ja sem to bouchly videl. sundalo to topcase z motorky docela elgantnim zpusobem, ale byla plnena.
sam pouzivam MSR plynak, neco jako micro. ale priznavam bez muceni ze toho zase tolik nenavarim, radeji vyuzivam mistni kuchyni :-)
mel jsem benzinak MSR whsprlint, ale neskutecne mne srala ta obsluha. nic pro mne. to je asi tak pro rodinku co jede na dovcu do chorvatska max, nebo nevim
SPEEDY napsal:
To by mě zajímalo komu kdy bouchla plynová náplň (bomba) jak je tady výše popisováno. Podle mě to snad ani není moc možné - leda že by si to sám plnil aby ušetřil pár kaček - pár takových "machrů" jsem už viděl!!!!!
Sám neplnil a přesto explodoval cestou do RO.
Následky na motorce byly celkem slušné - zničenej kufr, ohořelý obsah kufru, blinkr přiškvařenej na kapotáž atd... tehdy měl maník XTZ660 ...teď má 1150,ale asi tu není registrovanej... když by ses ho chtěl doptat na detaily exploze, můžu ti na něj dát maila.
Lowe: Tím vybouchlým myslíš taky mámu Michala K.od Humpolce - žlutá 1150 ???? Svět je malej.
Upravil Hrabe_X dne 16.01.2008 13:45
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
To bych tedy netušil, že to takhle může bouchnout... Já to vždycky vozím někde zabalené tak, aby to bylo co nejvíce chráněné od vibrací. Normálka z těch výbuchů začínám mít strach.
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
ktery kartuse bouchaj? Ja zatim pouzival nejaky levny za 90Kc a bez problemu... plneni me napadlo, ale nechce se mi to vazit, je to slozitej proces a bez vazeni je to opravdu na pruser... klasicka zluta kartuse VAR vydrzi?
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
Pochybuju že to bude nějaká konkrétní značka. A spíš bych řekl náhoda. Já to fakt používal léta a prakticky jen doma plněné a s bombičkama jako takovýma nebyl sebemenší problém. Měl jsem 3ks různých velikostí, nejvíc jsem používal takovou šikovnou 300g nějaké anglické značky (zeleno-červený potisk) a plochou asi 150g epigas (taky anglická). Mimochodem existuje i adaptér, pomocí kterého se dá použít bluetová napichovací bomba na vařič se závitem. Někde bych to vyhrabal ale nikdy jsem to nepotřeboval.
S tím plněním fakt opatrně, bez vážení to je nebezpečný. Stačí plnit třeba při 20C a pak se to v kufru na sluníčku ohřeje na 40C a průser je raz dva. Každopádně při nízkých teplotách je špatný používat normální PB směs a je lepší koupit výhodnější směs s vyšším procentem propanu. Není to tak snadno k sehnání ale je to jediná šance, z normální směsi (tuším 40P/60 v chladnu shoří jen propan a nazdar. Mezi horolezcema je to docela věda, ono když si člověk koupí novou láhev, která byla používaná v chladnu, tak v ní zbyla fůra butanu a oni to nevypouští ale doplní třeba chladnou směs 60/40 ale ve skutečnosti tam pak je poměr jiný. Člověk si to doma doplní do vařičové flašky a pak ho to někde vypeče. Podle mě to ale má smysl řešit u zimního táboření apod, na motorkách moc situací s tak chladnýma teplotama snad nemáme Jinak co se týká efektivnosti vařiče, je výhodnější butan ale to platí jen do nějaké teploty.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
a zapomněl jsem dodat že já už si nechávám plnit bombičky do plynového vařiče cca sedm let, oni si na dno dělají rýhy a po deseti rýhách mi bombičku vezmou a prodají novou (je to vyzkoušené a naprosto bezpečné protože to dělají xy let a nikdo si nestěžoval ) , na víkend sebou vozím tu malou bombičku co stojí 110kč - naplnit=17kč a u velké která stojí 220kč platím plnění cca 30-35kč nevím už přesně
Chovám se však asi zodpovědně a nenechávám bombičku na moto třeba v horním černém kufru když je venku 50° na sluníčku ale vozím jí v bočním kufru (vždyť je na obalu bombičky napsáno nevystavovat teplotě nad 30°!) Myslím že se nikdy nemůže nic stát když člověk používá hlavu , nevím opravte mě třeba se mýlím Měl jsem několik let LPG auto a těch lidí co vyprávělo jak to bouchne atd. když... , tak jim říkám že je to bezpečnější než benzín ať se podívají kolik shoří lidí v benzín autě a že někdy jeden člověk před deseti lety hořel s autem na LPG ,to jasně něco ukazuje. ( nemám nikdy říkat nikdy ? )
Upravil cizak dne 17.01.2008 14:22
Jasně. Jenže někde je vařit na otevřeném ohni problém, nemluvě o komfortu.
Nakonec proč jezdit na motorce, když skoro všude jezdí vlaky ne? A nemá smysl používat spacák, nějaká deka se sežene všude. A oheň předpokládám zapaluješ výhradně pomocí tření dřev a nepoužíváš trapně zapalovač...
Upravil TomasTT dne 17.01.2008 14:26
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...