Nějak sem tomu nevěnoval pozornost, protože to nad 4k vytáčím vyjímečně...
Tak to je mazec...můj rozsah je 3200-6000ot/min...spíš to pořád držím 4000-4500ot. když normálně jedu...
A nemyslím si, že bych motoru nějak ubližoval...taky ovšem žádný extra vibrace nepociťuju...
Nemyslím to nějak špatně, ale fakt mne udivuje, jak někdo dokáže jezdit do 4000ot./min...
Na okreskách si do 120 km/h vystačím a jinak nemám potřebu to vytáčet nad 4k. Uspokojení mě přináší jízda v offu, ne to vytáčet na silnici.
Zkusím se projet na jiné 11ce, jestli ty moje vibrace nejsou mimo běžnou mez.
Mám podobný problém, ne stejný, s vibracemi. To že mi moje milá 1150gs od 4500 masíruje celý tělo mi nevadí, starosti mi začala dělat před týdnem. Od 4000 otáček na stupni 6 jsou znatelně cítit periodicky vibrace, nevibruje stále, ale v pravidelných intervalech, cca 2s klid 2s vibrace. Je docela možné že takhle vibruje na všech rychlostech v celém rozsahu otáček, ale cítím to až v rychlosti nad 120 cca od těch 4000.
Až se finančně zotavím z výletu pude na servis, ale budu rád když se tu objeví někdo, kdo měl stejný problém a jak ho vyřešil, popřípadě že s tím jezdí do dnes, že je to vlastně vlastnost motorky a nemusím mít starost, ale bojím se že to tak nebude když se to projevilo tepreve nedávno
Dííky
pluto napsal:
Nazdar, trochu bych chtěl zneužít vaše zkušenější mozky.
Mám podobný problém, ne stejný, s vibracemi. To že mi moje milá 1150gs od 4500 masíruje celý tělo mi nevadí, starosti mi začala dělat před týdnem. Od 4000 otáček na stupni 6 jsou znatelně cítit periodicky vibrace, nevibruje stále, ale v pravidelných intervalech, cca 2s klid 2s vibrace. Je docela možné že takhle vibruje na všech rychlostech v celém rozsahu otáček, ale cítím to až v rychlosti nad 120 cca od těch 4000.
Až se finančně zotavím z výletu pude na servis, ale budu rád když se tu objeví někdo, kdo měl stejný problém a jak ho vyřešil, popřípadě že s tím jezdí do dnes, že je to vlastně vlastnost motorky a nemusím mít starost, ale bojím se že to tak nebude když se to projevilo tepreve nedávno
Dííky
Zdravím, chcel by som oživiť otázku z posledného príspevku. V podstate sa mi objavili podobné vibrácie. Po zohriati motora a jazde cca 15-20 min sa mi objavia od 3500 otáčok vyššie vibrácie sinusoidového charakteru. Keď následne zastavím vibrácie mám aj na voľnobeh. Pokiaľ motor zohrejem na mieste vibrácie nemám. Čo som zatiaľ skúšal bola kontrola skrutiek či niečo nieje uvoľnené držiaky kufrov padáky podsedlovka. Robil som synchro a kontrolu aj počas jazdy pri vibráciách bola ručička na nule. Vymedzoval som vôľu na kardane pri koncovom prevode. Motorka má momentálne 120 000km. Rozmýšľam či nemôže byť problém na spojke. Vybrácie sú najviac citeľné od sedadla a menej od rúčok. Nemáte niekto nejaký nápad ?