávajícím komu a kdy to prodá, jestli to zarezervuje nebo dá prvnímu kdo složí prachy ... nebo snad né ?
Alda napsal:
No jak myslis.
Je to takto lepší?
tak seš přesně ten typ,o kterém tady píšem...za korunu prodá bráchu
Brácha je asi trochu něco jiného, než nějaká obyčejná věc, ne ?
Prodávejte si věci, jak chcete, já vám rozhodně neubírám váš názor na to, jak by se vám to líbilo, ale já mám zase svůj vlastní názor.
Pokud si do inzerátu napíšete, ať nikdo nevolá, tak to budu respektovat, ale jinak volám.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
chstepan napsal:
To by jsi mohl stejně ale taky napsat, že je na kupujícím zda to nakonec koupí....nebo zruší rezervaci
každej máme " svobodu" rozhodování a svými činy pak o sobě něco sdělujeme společnosti ... takže jo, i kupující se může rozhodnout
(ch)stepan
chstepan napsal:
To by jsi mohl stejně ale taky napsat, že je na kupujícím zda to nakonec koupí....nebo zruší rezervaci
každej máme " svobodu" rozhodování a svými činy pak o sobě něco sdělujeme společnosti ... takže jo, i kupující se může rozhodnout
Tak odpovim "Beru, volam".
A je prukazne jasny, ze jsem prvni.
Pokud mam dotazy, nejdriv volam a pak napisu "Beru.".
Jestli behem volani napise "Beru." nekdo jinej, tak uz si fakt nevim rady
Moc to komplikuješ, aneb proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
A když napíšu jako desátej, "beru, volám", tak jsem taky z obliga?
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Stepan: kdykoliv jsem tu neco prodaval, vzdycky to slo pres telefon. Nikdy jinak. Takze chapu. Ja zase nenavidim telefonovani, tak posilam PMky a zatim jsem nedoplatil na to, ze me predbehl nekdo na telefonu.
Ale kdyby to bylo pro dobro vetsiny, odhlasovali bychom si ze mame radi jasno a poradek, pak bych to taky respektoval a byl bych rad, kdyby i ostatni. Na tipcarsu stoji kazdy respektovani skoro 600Kc.
chstepan napsal:
A s tímto postojem, se nevyřeší nic a vlákno je tui jen na ulevení
přesně tak ..
.. dobré chování a férovost se nedá nařídit ani vynutit
ale tohle vlákno by asi mělo být o něčem jiném ... čistě jen jako nástěnka špatných zkušeností z obchodování na tomto fóru - jestli jsem to dobře pochopil ..
Upravil chstepan dne 11.03.2014 10:02
(ch)stepan
ale pro to aby sme sem mohli psat uzivatele by to chtelo nejaky pravida... Proto se tu ty pravidla resi...
Ja jsem pro, aby prednost meli ti, co do vlakna napisou beru dle poradi.
Je to jako ve fronte v obchodu. Taky si tam stoupnete a cekate az na vas prijde rada a nevolate z konce fronty na prodavacku, ze mate 2 rohliky, v regale nechate 3kc a jdete..
Přesně jak píše Štěpán, prostě bych zde jen uveřejňoval členy se kterými byl nějaký problém během obchodu....ať si pak každý rozhodne jestli udělá třeba rezervaci členovy, který zde bude v seznamu...o ničem jiném by to nebylo.
Labus01 napsal:
ale pro to aby sme sem mohli psat uzivatele by to chtelo nejaky pravida... Proto se tu ty pravidla resi...
Je to jako ve fronte v obchodu. Taky si tam stoupnete a cekate az na vas prijde rada a nevolate z konce fronty na prodavacku, ze mate 2 rohliky, v regale nechate 3kc a jdete..
... prodávám svoji věc, tak si přeci já určím za jakých podmínek a komu ...
(ch)stepan
Labus01 napsal:
a co když prodávající nechce(nemůže) vůbec fórum denně sledovat (třeba má 12 hod.denně v ruce volant) a preferuje komunikaci přes telefon? Podle mě by si to každej, kdo něco prodává měl udělat po svým. Kdo to chce sledovat přes vlákno, může klidně volajícímu odpovědět na otázky a říct mu ať se postaví do fronty....
Upravil Dave81 dne 11.03.2014 10:25
Labus01 napsal:
tak jako inzerent napisu: jsem vytizen, volejte.
Kupujici (ktery sedi u pc a cte si inzerat) do inzeratu napise: beru, volam.
Pro obe strany je to 10 sec navic. A ostatni hned vidi, jestli uz budou 5ty v rade nebo prvni...
jako řešení to určitě je...jenže:
1) asi pravděpodobnější je že první volám a pak (možná) vim, jestli beru, nebo se teprve jedu podívat naživo (jak u čeho)
2) když dovolám a vím, že beru, už tam může mít někdo napsaný, že bere - co teď?
3) všechno se to dá řešit - rezervovat, pak volat, pak rušit...bla bla.....
4) daj se vytvořit sáhlodlouhý pravidla obsahující všechny možnosti, pak si inzerát přečte někdo neregistrovanej a je kde??? v pr.... protože přesto, že by koupit chtěl a prodávající by mu rád prodal, tak maj prostě smůlu....
5) vše bych nechal na slušnosti a férovosti.....
chstepan napsal:
A s tímto postojem, se nevyřeší nic a vlákno je tui jen na ulevení
přesně tak ..
.. dobré chování a férovost se nedá nařídit ani vynutit
ale tohle vlákno by asi mělo být o něčem jiném ... čistě jen jako nástěnka špatných zkušeností z obchodování na tomto fóru - jestli jsem to dobře pochopil ..
... a bude plné takhle nastavovaných příspěvků, kde se bude "kritik" s "potížistou" dohadovat: já nabízel takhle..., já to chtěl ale nemohl jsem tohle..., ale říkal si že takhle..., nojo ale myslel jsem to jinak... blablabla a zkončí to pí.. a čur....
Ta pravidla pořadí prodeje apod. by měl nastavit vždy inzerent v inzerátu a dodržovat je.