Páč su také cyklista a kolikrát kolo z lesa zaprasené jak sviňa, druhý den pěkně zaschlé, tak používám aktivní pěnu Cyklostar Cleaner Prubnul jsem to na geesu, motor, ráfky, lakované povrchy, jednoduše vše. V případě většího nánosu a jeho rozpuštění pomůže houbička nebo kartáček (zubní, šikanuju sám sebe) a pak už jen opláchnout, výsledkem je geeoso jako nové cena 5l cca 500,-(odlít do rozprašovače). Jo a plexi moto i plégo přilby od much, mušek a čmeláků rozpláclých, postříkám jarovou vodou v rozprašovači, chvilku odmočit a pak lehce setřu papírovou utěrkou, jde to lehce a je to šetrné k plexi, nevysušuje.
Labus01 napsal:
mě by nejvíc zajímalo čím myjete sedlo. mám (měl jsem ) na malym gs žlutý sedlo ale ted je už skoro černý. máte s něčím dobrou zkušenost?
Hlavně ne nějakým rozpouštědlem typu ředidlo atp -ztvrdla by koženka a časem popraskala ,taky čistící leštidla ne-jezdí to pak jak na ledě ta koženka vs kalhoty ;čalouník doporučuje vodu s nějakým obyč saponátem.
Labus01 napsal:
mě by nejvíc zajímalo čím myjete sedlo. mám (měl jsem ) na malym gs žlutý sedlo ale ted je už skoro černý. máte s něčím dobrou zkušenost?
Zkus todle příklad: Volvo S60-světlá kůže, špinavý volant jsem tímto vyčistil, nešlo to tak rychle jak jsem čekal, ale šlo to.
Nahodou jsem sehnal arvu, modlim se az ji tam narvu, at nesunda i barvu.. :-) uz mi zbyva jen vymenit palivovy filtr, nainstalovat repro a zacne faze myti a kapotovani, tak snad vyjde pocasi..
Když jsme u mytí,řešíte nějak potom i konektory proti oxidaci? Jsou vcelku dobře chráněné ale po mé nechtěné bahenní lazni a taky následném
mytí zjišťuji že něco na odpuzovani vody by se hodilo.
Tak jsem aplikoval nejdříve arvu na motor a bordel šel dolů slušně.. Potom zovu a tentokrát na celou moto Milit a ten má velikou pochvalu. Ještě dám pak finální mytí, trošku si jí poleštím a bude jako nová. Takové ty centimetrové letité nánosy mastného bordelu jsou tatam, paráda
lullu napsal:
Tak jsem aplikoval nejdříve arvu na motor a bordel šel dolů slušně.. Potom zovu a tentokrát na celou moto Milit a ten má velikou pochvalu. Ještě dám pak finální mytí, trošku si jí poleštím a bude jako nová. Takové ty centimetrové letité nánosy mastného bordelu jsou tatam, paráda
Já s klukama na myčce v Líbeznicích. Nejsme leštiči, ale jezdiči a než se s tím doma patlat, kupovat chemie, zasvinit dvorek a pod, tak dám 250,- na myčce, sedím u kafe a za 30-40 min odjíždím se spokojeností na tšech frontách
všude dobře.....doma GSA
pepanek1150 napsal:
Já s klukama na myčce v Líbeznicích. Nejsme leštiči, ale jezdiči a než se s tím doma patlat, kupovat chemie, zasvinit dvorek a pod, tak dám 250,- na myčce, sedím u kafe a za 30-40 min odjíždím se spokojeností na tšech frontách
Ta myčka je na někde na hlavním tahu?
Občas tam projedu ale nějak jsem to nezaregistroval.
Prosím o bližší info.
Diky
pepanek1150 napsal:
Ta myčka je na někde na hlavním tahu?
Občas tam projedu ale nějak jsem to nezaregistroval.
Prosím o bližší info.
Diky
Dávám tip na čistič roky neleštěných ráfků ( a teď nemyslím těch v kalhoteh, na to stačí mejdlo...)
Autosol pasta na eloxovaný hliník...fakt to krásně čistí, ale nečekejte, že to jde uplně samo...nějakej pot vás to bude stát (cca. 4hod práce obě kola), ale výsledek stojí za to...