Já byl na motorce v Rumunsku jednou a bez problémů. Jedu tam zase a problémy neočekávám.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Nejezděte tam...je to tam samej problém,medvěd a nebezpečí...to nemá cenu takhle hazardovat.Držte se toho,co radí Emil-jedině západ
Mr GS přiložený následující obrázek:
Kluci – „Dobrý den, máte volný pokoj?“
Majitelka – „Jo, poslední, stojí XY Lei“
Kluci - „OK, skočíme na véču a pak to srovnáme“
Pak se dlouho nic nedělo, paní majitelka přemýšlí, kdepak se ti chlapci zasekli…
Volají další zájemci o nocleh, že v jednu v noci dorazí.
Paní neví, kluci nikde, jenom motorky na dvoře, ani jim pořádně nerozuměla co jí povídali…
(ani nevíme, jestli mají věci na pokoji, jestli je nepřepadl hlad a žízeň a nezmizeli do hospody rovnou)
Je 23:00, paní zadává pokoj těm volajícím, protože ti Češi… kdoví, kde jsou.
Panove, psal jsem to jako varovani, nic vic, nic min, pro lidi, ktery by se tam cirou nahodou pohybovali. Nicmene jak je zde na chatu zvykem, jsou to samozrejme kraviny, my kamosi ****i a muzou si za to sami. Vubec tim nenapadam Rumunsko, ani Rumuny, stejne jako podle nekterych prispevku na bmwgs rovnou nedelam zavery, ze co cech to ****. Takze jen pro upresneni od primeho ucastnika: Bábě jsme dopředu neplatili, normálně nás ubytovala, zaparkovali jsme a vypakovali motorky, rozvěsili mokrý věcí - skoro vše, dali sprchu a vypadli do hospody. Pak se někdo pro něco vracel, a to už vzkazovala, že máme vypadnout, protože to měl mít zamluvený někdo jiný a jí to neřekli. Snad nějaká svatba nebo co. To bylo 11 večer. Dojedli jsme a když jsme se v půl dvanáctý vrátili, proběhlo popsané divadlo. Tzn. jako prvotní důvod vnímám skutečně nedorozumění - ale čistě na jejich straně, z naší tam nebyl jedinej podnět. Kdyby bylo sedm večer, tak bychom snad i vypadli, v půl dvanáctý v noci, po večeři a po pivech, mokrý věci, to ale pro nás nemělo řešení. Tak to vyřešili za nás..
Tot vse, preju kazdemu, kdo pojede kamkoli, aby nic podobnyho nemusel resit.
frantisek napsal:
Panove, psal jsem to jako varovani, nic vic, nic min, pro lidi, ktery by se tam cirou nahodou pohybovali. Nicmene jak je zde na chatu zvykem, jsou to samozrejme kraviny, my kamosi ****i a muzou si za to sami. Vubec tim nenapadam Rumunsko, ani Rumuny, stejne jako podle nekterych prispevku na bmwgs rovnou nedelam zavery, ze co cech to ****. Takze jen pro upresneni od primeho ucastnika: Bábě jsme dopředu neplatili, normálně nás ubytovala, zaparkovali jsme a vypakovali motorky, rozvěsili mokrý věcí - skoro vše, dali sprchu a vypadli do hospody. Pak se někdo pro něco vracel, a to už vzkazovala, že máme vypadnout, protože to měl mít zamluvený někdo jiný a jí to neřekli. Snad nějaká svatba nebo co. To bylo 11 večer. Dojedli jsme a když jsme se v půl dvanáctý vrátili, proběhlo popsané divadlo. Tzn. jako prvotní důvod vnímám skutečně nedorozumění - ale čistě na jejich straně, z naší tam nebyl jedinej podnět. Kdyby bylo sedm večer, tak bychom snad i vypadli, v půl dvanáctý v noci, po večeři a po pivech, mokrý věci, to ale pro nás nemělo řešení. Tak to vyřešili za nás..
Tot vse, preju kazdemu, kdo pojede kamkoli, aby nic podobnyho nemusel resit.
no vidíš Franto, kdyby jsi to napsal tak hned, nevypadalo by to dramaticky a akčně. Toto se ti může stát kdekoliv, třeba i v ČR. Bylo to jen nepříjemné nedorozumění.
Rozhodně netvrdím, že jsou ti kluci ****i a už vůbec ne, že si za to mohou sami.
Prostě nedorozumění a bordel po Rumunsku.
Mě nejvíc vadí to, že tu zase vzniká fáma o „nebezpečné“ oblasti nebo dokonce zemi, kde mají, jak jsi napsal „takový místní zvyk“. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Chlapi omlouvám se předem, že má odpověď není přímo k tématu, ale Rumunska se to týká.
Příští měsíc bych se tam chtěl podívat, dojet třeba k moři. Chtěl bych si před odjezdem ujasnit cestu. Zájímalo by mě co v Rumunsku rozhodně nevynechat, případné tipy na tripy? Má cenu nakouknout do Moldavska?
Chose napsal:
Chlapi omlouvám se předem, že má odpověď není přímo k tématu, ale Rumunska se to týká.
Příští měsíc bych se tam chtěl podívat, dojet třeba k moři. Chtěl bych si před odjezdem ujasnit cestu. Zájímalo by mě co v Rumunsku rozhodně nevynechat, případné tipy na tripy? Má cenu nakouknout do Moldavska?
Díky.
Chose
Můžu ti poslat okruh, co plánujem projet letos s babama. Klasika - Fagaraš, Transalpina, Soutěsky, Banát .... ale jedem po kopcích, takže se s mořem nepočítá. Kdyby jsi jel k moři, tak můžeš nějaký ten kopec dát cestou a celkem pospolu, skoro na jednom fleku jsou 3 zajímavosti: http://cs.wikiped...i_Rumunska Píší tam i o soutěskách, ale ty jsou oproti těm zbývajícím třem věcem poněkud výše naseveru.
Ovšem pořádně se koukni na gůgla a vyhodnoť si, kde se chceš k tomu moři dostat. Většinu "pobřeží" zabírají přístavy a Dunajská delta. je tam pár míst, kde by to šlo, ale je jich fakt málo.
Upravil Medik dne 16.06.2014 10:40
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
...nerad to pisem, ale pokazili sa nam tam policajti. Kym sa doteraz dalo s nimi dohodnut, tak neviem, ci mali nejaky novy nalievaci kurz, ale uz to asi tak lahko nepojde. Vcera sme sa vratili po 5 dnoch z RO, kde najprv 2 chalani platili po uz zjednanych 90€ (povodne chceli tusim 400) za to, ze ked sme predbiehali kolonu stojacich kamionov (dokonca vecsinou sprava), tak oni dvaja ich predbiehali sice predpisovo zlava, ale v mieste zeleznicneho priecestia. Dalsiemu zobrali papiere za to, ze predbiehal cez dvojitu plnu ciaru a musel tam ostat do dnes, kedy ho budu riesit pokutou tusim 360€ ktoru mu nedovolili vyplatit na mieste, neviem presne, nakolko sa mu to stalo po tom, ako sa od nas oddelil (chcel pozriet Fagaras) a len nam to telefonoval. Inak ostatne sa podla mna moc nezmenilo, akurat je tam z roka na rok stale menej psov, hovien a konskych povozov a stale viac vyasfaltovanych niekeajsich sotoliniek, ale to je uz asi dan za EU, kazdopadne tam doporucujem ist kym to tam este nesprivatizovali a neoplotili miestny zbohatlici a kym nezakazali pohyb mimo vyznacenych asfaltiek ako u nas, ta priroda a hory a ludia stoja stale za to...
Musel jsem vypnout smajlíky
Chose - To je otázka na kolik dnů to máš celé a kolik z toho věnuješ moři.
Rumunsko je krásný a do konce života "neojezditelný" večer Ti napíšu kudy - tudy, pokud to chceš jen jako tranzit k moři.
A pokud máš Garmina, něco Ti pošlu.
Upravil mara dne 16.06.2014 10:52
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Mediku jasně pošli. Co se moře týče, loni na Motoroutu v Křižanově měl borec (tuším nějaký celník) přednášku o výletě k rumunskýmu moři a nevypadalo to špatně. Bohužel nevím kdo to byl a kde najít případně cestopis.
Maro plánuji to na 14 dní. Moře není až tak prioritou max. se zdržet 1-2 dny, nebude-li nevadí. Uvažoval jsem při cestě navštívit Moldavsko (netuším stojí-li za to), připdně cestou zpět navštívit Bulharsko. Garmina mám , když to co mi pošleš rozchodím .
Irskej napsal:
Medik,Mara hodte to sem.Taky jedem Rumunsko,kazda inspirace se hodi.
Diky.
Já to mám jen jako psanej itinerář. Jezdím s mapou.
Medik přiložený následující soubor: 2014/u/rumunsko.doc
Upravil Medik dne 16.06.2014 15:37
[quote]Chose napsal:
Díky.
Pár tipů, co v Rumunsku a okolí stojí za projetí a shlédnutí najdeš tady: http://mototrips.cz/balkantrip2013/default.aspx