Já bych rád vyrazil směr GG a potom možná Itálie směr Stelvio - cca 1500 km, tak na 4-5 dní poslední týden v srpnu, nechystáte se někdo v tenhle termín?
Ondrasan1978 napsal:
Já bych rád vyrazil směr GG a potom možná Itálie směr Stelvio - cca 1500 km, tak na 4-5 dní poslední týden v srpnu, nechystáte se někdo v tenhle termín?
Stelvio (nejen) jedem 4.-7.9. Ale GG ne, tam jsme byli loni a chcem zas vidět něco jinýho.
Ondrasan1978 napsal:
Stelvio (nejen) jedem 4.-7.9. Ale GG ne, tam jsme byli loni a chcem zas vidět něco jinýho.
Uvidím, jestli bych mohl nějak hnout s dovolenou, pokud ano, tak na GG netrvám.
Tak jsem nakonec dal sólo jízdu - Orlí hnízdo, Krimmelské vodopády, Grossglockner. Čtvrtek a pátek počasí vyšlo hezky, v sobotu při návratu cca 200 ve slušným slejváku. Zatím jedno krátké video YouTube Video
Skoro se stydím se tu zeptat, ale prostě každý mě říká něco jiného. Mám naplánovanou trasu přes GG, a já prostě nevím, jestli ho jde projet až na jih (viz. mapa). Koukal jsem do oficiálních letáčků, do normální mapy, do map na internetu a ptal se lidí co tam byli
Jistě to tu víte, každý tam byl dvakrát nejmíň dvakrát. Takže otázka, je trasa v obrázku normálně sjízdná, dostanu se až na jih?
Mně totiž dva lidi nezávisle na sobě říkali, že Hochalpenstrasse končí ledovcem. Tečka. Dnes jsem četl, že se ta komunikace kdysi využívala pro obchodní styky s Itálií po 2WW, jenže v tom textu to bylo přeloženo tak podivně, že jsem si opravdu nebyl jistý, a dávat podruhé 24,5€ (letos už tolik, ano) bych nedával, kdybych se musel vracet. Chci to tam ukázat partnerce, která se těší hlavně do Itálie
Nemáš za co, taky tam chci letos svoji vytáhnout, teprve se otrkává tak by asi nebylo ideální ji hned vytáhnout do Rumunska Jinak mě osobně se víc líbilo jet to z jihu na sever a doporučuju jet v nějakej neatraktivní čas.. Třeba v neděli kolem šestý večer bylo nahoře maximálně deset motorek kdežto v týdnu přes den stovky.
Taky potvrzuji že je to průjezdné.Jel jsem od zell am See celé jsem to projel a vyjel jsem tou druhou stranou kde jsem natankovat a jel zase nazpět.. Takže project to jde v klidu.
per aspera ad astra
Byl jsem tam loni v září, sice od Zell am See, ale za to nám cestou zpět chumelilo. Motorek tedy mnoho nebylo a bylo to fajn Budu závislý na tom, jak časově zvládneme ty vodopády, nemám moc lidí rád, tak to tam musím protrpět přesně jak to máš Ty. Býval bych se vydal do Černé Hory, ale přišlo mi to na začátek ve dvou moc. Takže stan vezeme tak nějak, navíc. Ale cestu zpět chci přes Bovec v NP Triglav a mrknout se na Mangart, prý to také stojí za to).
edit: OK děkuji kubasi, já si právě nejsem jist těmi žlutými úseky jestli to jsou tunely nebo co, v papírový mapě jsem tunel viděl jenom jeden, takže jsem rád že jste mi to tu potvrdili...
Upravil Chimera dne 02.06.2015 00:07
Nějakej tip na ŠVÝCARSKO? Šotolinky, pasa, památky, jezera,.....díky
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Dávám to sem, protože to není o šotolině, ale první delší výlet s manželkou GG, Lago di G, Stelvio a další. Někteří notoricky znají, někomu třeba napoví....