Jinak skoro-kolega má Otterbox, princip to samý a taky se to na sluníčku přehřívá. Jak to je v něčem zavřený, je to problém, teplo nemá kudy utíkat. Je potřeba plocha, která by ho odváděla, to by znamenalo kontakt kov na kov, takže by na zadní stěně telefonu byly otěrky nebo by to bylo časem odřený... těžko říct, lidi by to asi takhle nechtěli.
Některý ty pouzdra vypadají nádherně na fotkách ale pak v praxi člověk zjistí, že to je nepoužitelný. Vyndávat telefon s měkkým gumovým lemováním z kapsy je opruz. Chytá se to za látku, nejde to vyndat, lepí se na to bordel. Silikonový pouzdro to samý. Jakmile tam nejsou membrány, tak zase telefon v pouzdru nehraje (resp. vůbec není slyšet zvuk) a když se někomu telefonuje tak to je jak když člověk mluví ze sudu. Pouzder a krytů jsme od prvního iPhone vyzkoušeli tak dvacet a to Lifeproof mi přišlo první 100% chránící (telefon mi třeba spadnul do WC, manželce spadnul do hrnce s horkou polívkou) a neprudící během normálního používání. Teď jsem pár dnů čekal na tu novou verzi a zkusil jsem telefon (iPhone5) používat bez toho a zjistil jsem, že to je peklo. Je na mě malej, nedržím ho dobře v dlani, blbě se mi pracuje palcem když ho držím jen v prstech. Jsem zvyklej přečíst si různé zpravodajské portály večer ve vaně, vůbec neřeším že je telefon napůl mokrej, prostě s pouzdrem to je pro mě vodotěsný telefon. Teď jsem ho měl s dětma na vodě - naprosto bez obav že se namočí.. Je to návykový.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Diskuze o iOS - iPhone, iPad... tipy a triky, zkušenosti atd.
Přidané 07.07.2014 14:27
TomasTT napsal:
V servisu to poznali (je tam někde indikátor který když se namočí tak to v servisu vidí že tudy šla voda) a nazdar..
Ty papírky co mění barvu vlivem vlhkosti se dají vyměnit, než s tím jdeš do "servisu"
Ale asi jo, máš pravdu...ani mě se ty gumičky nezdají, na druhou stranu, některé cyklo, topo navigace od Garminu např. 800 taky drží dle mě jen na gumách a nikdo si nestěžuje...
Já teď jel z Ga-Pa přes různá passa , trasu jsem si naplánoval v iPhone navigaci Be-on Road (zdarma )a telefon hodil do kapsy. Přes BT jsem pouze poslouchal povely v přilbě a jel jsem absolutně BEZ problémů... Zatím max. spokojenost. Jen jednou mě chtěla v Bavorsku hnát mezi baráky, kratší asi o 50m,,, kdybych na to viděl, jel bych po státní dál...takže je otázka, jestli vůbec potřebuji mít přístroj před sebou a vidět na něj.
Přidané 07.07.2014 14:53
Ty cyklonavigace se taky ztrácí a docela často. Lidi to pak hledají na trase, kam jim mohla zapadnout, když byla zacvaknutá v neporušeném plastu a najednou "zobáček sám od sebe rupnul"... Já mám teď na kole větší a těžší Edge1000, pořád to je ale menší než iPhone a na ty gumičky bych to neriskoval. Když se člověk soustředí na terén a nedívá se na řídítka, tak pak hledat navigaci zapadlou mezi kameny na třeba několika stech metrech je pakárna. Na kilometru už jí nenajdeš téměř jistě.
Ten řemen na ruce je myslím pro běhání nebo tak nějak kde nemáš kapsu kam to dát. Neumím si to moc dobře představit jak bys třeba na kole šahal na levou ruku pravou rukou
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 14.07.2014 14:01
Parukar napsal:
Nevíte někdo, která navigace pro iOS podporuje export a import tras z formátů, např. Google maps či jiného plánovače v PC ? i za peníze
Ano vím, hrál jsem si s tím nedávno víc jak půl dne :-) Tyhle jsou použitelné, jen bacha, nemusí to brát úplně všechny GPX formáty. Doporučuji používat spíš mapy.seznam.cz, mají celkem kompatibilní. Takže ty appky - tyto jsem si ponechal, zbytek z founu vyhodil:
GPX Navigator
MotionX-GPS
Easy Trails
Co-Rider
Mohl bych ti popsat co která umí, ať to nemusíš všechno kupovat, ale to případně až večer.
Jezdím: BMW R 1250 GSA (2020), BMW R NineT Pure (2017)
---
Jezdil jsem: BMW R 1200 GS (2007), BMW R 1200 GS (2012), BMW R 1200 GSA LC (2014)
Přidané 14.07.2014 14:03
fireboy napsal:
Parukar napsal:
Nevíte někdo, která navigace pro iOS podporuje export a import tras z formátů, např. Google maps či jiného plánovače v PC ? i za peníze
Ano vím, hrál jsem si s tím nedávno víc jak půl dne :-) Tyhle jsou použitelné, jen bacha, nemusí to brát úplně všechny GPX formáty. Doporučuji používat spíš mapy.seznam.cz, mají celkem kompatibilní. Takže ty appky - tyto jsem si ponechal, zbytek z founu vyhodil:
GPX Navigator
MotionX-GPS
Easy Trails
Co-Rider
Mohl bych ti popsat co která umí, ať to nemusíš všechno kupovat, ale to případně až večer.
Přidané 14.07.2014 14:27
fireboy napsal:
Parukar napsal:
GPX Navigator
MotionX-GPS
Easy Trails
Co-Rider
Takže:
EasyTrails - asi nejlepší, import i export GPX i přes WiFi, záznam trasy, waypoints, více map, tvorba trasy z prošlé, komplexní aplikace
GPX Navigator - směrová navigace, jen import GPX přes iTunes, takový easy udělátko třeba na off road
MotionX-GPS - taky komplex jako EasyTrails s možností online trackingu, nemůžu teď rychle najít import, ale myslím, že přes email, to samý export. Ukládání fotek k trackované cestě
Co-Rider - nejjednodušší, ale s hlasovou navigací. Export přes mail, import opět nepamatuju a určitě iTunes a asi taky mail. Více info najdeš na webech aplikací. např. http://www.applie.../co-rider/
Jo ještě něco, nejpodstatnější pro mě je, že do všech těchto aplikací lze GPX snadno importovat přes Dropbox přímo z iPhonu. To je geniální!
---
Jezdil jsem: BMW R 1200 GS (2007), BMW R 1200 GS (2012), BMW R 1200 GSA LC (2014)
Přidané 15.07.2014 09:21
Takže:
EasyTrails - asi nejlepší, import i export GPX i přes WiFi, záznam trasy, waypoints, více map, tvorba trasy z prošlé, komplexní aplikace
GPX Navigator - směrová navigace, jen import GPX přes iTunes, takový easy udělátko třeba na off road
MotionX-GPS - taky komplex jako EasyTrails s možností online trackingu, nemůžu teď rychle najít import, ale myslím, že přes email, to samý export. Ukládání fotek k trackované cestě
Co-Rider - nejjednodušší, ale s hlasovou navigací. Export přes mail, import opět nepamatuju a určitě iTunes a asi taky mail. Více info najdeš na webech aplikací. např. http://www.applie.../co-rider/
Jo ještě něco, nejpodstatnější pro mě je, že do všech těchto aplikací lze GPX snadno importovat přes Dropbox přímo z iPhonu. To je geniální![/quote]
tak jsem to "lusroval", a přijde mi, že všechny potřebují mobilní data, páč využívají defaultní mapy systému, nikoli vlastní offline mapy...je tak ? To mě v zahraničí docela limituje a vlastně mě napadá, že bych mohl jezdit podle Google maps , tam si taky data vyexportuju....
Přidané 15.07.2014 10:26
Parukar napsal:
Takže:
Jo ještě něco, nejpodstatnější pro mě je, že do všech těchto aplikací lze GPX snadno importovat přes Dropbox přímo z iPhonu. To je geniální!
tak jsem to "lusroval", a přijde mi, že všechny potřebují mobilní data, páč využívají defaultní mapy systému, nikoli vlastní offline mapy...je tak ? To mě v zahraničí docela limituje a vlastně mě napadá, že bych mohl jezdit podle Google maps , tam si taky data vyexportuju....[/quote]
Jj, data potřebují. Já to řešil pro Česko. Na ven si můžeš koupit běžnou navigaci (Navigon, Sygic, Garmin...), ale tam netuším, která má export a import GPX. Nicméně použil jsem pana Gugla a našel toto: http://appcrawlr....apping-appJezdím: BMW R 1250 GSA (2020), BMW R NineT Pure (2017)
---
Přidané 15.07.2014 10:34
fireboy napsal:
Parukar napsal:
Takže:
tak jsem to "lusroval", a přijde mi, že všechny potřebují mobilní data, páč využívají defaultní mapy systému, nikoli vlastní offline mapy...je tak ? To mě v zahraničí docela limituje a vlastně mě napadá, že bych mohl jezdit podle Google maps , tam si taky data vyexportuju....
Jj, data potřebují. Já to řešil pro Česko. Na ven si můžeš koupit běžnou navigaci (Navigon, Sygic, Garmin...), ale tam netuším, která má export a import GPX. Nicméně použil jsem pana Gugla a našel toto: http://appcrawlr....apping-app[/quote]
Tak vypadá výborně - výše zmiňovaná mApp. Mrkni na stránky http://www.offlin...Jezdím: BMW R 1250 GSA (2020), BMW R NineT Pure (2017)
---
Přidané 15.07.2014 21:03
Ja pouzivam app Galileo - umi trasy Gpx export i import a lze do ni nahrat topo napr cykloatlas CR.Jako drzak pro Iphone mam uz 2 roky Bikemate slim 3/Ebay 32 USD/ ma vychytany drzak s pojistkou . Drzaku mam vic / kola, motorka/ a pouzdro jen prehazuju.Ahoj M
Přidané 15.07.2014 21:11
mtucek napsal:
Ja pouzivam app Galileo - umi trasy Gpx export i import a lze do ni nahrat topo napr cykloatlas CR.Jako drzak pro Iphone mam uz 2 roky Bikemate slim 3/Ebay 32 USD/ ma vychytany drzak s pojistkou . Drzaku mam vic / kola, motorka/ a pouzdro jen prehazuju.Ahoj M
Díky za tip, vypadá to výborně!! Hlavně přehledné ovládání, které mi řadu slušných aplikací znechutilo.
---
Přidané 16.07.2014 05:25
mtucek napsal:
To vypada super,, jen jsem ne pokořil ten import dat gpx do programu... A dokáže to potom podle tech dat navigovat? Spis jsem to pochopil jako záznam trasy.
Přidané 16.07.2014 07:51
Parukar napsal:
mtucek napsal:
To vypada super,, jen jsem ne pokořil ten import dat gpx do programu... A dokáže to potom podle tech dat navigovat? Spis jsem to pochopil jako záznam trasy.
Pošli si GPX záznam mailem nebo ulož do Dropboxu. V mailu pak na GPX soubor tapni-podrž a nabídne ti to import do aplikace. Z Dropboxu je potřeba soubor nejprve zobrazit a pak přes ikonu Sdílení (ta vlevo) a následně Open In... opět vyber aplikaci. Navigovat nedokáže, na to je vhodný třeba ten Co-Rider nebo Easy Trails. Majíi hlasovu navigaci. Jak na to tak koukám, tak kombinace Galiela nebo mApp (mají offline mapy) s Easy Trails (naviguje) bude asi nejlepší volba.
Upravil fireboy dne 16.07.2014 07:51
---
Přidané 16.07.2014 09:55
Chlapi a když mám naplánovanou cestu v google maps, tak jak z toho vytvořím GPX data. Reps. jde to vůbec? Děkuji za info.
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!
Přidané 16.07.2014 10:46
mjaklovsky napsal:
Chlapi a když mám naplánovanou cestu v google maps, tak jak z toho vytvořím GPX data. Reps. jde to vůbec? Děkuji za info.
Jj, jde, tady máš návod: http://bedsforcyc...our-phone/Jezdím: BMW R 1250 GSA (2020), BMW R NineT Pure (2017)
---
Taky zkouším, ale několikrát se tam píše " pouze pro Android".....Gpx mám vygenerovaný, jen jak ho dostat do některého ze zminovanývh programů, které umí navigovat...
Taky zkouším, ale několikrát se tam píše " pouze pro Android".....Gpx mám vygenerovaný, jen jak ho dostat do některého ze zminovanývh programů, které umí navigovat...
Výše popsáno, tak ještě jednou :-)
Pošli si GPX záznam mailem nebo ulož do Dropboxu. V mailu pak na GPX soubor tapni-podrž a nabídne ti to import do aplikace. Z Dropboxu je potřeba soubor nejprve zobrazit a pak přes ikonu Sdílení (ta vlevo) a následně Open In... opět vyber aplikaci.
Upravil fireboy dne 16.07.2014 12:05
---
Přidané 16.07.2014 12:50
tak jsem to udělal přesně podle návodu, na GPX se mi vše převedlo, ale pak jsem to nechal poslat do EasyTrails a ET mi napsal, že je tam moc velký počet bodů. Ale když si naplánuješ 7 denní výlet, tak tam prostě toho je více. Máte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!